MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MGŁA
ja pomogę.mi sie ta płyta tak podoba ,że w ramach wspierania rodzimego biznesu kupie drugi egzemplarz.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- FENIKS
- w mackach Zła
najlepsze co im się przytrafiło od ep mdlości czy furthes? Muszę też coś ciekawego przytoczyć że pewnego dnia mówię dziewczynie by włączyła mgle nowa i tłumacze co i jak i włącza po czym opierdalam że nową ! :) ona że leci ja mówię że włączyłas stare podchodzę a tam nowa mgła :) hehe pewnie to nieosłuchanie wystarczające płyty ale skojażenie ewidentne jest. To bardzo dobrze. Po dłuższym czasie dla mnie to świetny album!
Nie od dziś wiadomo, że Trocak woli pisać o płytach, których nie lubi, niż o tych które lubi. Założę się, że na tym forum więcej napisał o Cannibal Corpse niż a Arzachel :)Sova pisze:Trotzky, rozumiem że WHTN Ci zdecydowanie nie podszedł, tak jak wcześniej pisałem - gdyby ta płyta się wszystkim podobała to by znaczyło, że jest coś z nią nie teges. No ale zadzwia mnie ilość Twoich wpisów na jej temat, ja jebie, powtarzasz się okrutnie. Ty już nawet w innych tematach najeżdzasz na nową Mgłę. To nie jest normalne i to widać. Mnie jak się płyta nie podoba to pisze o niej raz czy kilka razy ale nie kilkadziesiąt ! powtarzając te same ( moim zdaniem słabe ) argumenty.
MASZ KOMPLEKS MGŁY ;)
To prawda, pechowo ta płyta ukazała się pomiędzy 1977 a 2012 rokiem :)hcpig pisze:Melodyjność nowej Magdy M. nie różni się od tej z Mdłości / Further, po prostu premiera nowej płytki zbiegła się z okresem zblazowania polisz metal mentora.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Maria, destrukcja jest fajniejsza od kreacji, to jest właśnie black metal :DDDD
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
:Dbeastov23 pisze:Od kiedy trotzky wyraził swoje zdanie, zaobserować można czarny samolot, tu i ówdzie...
Nie chcę Cię martwić, ale gimnazjalistki to się już za młodszymi oglądają, przynajmniej ta statystyczna większość. Więc Pan Sova na tych kilku rannych sztukach, interesu nie zrobi. No chyba, że przyjdzie Mgła, wtedy tak.twoja_stara_trotzky pisze:ja ci tu kurwa koniunkturę u wszystkich gimnazjalistów nakręcam, a ty jeszcze marudzisz?!
-
Wszystko zepsułeś.AroHien pisze:Hehe, to może ten mi w folii zostaw. Pewnie za kilka miechów odbiorę... ;))kakademona pisze:ja pomogę.mi sie ta płyta tak podoba ,że w ramach wspierania rodzimego biznesu kupie drugi egzemplarz.
Nie wiem, dlaczego temat o mgle, w którym pojawia się dodatkowo samolot, nie wzbudza podejrzeń i oczywistego oburzenia. Komisja posła Antoniego z pewnością się tym zajmie. Więc, by uniknąć tragedii, proponuję zamknąć i zbanować co bardziej gorliwych uczestników.beastov23 pisze:Od kiedy trotzky wyraził swoje zdanie, zaobserować można czarny samolot, tu i ówdzie...
-
- zaczyna szaleć
Nowa Mgła idealnie mi podchodzi. Różni się od poprzednich wydawnictw, ale nadal słychać, że to ten sam zespół, który ma swój unikalny styl. Do tego świetne teksty, więc nie wiem co można tutaj zarzucić tej płycie.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
to jest zapewne spowodowane tym, że chcieliśmy uzyskać głębszy odcień czerni i jak się porównuje oba wydania, to rzeczywiście ta czerń w wydaniu MV jest bardziej "czarna" - widać to na inlayu czy w tle tekstów. no i papier jest grubszy niż w wydaniu NH, co też miało wpływa na to, ze front w wersji NH jest jaśniejszy.
zreszta...ta okladka jest tak specyficzna, ze dopiero na winylu można się z nią w pełni zapoznać.
zreszta...ta okladka jest tak specyficzna, ze dopiero na winylu można się z nią w pełni zapoznać.
- Riven
- Kontakt:
nareszcie odebralem cd ( z MV), okladka faktycznie moglaby byc wyrazniejsza. ale teksty sa swietne, zwlaszcza I i VII - rewelacja. nie mam pytan co do tej plyty.
this is a land of wolves now
- boroowa
Ty tu sobie jaja robisz a tymczasem wróble ćwierkają, że:535 pisze:Nie wiem, dlaczego temat o mgle, w którym pojawia się dodatkowo samolot, nie wzbudza podejrzeń i oczywistego oburzenia. Komisja posła Antoniego z pewnością się tym zajmie. Więc, by uniknąć tragedii, proponuję zamknąć i zbanować co bardziej gorliwych uczestników.
MGŁA is going to remaster their debut LP "Groza", as M. was not satisfied with the final result. New version will have the title changed to "Brzoza". Out mid 2012
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Riven
- Kontakt: