Wokal rzeczywiście jest perfekcyjny, Snake starzeje się rownie zajebiscie jak Araya. W zasadzie do niczego nie da się tak naprawdę przyczepić, może poza nieco słabszym wg mnie Resistance.Maria Konopnicka pisze:Cudowne brzmienie, mocarna sekcja rytmiczna, boskie partie solowe - cholernie dobre wokale - pewne, bardzo dojrzałe, charyzmatyczne. Wokale Snaka nigdy nie brzmiały aż tak dobrze! Rewelacja! Za każdym przesłuchaniem przemawia do mnie ten krążek coraz bardziej i póki co jeszcze nie zdarzyło mi się bym na jednym odsłuchu poprzestał. Wyrasta mi Target Earth na jedną z najlepszych metalowych płyt ostatnich lat. Spodziewałem się dużo, ale otrzymałem jeszcze więcej.
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: VOIVOD
this is a land of wolves now
-
535
Maria Konopnicka pisze:... póki co jeszcze nie zdarzyło mi się bym na jednym odsłuchu poprzestał.
-
Maria Konopnicka
Powiedziałbym, że starzeje się lepiej. Ostatni raz tak pozytywnie zaskoczył mnie Belladonna. Obaj są lepsi niż byli kiedykolwiek. Araya natomiast jest równie zajebisty co kiedyś :)Riven pisze: Wokal rzeczywiście jest perfekcyjny, Snake starzeje się rownie zajebiscie jak Araya.
-
535
Tak. Galopada otwierająca ten numer, wyraźnie odstaje od całości, choć stopniowo przestaje drażnić i na szczęście kończy się wspaniałym hołdem dla Phobos...Riven pisze:W zasadzie do niczego nie da się tak naprawdę przyczepić, może poza nieco słabszym wg mnie Resistance.
- Riven
- Kontakt:
gdyby tylko nie ten tekst to bylby bdb numer :D. no ale coz, nie każdy jest doskonaly
-
Maria Konopnicka
Nie potrafię jeszcze skojarzyć utwory po tytułach, ani nie zgłębiałem tekstów - mogę jedynie stwierdzić słuchając płyty całościowo, że nie zwróciłem uwagi na żaden utwór czy fragment utworu, który by odstawał od reszty.
-
Death in another way
- weteran forumowych bitew
Najnowszy album Voivod jest świetny i bardzo mi się podoba!:-) Jest jedną z najlepszych płyt po powrocie Snake'a, być może nawet lepszą od "Katorz"!:-) Ma bardzo dobre, dynamiczne brzmienie, utwory są ciekawe i zróżnicowane, do tego nagrali też po raz pierwszy utwór po francusku!:-) Nic tylko Im pogratulować!:-)
- Riven
- Kontakt:
nie sposob sie nie zgodzic!!!:-) bdb album
ja teraz wlaczylem plyte z najlepsza solowka w historii rocka, tj. the outer limits, a konkretnie utwor FIX MY HEART, znakomity!!!
ja teraz wlaczylem plyte z najlepsza solowka w historii rocka, tj. the outer limits, a konkretnie utwor FIX MY HEART, znakomity!!!
-
Death in another way
Fix My Heart to najlepszy utwór na doskonałej, wręcz genialnej Ich płycie "The Outer Limits"!!!:-))) Właśnie ten kawałek z niej powinni grać na koncertach!!!:-)))Riven pisze:nie sposob sie nie zgodzic!!!:-) bdb album
- Riven
- Kontakt:
powinni!!!!:-) ale chyba blacky nie lubi tej plyty bo na niej nie gral!!!:-(
-
Death in another way
Na "Angel Rat" też nie grał, sądzę, że to nie w tym rzecz-Snake miał bardzo zły okres w swoim życiu po nagraniuRiven pisze:powinni!!!!:-) ale chyba blacky nie lubi tej plyty bo na niej nie gral!!!:-(
"The Outer Limits" i to stąd te dziwne akcje związane z graniem kawałków z tego albumu na żywo!!! Już pisałem jak zareagował
na moje pytanie prawie 2 lata temu o nie granie utworów z niej na koncertach...!!!
-
535
Jednak na ostatniej trasie grali numer z The Outer Limits i to ten najdłuższy, więc chyba powoli coś się przełamuje.
-
Death in another way
Tak, ale na części koncertów-w Progresji go nie zagrali! Jack Luminous to bdb kawałek, na koncerty jest ok, ale znacznie lepszy jest Fix My Heart moim zdaniem!!!535 pisze:Jednak na ostatniej trasie grali numer z The Outer Limits i to ten najdłuższy, więc chyba powoli coś się przełamuje.
- Riven
- Kontakt:
-
Death in another way
To dlaczego jest Ich trzech na zdjęciu!?
- Riven
- Kontakt:
-
Death in another way
Ale nagrał ją z Nimi na 100%!!!???:-)))
- Riven
- Kontakt:
na 100%:-) nie słyszysz blower bassu w golem? nikt inny tak nie gra ;-)!!
-
Death in another way
Słyszę, tylko szkoda, że nie znalazł się na zdjęciu-bardzo go tam brakuje!!!:-))) Myślę, że sobie po prostu coś ubzdurałem, że na niej nie grał i tyle!!!:-)))
- Riven
- Kontakt: