BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: BURZUM
Po odsiadce w polskim pudełku powstały by lepsze płyty, hehe A tak, stateczność, bezpieczeństwo, zgrzybiałość wylewaja sie z tej muzyki. Odcinanie kuponów i sentymentalne piłowanie na bałałajce. Na dodatek w kiepskim stylu. Łee
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
nigdy nie byłem zwolennikiem muzyki Burzum, nie wspominając już o samym artyście Vargu. doceniam jednak jego znaczenie dla metalu. "Fallen" wysłuchałem bez jakichkolwiek oczekiwań, bez obciążenia legendą i po prostu mi się spodobała. wiem, że jestem jebanym pozerem. trudno, jakoś to przeżyję.Realista pisze:zadaje sobie pytanie co musiałby nagrać Varg żeby wszyscy piali z radości ;) nie bronie jego nowej płyty ale nie jest to dla mnie zaskoczenie że jest chyba jednak trochę gorszy album od Belus, może tak naprawdę produkcja tej płyty niszczy wszystko?
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
po kilku przesłuchaniach wchodzi ta płyta dobrze, oczywiście nie jest to opus magnum bo takie już było i też nieco inne od Belus, ale wiem że CD zakupię
- Realista
No i bardzo dobrze, bo to w gruncie rzeczy nie jest tragiczna płyta, trochę spierdolona ma produkcję ale dopóki nie posłucham tego z Cd to się nie wypowiem ani za ani przeciw, jakieś tam spostrzeżenia mam.Xapapote pisze:nigdy nie byłem zwolennikiem muzyki Burzum, nie wspominając już o samym artyście Vargu. doceniam jednak jego znaczenie dla metalu. "Fallen" wysłuchałem bez jakichkolwiek oczekiwań, bez obciążenia legendą i po prostu mi się spodobała. wiem, że jestem jebanym pozerem. trudno, jakoś to przeżyję.Realista pisze:zadaje sobie pytanie co musiałby nagrać Varg żeby wszyscy piali z radości ;) nie bronie jego nowej płyty ale nie jest to dla mnie zaskoczenie że jest chyba jednak trochę gorszy album od Belus, może tak naprawdę produkcja tej płyty niszczy wszystko?
-
- w mackach Zła
tak sobie słucham "Klagopsalmer" Shining i dochodzę do wniosku, że w gruncie rzeczy "Fallen" jest do niej bardzo podobna..
-
- zaczyna szaleć
http://www.13k.pl/-/sugestia.phpSo_It_Is_Done pisze:Ty jebany pozerze! :D
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Kompakta se kup lepiej.Xapapote pisze: na iTunes jeszcze nie ma, ale jak będzie to sobie kupie, a co!
Yare Yare Daze
- Xapapote
e tam. po co? ale anala, czemu nie?hcpig pisze:Kompakta se kup lepiej.Xapapote pisze: na iTunes jeszcze nie ma, ale jak będzie to sobie kupie, a co!
Miałby głębszy i bardziej gardłowy wokal :)absinthe_patriote pisze:Po odsiadce w polskim pudełku powstały by lepsze płyty, hehe
Bzdura - jakby odcinał kupony to myślę, że bez trudu nagrałby bardziej klasyczny black metalowy album z krzyczanymi wokalami. Dla mnie to wciąż te same emocje co zawsze, tylko wyrażone za pomocą innych środków. Nieważne czy Burzum nagrywa surową black metalową muzę, klawiszowe plumkanie, czy melodyjne mruczanki... we wszystkim jest to coś, taka przeszywająca pustka i moc jednocześnie. Uwielbiam :)absinthe_patriote pisze: A tak, stateczność, bezpieczeństwo, zgrzybiałość wylewaja sie z tej muzyki. Odcinanie kuponów i sentymentalne piłowanie na bałałajce. Na dodatek w kiepskim stylu. Łee
- Atreju
- postuje jak opętany!
Coś magicznego jest w tej płycie. Od rana, cały dzień chodzi mi po głowie "Jeg faller". Wkręca się ta muza cholernie.
Bardzo dobry album, też dzisiaj dużo słuchałem i gdyby nie musiał już wyjść z domu na Accept to pewnie wciąż bym słuchał
-
Ostatnio prześladował mnie ten kawałek w pracy, cały dzień mruczałem pod nosem.Atreju pisze:Od rana, cały dzień chodzi mi po głowie "Jeg faller".
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
mam podobnie proziomki
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Wujek Lucyferiusz pisze:
Wykres drogi B, tytuły chyba zbędne:
Gówniarski bunt i szukanie stylu -->Ostatnia Wściekłość-->trans i zaduma-->wyciszenie i balansowanie na granicy powagi-->podsumowanie całej drogi-->Odcinanie kuponów-->?
...-->Eurowizja?
This is where everything goes backwards.
- Xapapote
---> Gwiazdy tańczą na lodzie?Knokkelmann pisze:Wujek Lucyferiusz pisze:
Wykres drogi B, tytuły chyba zbędne:
Gówniarski bunt i szukanie stylu -->Ostatnia Wściekłość-->trans i zaduma-->wyciszenie i balansowanie na granicy powagi-->podsumowanie całej drogi-->Odcinanie kuponów-->?
...-->Eurowizja?
- Bezdech
Po tej focie co tu krążyła to prędzej "Z kamerą wśód zwierąt"
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Xapapote
Varg mógłby nagrać coś z Sashą Grey. jakiś dark ambient industrial.
- Hatefire
Ja tam szczególnym entuzjastą Burzum nie jestem. Znam raczej z obowiązku. Nie uważam też, że to gówno, doceniam klasę, ale nie trafia to raczej w moje gusta. Pozwala mi to podejść do nowej płyty z czystą głową, bez haterstwa, ale i bez zauroczenia nazwą. W każdym razie odwiedziłem ostatnio kumpla, który szcza pod siebie na samo słowo Burzum. Nie mógł się doczekać, wyjścia płyty, więc tymczasowo pożyczył sobie z neta i powiedział, że warto przesłuchać. Przesłuchałem i wyłonił się obraz nędzy i rozpaczy. Ta płyta to smęt i snuj, co samo w sobie nie jest złe. Gorzej, że to smęt i snuj, jak ktoś raczył wyżej zauważyć, podany na słodko. Na słodko w prostacki sposób dodam. Gdyby nie marka Burzum Inc. to moim zdaniem pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy