METALLICA vs SLAYER vs VOIVOD - OSTATECZNE ROZSTRZYGNIĘCIE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

Kto?

METALLICA
38
28%
SLAYER
69
51%
VOIVOD
29
21%

Liczba głosów: 136
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: METALLICA vs SLAYER vs VOIVOD - OSTATECZNE ROZSTRZYGNIĘC

31-03-2015, 08:16

Slayer ruluje, Metallica zaraz za nimi, a Voivod to gówno bez talentu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-03-2015, 08:24

535 pisze:Chociaż zaraz, zaraz...Obrażanie się na zespół i całą jego twórczość tylko za to, że nagrał ćwierć wieku temu, kilka zarżniętych przez media popularnych ballad? Początki zdziecinnienia, panie szanowny?
Nie chodziło mi o balladki, bo te darzę wielkim sentymentem. Chodzi mi o to, że zamiast zostać przy graniu świetnego rocka ("Load", "Reload") postanowili za wszelką cenę udowodnić, że potrafią grać świetny metal. Wyszła z tego padaka, w znacznym stopniu wynikająca z niezrozumiałej dla mnie produkcji ("St. Anger", "Death Magnetic"), do tego nie wiem komu potrzebny eksperyment pt. "Lulu" i skończyło się jak skończyło. Na nic już nie czekam jeśli chodzi o ten zespół i tak jak napisałem pozostały piękne wspomnienia i bicie serca kiedy za zarobione na kopaniu dołów, wyrywaniu chwastów i sadzeniu drzewek przez tydzień pieniądze, wystarczyło mi ich na kupno CD "...And Justice For All".
535

31-03-2015, 09:21

ramonoth pisze:...kiedy za zarobione na kopaniu dołów, wyrywaniu chwastów i sadzeniu drzewek przez tydzień pieniądze, wystarczyło mi ich na kupno CD "...And Justice For All".
Dobra fucha musiała być, ale jednak byłbym bardzo ostrożny z takimi wspomnieniami. Na tym forum piszą głównie przedstawiciele szczebla kierowniczego, bądź prezesi firm. Sama wierchuszka. Więc deklarowanie jakiejkolwiek aktywności, jeżeli chodzi o pracę fizyczną, nie jest mile widziane. Nawet jeżeli cel był tak szczytny jak wspomniana płyta.

edit
Przy okazji. Napisał przed chwilą Michel. Przekazał serdeczne pozdrowienia dla jednego z naszych ulubionych użytkowników. Nie wiem skąd go zna, ale prosił, więc przekazuję wraz załączoną fotografią.

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-03-2015, 09:23

Jak widać Drone'a wszyscy znają.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-03-2015, 09:25

535 pisze:Dobra fucha musiała być, ale jednak byłbym bardzo ostrożny z takimi wspomnieniami. Na tym forum piszą głównie przedstawiciele szczebla kierowniczego, bądź prezesi firm. Sama wierchuszka. Więc deklarowanie jakiejkolwiek aktywności, jeżeli chodzi o pracę fizyczną, nie jest mile widziane. Nawet jeżeli cel był tak szczytny jak wspomniana płyta.
Płyta kosztowała ponad 70 zł, a pracodawca dorwał małolatów i ich wyrypał :) Ale mam satysfakcję, bo za za każdym razem jak przejeżdżam obok budynku instytucji, której zieleń wtedy robiliśmy myślę sobie "tak, ja to wykonałem, tymi ręcami" :)
535

31-03-2015, 09:36

ramonoth pisze:Płyta kosztowała ponad 70 zł, a pracodawca dorwał małolatów i ich wyrypał :) Ale mam satysfakcję, bo za za każdym razem jak przejeżdżam obok budynku instytucji, której zieleń wtedy robiliśmy myślę sobie "tak, ja to wykonałem, tymi ręcami" :)
Pieliłeś przykościelne grządki, by kupić płytę z metalem? Figlarz. Hehehe.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-03-2015, 09:41

535 pisze:Pieliłeś przykościelne grządki, by kupić płytę z metalem? Figlarz. Hehehe.
Nie kościelne, ale ta instytucja też miała wtedy monopol :)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

31-03-2015, 10:23

hcpig pisze: Ja natomiast zauważam silne kompleksy u osób, który status Metalliki chyba fizycznie boli. A to że nikt się nimi nie inspirował (chociaż to bzdura a najlepszym pyrzkładem jak Slayer i Voviod), a to są beznadziejnymi, schematycznymi instrumentalistami, a to nie potrafią sobie żadnej płyty dobrze wyprodukować a wyłączny sukces zawdzięczają się sprzedaniu i nagrywaniu wiejskich ballad, które podbijały mainstreamowe chartsy i ciągęły w górę resztę płyt(y).
jeśli mnie pamięć nie myli, zaczęło się to jakieś 8-10 lat temu, wraz szerszym dostępem do internetu... wcześniej praktycznie nie do pomyślenia było nabijanie się z Mety (przynajmniej ja nie pamiętam, nie licząc jakichś pojedynczych przypadków), umniejszanie ich dokonań i wpływu na gatunek, wyśmiewanie solówek Hammeta czy wokalu Hetfielda. dziwna sprawa ogólnie, bo można się znudzić, już nie wracać do tych płyt itd. ale żeby od razu mieszać z błotem jeden z największych (być może największy) zespołów metalowych... dla mnie niepojęte
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-03-2015, 10:30

Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy. Mały chuje naturalnie wchodzi tu w rachubę. Ci sami "ludzie" jebią ze śmiechu co roku z 13 latków taplających się w błocie na Woodstocku.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

31-03-2015, 10:56

Dodać do tego należy o notorycznym pierdoleniu na temat gry Larsa.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

31-03-2015, 11:24

Jest świat poza masterfulem. I tam też są ludzie. Serio.
Grrrówno!
Heretyk

31-03-2015, 11:29

Plasfodeur pisze:Jest świat poza masterfulem. I tam też są ludzie. Serio.
ściemniasz
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

31-03-2015, 11:42

Heretyk pisze:
ściemniasz
[youtube][/youtube]
support music, not rumors
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

31-03-2015, 11:51

Rattlehead pisze:
Heretyk pisze:
ściemniasz
[youtube][/youtube]
też się zdziwiłem, a jednak!
Grrrówno!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-03-2015, 11:53

Dowody, Panie, dowody!
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

31-03-2015, 11:59

Nasum pisze:Dowody, Panie, dowody!

Ale nie mów nikomu, ok?

[youtube][/youtube]
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-03-2015, 12:06

Heretyk pisze:jeśli mnie pamięć nie myli, zaczęło się to jakieś 8-10 lat temu, wraz szerszym dostępem do internetu... wcześniej praktycznie nie do pomyślenia było nabijanie się z Mety (przynajmniej ja nie pamiętam, nie licząc jakichś pojedynczych przypadków), umniejszanie ich dokonań i wpływu na gatunek, wyśmiewanie solówek Hammeta czy wokalu Hetfielda. dziwna sprawa ogólnie, bo można się znudzić, już nie wracać do tych płyt itd. ale żeby od razu mieszać z błotem jeden z największych (być może największy) zespołów metalowych... dla mnie niepojęte
Ho ho ho, Hercio wreszcie pokazuje włochate jaja :)
Heretyk

31-03-2015, 15:18

fakty, nic więcej
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-03-2015, 15:31

hcpig pisze:Ja natomiast zauważam silne kompleksy u osób, który status Metalliki chyba fizycznie boli.
Patrząc na to z boku, biorąc pod uwagę status, rozpoznawalność, markę, czy co tam jeszcze chcecie, to Metallica czy sie to komuś podoba czy nie, góruje nie tylko nad zespołami które są w tej ankiecie, ale nad jakimikolwiek, które by się tam miały pokazać, z szerokiego grona muzyki metalowej. Dlaczego? Bo nawet moja babcia, która metal okreslała jako szarpidrutów machających łbami, wiedziała że istnieje taki zespół jak Metallica, natomiast o Slayerze nie zająknęła się ani razu. To tak jak z Rolls Roycem - ogólnie jest uznawany za najbardziej prestiżowy, najbardziej luksusowy samochód świata, chociaż niewiele jest osób które nim jeździło. Po prostu każdy to wie, taką ma markę. A to że Bugatti potrafi wysmarować lepszą limuzynę, mało kogo obchodzi, bo i marka nieco bardziej elitarna, mniej masowa.

Tak więc taki a nie inny status Metallicy ani troche mnie nie boli, ani nie uwiera, ani ziębi ani grzeje. Co innego osobiste preferencje, ale tutaj już sie wypowiedziałem, w jakiś sposób uargumentowałem swoje stanowisko.
Awatar użytkownika
Drone

31-03-2015, 15:35

E tam, jesteście przewrażliwieni na punkcie METALLIKI. Już nie pamiętacie co się działo po wydaniu "Diabolus In Musica"? Że numetal, że się sprzedali, że wielki upadek i tym podobne wymysły? A naśmiewanie się z Kinga przy każdej okazji? To się nie tyczy METALLIKI, tylko praktycznie każdego większego zespołu. W ogólnym obiegu krąży mnóstwo negatywnych opinii.
Ostatnio zmieniony 31-03-2015, 15:45 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ