DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-01-2008, 14:50

nie, po prostu Trey >>>>>>>>>>>> Chuck i kto tak nie uwaza, ten sie nie zna. Koniec.

; d
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

27-01-2008, 14:58

Technicznie tak, ale to, że utwory MA są bardziej zaawansowane technicznie nie oznacza, że utwory Death nie są technicznie dobre. To są dwie różne techniki gry, komuś bardziej podobają się szybkie wytryski, inny woli seks :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
esq
postuje jak opętany!

27-01-2008, 15:16

Riven pisze:nie, po prostu Trey >>>>>>>>>>>> Chuck i kto tak nie uwaza, ten sie nie zna. Koniec.

; d
ej, zaraz zagadam do kogo trzeba żebyś dostał bana na ten topic, bo psujesz tutaj ogółny ład wprowadzony przez fanów Death :p
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

27-01-2008, 15:28

Riven ma rację - pod względem bajerowania technicznego Chuck Treya nie sięga (dlatego też wiedział kogo brać do nagrań, aby kawałki Death "dopełnił" ;)). Z drugiej strony jednak niejeden gitarzysta przebajerowałby Treya.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-01-2008, 15:29

nieee, i tak juz mam na pienku u Super Moderatora, nie skarz ; (

zeby sie poprawic powiem, ze bardzo lubie TSOP i Leprosy.
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

27-01-2008, 15:53

Mort pisze:
north pisze:
Nie, muzyka Death jest po prostu troche bardziej chwytilwa, a od Human do Symbolic ich plyty sa bardzo podobne, powstaly na sprawdzonym patencie, tylko za kazdym razem byly nieco bardziej przebojowe, nie mowie ze to zle( ITP jest bardzo dobra ). Za to kazda plyta Morbid Angel jest inna, wiadomo, ze bywalo roznie, ale podejrzewam, ze niektore utwory za Altars czy Domination sa trudniejsze niz wiekszosc z plyt Death( oprocz ostatniej ) - to moze tylko zludzenie, ale chyba tak naprawde jest. Z zespolow ktore wymieniles chyba jedynie Atheist sprawia wrazenie bardziej "technicznego" od MA, no ale jak wiadomo, technika gry nie jest wyznacznikiem poziomu muzyki.
.
nie, lubie MA, ale bez przesady!!! techniką Death nie prześcigneli i raczej nie prześcigną, podobnie Pestilence'a, Cynica, Atheist'a. MA to inne granie, nie jest aż tak zaawansowane technicznie.
Poza Symbolic to raczej przebojowości nie ma, ta płyta jest zresztą całkowicie odrębna od innych dokonań Death.
Mort
rasowy masterfulowicz

27-01-2008, 16:34

A co do jakichkolwiek nierownosci pomiedzy Treyem a Chuckiem to bym sie wstrzymal, obaj to swietni intrumentalisci, ale chocby w kwesti solowek znacznie sie roznia. Te Chucka byly bardziej "standardowe" i melodyjne, ja wole jednak te Trey'a - to jeden z niewielu gitarzystow, ktory stworzyl na tym polu swoj wlasny styl. Wystarczy posluchac solowek z Heretic - cholernie dziwne i bardzo intrygujace, sluchajac ich mam wrazenie obcowania z prawdziwa sztuka :+)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-01-2008, 19:51

dobrze powiedziane, hehe
tak swoja droga:
ostatnie solo w Invocation of the continual one z "Formulas" >>>>>>>>>> wszystkie solowki Chucka ; )
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

08-02-2008, 11:45

Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

08-02-2008, 12:07

no faktycznie, dla sceny byl tak samo wazny jak Chuck, dajcie spokoj
Coś tam było! Człowiek!
Mort
rasowy masterfulowicz

DEATH

01-03-2011, 21:47

Nie znalazłem na forum tematu o zespole muzycznym Death. Pewnie kiedys byl ale teraz go nie ma lub zaden forumowy archeolog dawno go nie odgrzebal. Zakladam go zatem, abyscie wystawiali plytom oceny, dowodzili nierownosci, tworzyli rankingi, przeceniali zespol(bedzie ciezko) albo go niedoceniali. Piszcie o wszystkim co zwiazane z Death i ich muzyka.

Zacznę dyskusję od tego, ze Chuck z wyjatkiem Symbolic zawsze trzymal poziom i że Leprosy i Spiritual Healing to najlepsze co wyszlo z logo tego zespolu.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re: DEATH

01-03-2011, 21:49

Nie znam Spiritual Healing, Leprosy bardzo lubię, debiut troche mniej, za Human nie przepadam, Individual Thought Patterns bardzo lubię chociaz momentami zaczyna byc widoczne to pitolenie które jest doprowadzone do granic absurdu na rozmemłanym Symbolic. A najbardziej lubie najmniej defowy Def czyli genialne The Sound of Perseverance.
Ostatnio zmieniony 01-03-2011, 21:54 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-03-2011, 21:52

najbardziej lubie poczatek i koniec, to sa wspaniale plyty. w miedzyczasie bylo juz gorzej ;). nie no, Leprosy oczywiscie rozkurwia, ale np. Human mimo wielu prob nigdy mnie nie powalil jakos szczegolnie - jakis taki suchy i bez polotu mi sie wydaje (chociaz naturalnie ma genialne momenty).
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-03-2011, 21:52

Demówki genialne! Pierwsza bardzo dobra, druga zajebista... potem w dół aż do dna.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

01-03-2011, 21:53

Riven pisze:Human mimo wielu prob nigdy mnie nie powalil jakos szczegolnie - jakis taki suchy i bez polotu mi sie wydaje (chociaz naturalnie ma genialne momenty).
Same here. Jedyny utwór z Human który wywraca mi flaki na druga stronę to Lack of Comprehension.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2011, 21:54

Maleficio pisze:Demówki genialne! Pierwsza bardzo dobra, druga zajebista... potem w dół aż do dna.
dupa tam, ostatnia mocno zajebista.

Poza tym coś się niektórym szukać nie chce:

http://masterful-magazine.com/forum/vie ... =13&t=3891
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-03-2011, 21:55

alsvartr> no jest dobry, ale bardziej podoba mi sie otwieracz. mimo slabego brzmienia, rozpierdala.
zupelnie nie kumam natomiast individual thought patterns, ta plyta wydaje mi sie zwyczajnie slaba... zwlaszcza jak sie ja zestawi z unquestionable presence (to chyba jednak podobna kategoria). chetniej wroce do symbolic.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-03-2011, 21:58

Dobry zespół.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

01-03-2011, 21:59

Riven pisze: zupelnie nie kumam natomiast individual thought patterns, ta plyta wydaje mi sie zwyczajnie slaba... zwlaszcza jak sie ja zestawi z unquestionable presence (to chyba jednak podobna kategoria).
Nie no, jednak Atheist "trochę" wyżej ;). A ITP to jest momentami taki guilty pleasure, bo ilekroc słucham tej płyty i słysze "oł filozofer, ju noł soł macz ebałt nafing et oooooolll" to sie zastanawiam czego ja właściwie kurwa słucham ;)
Mort
rasowy masterfulowicz

01-03-2011, 22:00

Riven pisze:oczywiscie rozkurwia, ale np. Human mimo wielu prob nigdy mnie nie powalil jakos szczegolnie - jakis taki suchy i bez polotu mi sie wydaje (chociaz naturalnie ma genialne momenty).
Human to obok Symbolic chyba najbardziej lubiana plyta Death. Slucham jej od czasu do czasu i to naprawde dobry album, ale brakuje mu tego co sprawia, ze plyta jest zajebista. Za to nastepna - Individual Thought Patterns to juz to co bardzo lubie, przebojowe i fajne granie.
Skaut pisze:Poza tym coś się niektórym szukać nie chce:

http://masterful-magazine.com/forum/vie ... =13&t=3891
O rzeczywiscie, mozna skleic te tematy i zmienic nazwe na Death, bo ja np. jestem przyzwyczajony do oryginalnej pisowni nazw zespolow.

edit: no i moj gust dojrzal :), w tamtym temacie napisalem, ze SoP to ich najlepsza/moja ulubiona plyta.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ