ASPHYX VS. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ASPHYX VS. ENTOMBED
A ja się będę upierać, że mówienie, że nowy Asphyx jest lepszy od nowego Entombed jest jak twierdzenie, że ostatni Exodus jest lepszy od ostatniego Slayer.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nawet nie wiem z czym tu polemizować, bo argumentów zero. Także słabo ;)H-K44 pisze: Ta lista to w ramach żartu?
Podobny poziom co "Serpent Saints" trzymają "The Tomb Within" (ale to EPa), "Nekropsalms" i oba Mitochondriony. Ulcerate też fajny, ale to jeszcze nie to. Także słabo.
Coś tam było! Człowiek!
- Glene
- weteran forumowych bitew
Trocki trafil w srodek. Co do listy Skauta w wiekszosci zgadzam sie z jego propozycjami.
Porównanie zupełnie nietrafione choćby dlatego, że Entombed to taki death metalowy Kreator powiedzmy. Death metalowy Slayer to Morbid Angel. :) Swoją drogą, muszę sobie wrócić do tego ostatniego Entombed, bo o ile do Asphyx wracam regularnie, to ostatnim krążkiem Szwedów dość szybko się znudziłem.twoja_stara_trotzky pisze:A ja się będę upierać, że mówienie, że nowy Asphyx jest lepszy od nowego Entombed jest jak twierdzenie, że ostatni Exodus jest lepszy od ostatniego Slayer.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Skoro deathmetalowy Slayer to Morbid Angel, to w takim razie Entombed jest deathmetalową Metalliką.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- nicram
TAK. :-)
I to pisze człowiek, który porównuje zespół do boksera! ;-)Maria Konopnicka pisze:Porównanie zupełnie nietrafionetwoja_stara_trotzky pisze:A ja się będę upierać, że mówienie, że nowy Asphyx jest lepszy od nowego Entombed jest jak twierdzenie, że ostatni Exodus jest lepszy od ostatniego Slayer.
all the monsters will break your heart
Death metalową Metallicą byłby DEATH gdyby nie przedwczesna śmierć Chucka. Entombed, Unleashed, Grave - Kreator, Sodom, Destruction - tak to widzę. :)longinus696 pisze:Skoro deathmetalowy Slayer to Morbid Angel, to w takim razie Entombed jest deathmetalową Metalliką.
- nicram
Maria co Ty dzisiaj brałeś? bo masz jazdę nie z tej planety! ;-)
all the monsters will break your heart
- H-K44
Marian, Ty chyba bardzo chcesz dostać Złote Wary (TM), za ten rok, nie?Maria Konopnicka pisze:Porównanie zupełnie nietrafione choćby dlatego, że Entombed to taki death metalowy Kreator powiedzmy.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Ja pierniczę zgubiłem się. Odpowiednikiem, czego jest (interesujące mnie) AUTOPSY?
- nicram
Stwierdziłem, że podobnie jak wynik walki świadczy o klasie boksera, tak kondycja koncertowa zespołu świadczy o jego klasie. Zmień sobie boksera na kucharza, a wynik walki na danie obiadowe jak Ci się bokser nie podoba. :)nicram pisze:I to pisze człowiek, który porównuje zespół do boksera! ;-)
- nicram
- H-K44
O Autopsy (na szczęście) nie rozmawiamy.535 pisze:Ja pierniczę zgubiłem się. Odpowiednikiem, czego jest (interesujące mnie) AUTOPSY?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- longinus696
Boże.... nie chce mi się nawet tego komentować. Trzeba by Cię od nowa uczyć historii death metalu.Maria Konopnicka pisze:Death metalową Metallicą byłby DEATH gdyby nie przedwczesna śmierć Chucka. Entombed, Unleashed, Grave - Kreator, Sodom, Destruction - tak to widzę. :)longinus696 pisze:Skoro deathmetalowy Slayer to Morbid Angel, to w takim razie Entombed jest deathmetalową Metalliką.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
LOL! Nie rozśmieszaj mnie. :) Zaraz ktoś napisze, że Possessed podpierdalali riffy Entombed. :)
Dla Autopsy trudno byłoby znaleźć odpowiednik - nie nagrali żadnej słabej płyt, powrócili po latach z cholernie mocnym albumem, niby w swoim stylu, ale jednak innym niż poprzednie. Była jakaś taka kapela thrashowa?
Dla Autopsy trudno byłoby znaleźć odpowiednik - nie nagrali żadnej słabej płyt, powrócili po latach z cholernie mocnym albumem, niby w swoim stylu, ale jednak innym niż poprzednie. Była jakaś taka kapela thrashowa?
- empir
tak, testamentMaria Konopnicka pisze:Dla Autopsy trudno byłoby znaleźć odpowiednik - nie nagrali żadnej słabej płyt, powrócili po latach z cholernie mocnym albumem, niby w swoim stylu, ale jednak innym niż poprzednie. Była jakaś taka kapela thrashowa?
żartowałem :)
Nie? A o czym rozmawiacie?H-K44 pisze:O Autopsy (na szczęście) nie rozmawiamy.535 pisze:Ja pierniczę zgubiłem się. Odpowiednikiem, czego jest (interesujące mnie) AUTOPSY?