Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
jester pisze:Tak czy inaczej, polecam Ci ten nowy Mastodon, bo świetna płytka, niezależnie od Twoich kompletnie nieuzasadnionych na gruncie tej muzyk obiekcji
kompletnie nieuzasadnione to jest twoje pierdolenie
a od imidżu satyra wolę już imidż gospodyń z reklam dosi
a płytę mastodon skoro tak pewnie obadam, ale nie wróżę jej jakichś mocno romantycznych stosunków
wolf pisze:
Scaarph pisze: napisałem, że nie lubię ćpunów i kolorowych tatuaży..
Drone pisze:Spodziewałem się zupełnie innej płyty, a tu taka niespodzianka. Jestem podwójnie zachwycony! Tylko dlaczego nie jest dwa razy dłuższa, mogłaby tak płynąć i płynąć...
Imo to jest właśnie największa zaleta tej kapeli, ta muzyka mimo dość wysokiego stopnia skomplikowania po prostu PŁYNIE 'Crack The Skye' to dla mnie póki co płyta roku.
Drone pisze:Spodziewałem się zupełnie innej płyty, a tu taka niespodzianka. Jestem podwójnie zachwycony! Tylko dlaczego nie jest dwa razy dłuższa, mogłaby tak płynąć i płynąć...
Imo to jest właśnie największa zaleta tej kapeli, ta muzyka mimo dość wysokiego stopnia skomplikowania po prostu PŁYNIE 'Crack The Skye' to dla mnie póki co płyta roku.
dokładnie TAK!
Drone pisze:
vulture pisze:jak ktoś tam pierdnął..nie to co Tiamat..dokładnie:)
tak poważnie, Mastodon jest ..zwyczajny. nie ma czym sie podniecac;) zapomnicie o tym albumie szyciutko;) i powiem zupełnie szczerze, niezwykle wkurwiająca jest ta ofensywna , nachalna wręcz reklama -niezwykli, jedyni w swoim rodzaju, itp, to bezkrytyczne uwielbienie ze strony mass mediów cuchnie na kilometr
zobaczymy gdzie będzie ten zespolik za 5 lat
Chciałoby się powiedzieć, gdzie jest teraz vulture?
Widziałem z zeszłym roku w Berlinie przed Slayerem. Niestety grali w niepełnym składzie i dla bardzo nielicznej publiki więc ciężko obiektywnie ocenić. Z tego co pamiętam to wokalnie też było słabo.
Jak do tej pory zdecydowanie jest to płyta roku. Z każdym przesłuchaniem nabieram do niej szacunku i raczej nie będzie tak jak ktoś wcześniej napisał że za miesiąc o niej zapomnimy.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
lucass pisze:Crack The Skye to naprawde mistrzowski album. Mimo, ze duzo łagodniejszy od poprzednich wypieków Mastodona to rownie transowy i jeszcze bardziej psychodeliczny jak dla mnie. Jak narazie po prtzesłuchaniu kilkukrotnym mpchujek 4,5/5. Moc jak zwykle.
Małe sprostowanie. 5/5 Jak juz ktoś wcześniej napisał, płyta kompletna. Chyba ich najlepszy krążek. "Chyba" dlatego, ze jest jeszcze wspanialy Leviathan. Ale przeciez moze byc, Ex Aequo.
Ej kocham juz bezgranicznie ten album, ale mam nieodparte wrażenie za każdym razem kiedy słucham refreniku Quintessence - ten od 1:40 to tak troche jakby Armią zalatywało , nie?
vulture pisze:tak poważnie, Mastodon jest ..zwyczajny. nie ma czym sie podniecac;) zapomnicie o tym albumie szyciutko;) i powiem zupełnie szczerze, niezwykle wkurwiająca jest ta ofensywna , nachalna wręcz reklama -niezwykli, jedyni w swoim rodzaju, itp, to bezkrytyczne uwielbienie ze strony mass mediów cuchnie na kilometr
zobaczymy gdzie będzie ten zespolik za 5 lat
Słucham se nowej płyty, przeglądam temat i ubaw jest po pachy. Prawie 3 lata minęły, vultura już z nami nie ma a ostatni MASTODON rozjebał wszystko w tym roku. No i gdzie jest teraz MASTODON co vulture ? A ty gdzie teraz jesteś ?