SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: SATYRICON
im bardziej słucham tej płyty to bardziej się przekonuję, ze to płyta roku!
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
na szczęście mam w dupie wasze opinie. mi się podoba
i Darkthrone i Satyricon.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
generalnie to ta płyta powinna się nazywać The Age Of Nergal
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- karabin
- zaczyna szaleć
kurde balans...cos w tym jest (jako to bylo w/w), że pierwsza połowa płyty lepiej wchodzi niż ostatnie kawałki except my skin is hot. no i kolejna prawidłowść...po kilku piwach album wchodzi zdecydowanie lepiej....to samo sie tyczy darkthrone ostatniego. ament.
PAL KRZYŻ.
- Riven
- Kontakt:
no no, po browarze jest super. ale na pewno ocena podskoczyla bez wzgledu na % we krwi.
mysle, ze calosc na trzezwo zasluguje na 7/10, Wolfpack to wyjebisty kawalek.
spadek formy w stosunku do N,D, ale i tak niezla plyta.
kto pisze ze to gowno ten gluchy
mysle, ze calosc na trzezwo zasluguje na 7/10, Wolfpack to wyjebisty kawalek.
spadek formy w stosunku do N,D, ale i tak niezla plyta.
kto pisze ze to gowno ten gluchy
this is a land of wolves now
- karabin
- zaczyna szaleć
dokladnie. ND jest lepsza, lecz trzeba stwierdzic ze age of nero to je jest plyta na raz i dopiero po kilku (piwach i przesłuchaniach both wchodzi). Wolfpack - faktycznie dobry. Bardzo fajny jest 1 nr i te pejcze czy cuś tam.
PAL KRZYŻ.
- Riven
- Kontakt:
ja mysle, ze browar tylko 'odblokowal' mi ten album, bo nie sadze, zebym jutro ocenil te plyte nizej 
jest naprawde duzo lepiej niz mi sie wydawalo na poczatku. i fakt, pierwsza polowa lepiej wchodzi.
jest naprawde duzo lepiej niz mi sie wydawalo na poczatku. i fakt, pierwsza polowa lepiej wchodzi.
- karabin
- zaczyna szaleć
no to jest kolejna płyta, która powinna zostać zapisana w temacie "muzyka do picia" 
PAL KRZYŻ.
- Riven
- Kontakt:
tak, szczerze mowiac nie spodziewalem sie tego po Satyricon, ale chyba masz racje.
WOLFPACK !!
WOLFPACK !!
- karabin
- zaczyna szaleć
nemesis divina to tez (przynajmniej jak dla mnie) jest muza do picia, z tym że nie chodzi o to że ta płyta wchodzi dopiero dobrze po pijaku, ale że po prostu sie do niej dobrze pije.
PAL KRZYŻ.
-
Cthulhu
Prawdziwie dobry utwór na tej płycie to Black Crown on A Tombstone - zajebiście podobają mi się te wkręcające riffy i generalnie konstrukcja jest ok
- 4m
Lekka przesada, ale dokładnie, w kilku momentach nie da się temu zaprzeczyćtwoja_stara_trotzky pisze:generalnie to ta płyta powinna się nazywać The Age Of Nergal
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- boroowa
Po ponad 10-ciu przesłuchaniach nie mam już więcej ochoty na dalsze obcowanie z "The Age of Nero". Zbyt wiele nieudanych, powolnych, wlokących się się jak staruszka w przejsciu podziemnym riffów: cały "The Last Man Standing", cały "Den Siste", spora część "My Skin is Cold".... Z kolei szybsze utwory, takie jak "Die by my Hand" kompletnie nie przekonują....
Wolne kawałki trzeba umieć skomponować, Satyr tego nie potrafi. Brak w nich monumentalności, potęgi, tego czegoś co z łatwością wychodzi spod palców Iommiego, Fischera, Edlinga, albo ich naśladowców z WINTER, COFFINS...
Na uwagę zasługują jedynie:
Wolfpack - 8/10: fajny zlepek riffów z K.I.N.G. + The Pentagram Burns + Now, Diabilical, gdyby nie to plumkanie w środku....
Black Crown on a Tombstone - 9/10: chyba najlepszy utwór na płycie
The Sign of the Trident - 7/10: fajnie się zaczyna i fajnie kończy, natomiast zwolnienie w środku zanuuuudza na śmierć
Wracam do COFFINS - "Buried Death"... uuggghhhhh
Wolne kawałki trzeba umieć skomponować, Satyr tego nie potrafi. Brak w nich monumentalności, potęgi, tego czegoś co z łatwością wychodzi spod palców Iommiego, Fischera, Edlinga, albo ich naśladowców z WINTER, COFFINS...
Na uwagę zasługują jedynie:
Wolfpack - 8/10: fajny zlepek riffów z K.I.N.G. + The Pentagram Burns + Now, Diabilical, gdyby nie to plumkanie w środku....
The Sign of the Trident - 7/10: fajnie się zaczyna i fajnie kończy, natomiast zwolnienie w środku zanuuuudza na śmierć
Wracam do COFFINS - "Buried Death"... uuggghhhhh
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- witchmaster
- zaczyna szaleć
Nic z płytki jeszcze nie słyszałem....ale biore ją w ciemno bo Satyricon niczego nie pierdoli!!! od samego początku, aż po dziś dzień kurwa mać!!!
a tak poza tematem to doszły mnie słuchy że jakiś Death Magnetic to dobra płyta....kurwa mać koniec świata chyba sie zaczął
a tak poza tematem to doszły mnie słuchy że jakiś Death Magnetic to dobra płyta....kurwa mać koniec świata chyba sie zaczął
- 4m
U mnie jeszcze My Skin Is Cold się załapał. Przebojowy, młodzieżowy, duża różnica na plus w stosunku do wersji z epki. No i to by było na tyleboroowa pisze:Na uwagę zasługują jedynie:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Kontakt:
oczywiscie, ze potrafi, tyle, ze tutaj mu to nie wyszloboroowa pisze:Wolne kawałki trzeba umieć skomponować, Satyr tego nie potrafi.
to 'plumkanie' to jeden z najlepszych momentow utworu zaraz po glownym riffie. m.in. za takie patenty cenie Satyricon.Wolfpack - 8/10: fajny zlepek riffów z K.I.N.G. + The Pentagram Burns + Now, Diabilical, gdyby nie to plumkanie w środku....
wczoraj ocena skoczyla do 7/10
potem ja zweryfikuje, ale generalnie rzecz biorac nie jest zle. w sumie Drone opisal to wszystko dosc celnie, tyle, ze na mnie nie robi to az takiego wrazenia
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
właśnie i to jest sendo sprawy. Wczoraj zrobiłem to samo, poleciało "The Age Of Nero" a zaraz potem "Now, Diabolical" no i niestety nowy praktycznie przy poprzednim krążku nie istnieje.Riven pisze:poza tym dzis rano puscilem Now, Diabolical i niestety The Age of Nero nie moze sie z nia rownac.
Coś tam było! Człowiek!
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Słucham już któryś raz z kolei nowego albumu i w moim odczuciu to gdzieś tak, 7/10. Podoba mi się brzmienie albumu, szczególnie gitary. Najlepszy numer to Black Crown..., świetny, wkręcający riff. Albumu nie zjebali.