W przypadku nadchodzącego materiału jestem przekonany, że nie ma to większego znaczenia. Ta muzyka sama się doskonale obroni, a wszelkie utyskiwania, że Ulver nie brzmi tak lub siak można między seplenienie dzieci w żłobku włożyć. Dlaczego? Bo niewiele jest kapel, które dokonały już tak wielu wolt stylistycznych i eksperymentów, więc na dobrą sprawę, jak można oczekiwać od nich czegokolwiek konkretnego? Bardzo bym się zmartwił gdyby nagle wypuścili longplay utrzymany w klimacie Miasta bądź Krwi.0ms pisze:Bo to inny zespol jest. Koncepcja gra tu role drugorzednaRandom Apex pisze:No to nie będzie drugie Perdition czy Blood Inside, bo zupełnie inna koncepcja albumu została przyjęta, ale może akurat... :)
ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
Re: ULVER
Grrrówno!
-
Plasfodeur
-
Plasfodeur
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Po tych nowych kawalkach ciezko cos powiedziec. Ktoregos tam wczesniej nie dalo sie sluchac, ten wyzej lepszy, ale w dalszym ciagu od zachwytow jestem daleki - troche tak jakos anemicznie to brzmi. Symptomy poki co te same co na Wars, jak na moje ucho
-
Plasfodeur
No to mamy inne uszy, bo ja jestem bardzo kontent. Może to być różnica oczekiwań, ewentualnie... masz jakieś zdanie na temat oryginalnych wałków i tego typu grania?
Grrrówno!
-
Plasfodeur
- no tutaj faktycznie jest szaleństwo na parkiecie ;)0ms pisze:Akurat tych dwoch w oryginale nie znam, ale granie ktore coveruja na tej plycie raczej tak nie smeci
Grrrówno!
-
Plasfodeur
Słyszę różnicę, faktycznie na korzyść oryginału. Ale bez przesady z tą kolosalnością :)
No wersji Ulver i tak słucha mi się znakomicie. Nic nie poradzę ;)
No wersji Ulver i tak słucha mi się znakomicie. Nic nie poradzę ;)
Grrrówno!
- Random Apex
Bardzo w porządku - jak na razie wszystkie utwory, które zaprezentowali z nowego albumu, mi pasują. Możliwe, że całość też będzie taka smakowita :)Plasfodeur pisze: - jeszcze jeden wałek z Childhood's end
You've got nothing to lose but your lives.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a ja przesłuchałem cały album i szkoda czasu, mogłem albo odpalic jakies klasyki w tym klimacie, albo zapuscic nowy Marduk
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobra plyta,wspaniale sie tego slucha.Jedyne nad czym ubolewam to fakt,ze tak slabo znam oryginaly (a w kilku przypadkach nie znam w ogóle).Tak czy siak DUZA MOC ,jest czego sluchac.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Nareszcie głos rozsądku ;) Sam przez ostatnie miesiące dość intensywnie słuchałem kompilacji z tymi utworami w ich oryginalnych wersjach, żeby mieć jakieś odniesienie gdy płyta się ukaże. Na razie powstrzymuję się z odsłuchem do momentu otrzymania fizycznych nośników. A Ty Sępie masz już swoją płytę?[V] pisze:Bardzo dobra plyta,wspaniale sie tego slucha.Jedyne nad czym ubolewam to fakt,ze tak slabo znam oryginaly (a w kilku przypadkach nie znam w ogóle).Tak czy siak DUZA MOC ,jest czego sluchac.
This is where everything goes backwards.
-
[V]
Zrobilem pre-ordera jakis czas temu i jeszcze oryginalu nie mam, ciesze sie tym co ukradlem póki co. ;)
Ale naprawde, man, HIPNOTYCZNY TRANSOWY TOTALNIE PIEKNY KRAZEK. Jestem pod wrazeniem i slucham non stop.
Trzeba bedzie wywiad robic. ;DDDDD
Ale naprawde, man, HIPNOTYCZNY TRANSOWY TOTALNIE PIEKNY KRAZEK. Jestem pod wrazeniem i slucham non stop.
Trzeba bedzie wywiad robic. ;DDDDD
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
Twoja opinia to jeszcze za mało ;) War Of Roses był tak śmierdzącym klockiem że dopiero jakby Morph, Trotzky i Longinus potwierdzili że Ulver powrócił do dawnej formy to wtedy ja łaskawie rozważyłbym czy nie przesłuchać tego albumu pobieżnie z youtube :P