W to chyba tutaj nikt nie ma wątpliwości, że działa tylko i wyłącznie magia nazwy :-)Hatefire pisze: Gdyby nie marka Burzum Inc. to moim zdaniem pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował.
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jednemu się podoba, drugiemu nie. Nie wiem po co tworzy się tutaj jakieś teorie spiskowe. Równie dobrze można napisać, że gdyby nie wyszło to pod nazwą Burzum, tylko jako jakiś nowy, "sensacyjny" projekt, a na okładce byłoby zdjęcie czaszki, świecznika i wypchanego ptaka, to wszyscy pialiby z zachwytu ;)
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
- Maleficio
- Kontakt:
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
pomylił działy, zdjęcia Forumowiczów to nie ten temat :)Maleficio pisze:ale zablysnal
- Hatefire
Hmmm, rzuciła mi się taka myśl na mózg. Większość krytyków tego albumu stwierdza, że to odrzuty po "Belus". Możliwe jednak, że to zalążek nowej drogi w twórczości Varga. Transowe rytmy + melancholijne, łagodne melodie, podlane odrobiną ambientowo-minimalowego sosu (inna kwestia, że na Fallen niezbyt to wyszło, delikatnie rzecz ujmując). Jakoś bym się zdziwił gdyby tak było, bo takie tendencje tu i ówdzie, się pojawiały bardzo nieśmiało we wcześniejszej twórczości.. "Belus" to też były swojego rodzaju odrzuty, pomysły z czasów przedwięziennych wymieszane, tym co mu się w latach niewoli uroiło. Być może "Belus" to podsumowanie dawnej epoki, a "Fallen" wstęp do nowej. Nowe początki bywają trudne. Zaznaczam nie jestem znawcą twórczości Vikernesa, to takie luźne uwagi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- twoja_stara_trotzky
jaki ambientowy sos?
- Hatefire
Toteż napisałem "odrobiną ...". Bo ciężko było mi określić, to dodatkowe coś. To tylko takie wrażenie...
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Realista
- weteran forumowych bitew
wszystko jebie chujowa produkcja ...tak sądzę... chyba...
- Maleficio
- Kontakt:
słuchałeś już z CD?Realista pisze:wszystko jebie chujowa produkcja ...tak sądzę... chyba...
- Realista
niestety nie dlatego nie mówię że nie jestem szczęśliwy albo nie a propo Burzum ale wątpię żeby zmieniło się to drastycznie... miks jest do dupy... wiesz o czym mówię?
- Maleficio
- Kontakt:
- Realista
właśnie taki miks jest gwarantem pomyślności we wszystkim. a w ogóle i tak Burzum rozjebuje większość śmiesznych kapelek.... aaaaaa jeg faller...mmmm jeg faller...Maleficio pisze:Wiem miks ...
- mad
Ściągnąłem, posłuchałem i lekko zaskoczony jestem. Najpierw obawiałem się, że to mogą być odpadki po Belus, ale gdyby tak było, nie byłoby jeszcze źle... Pal licho, że brakuje ciekawych, zaskakujących, oryginalnych riffów - wszak potęgę albumu można było zbudować klimatem. A z tym niestety jest najgorzej: jestem pozytywnie nastawiony, przechodzę jakoś przez intro, próbuję wciągnąć się w świat Fallen, aż tu nagle moje uszy atakują smętne pomruki. Najpierw w dobrej wierze sądziłem, że to tylko nie najciekawszy patent na 1. utwór (nie liczę intro), ale szybko okazało się, że to patent na całą płytę. Drażni to mnie i nic na to nie poradzę.
To masz problem :) Ja słucham od tygodnia i jestem tym albumem zachwycony :)
- mad
Nie mam problemu, jakoś to przeżyję, płyty nie kupię. A Tobie życzę miłego odsłuchiwania pomruków z jakości CD :)
- Scaarph