MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: MORBID ANGEL
Kawałek bardzo fajny, ale liczę, że będzie najsłabszy na płycie. Na tyle lat czekania 'bardzo fajny' to trochę za mało...
- Mol
- zahartowany metalizator
- Self
- rasowy masterfulowicz
Już gdzieś coś podobnego słyszałem chyba, hm...Mol pisze:
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Cholera, nie podoba mi się:) Daruję sobie ten remix, będę udawał że nie istnieje.
- Mol
-
Nasum
To gdzieś wyjeżdzali skoro powrócili?
- YNKE
- w mackach Zła
zapachniało bazarowymi dzwiękami:Mol pisze:
posluchajcie sobie remixu :D
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
KRIS1977
- zaczyna szaleć
Generalnie sprawa ma się tak, że nowa płytka będzie świetna, ale MORBID ANGEL - tak jak i inne kapele - swoje najlepsze płyty już nagrały.
-
Ritual
- zaczyna szaleć
Mnie ten remix kojarzy się z
-
Nasum
Często wynika to chyba tylko z pamięciowego przyswojenia materiału - owszem, niektóre kapele najlepsze rzeczy już nagrały, ale jeszcze sporo jest takich, które mimo wspaniałych płyt na koncie nagrywają rzeczy, które je przebijają. Trudno oceniać czy MA ma tendencję zwyżkową, ale do ostatecznego werdyktu potrzeba całej płyty. Może jednak tak?KRIS1977 pisze:Generalnie sprawa ma się tak, że nowa płytka będzie świetna, ale MORBID ANGEL - tak jak i inne kapele - swoje najlepsze płyty już nagrały.
- Mental
- weteran forumowych bitew
ale bieda, tak muzycznie, jak i wokalnie.
"wal goooooooooooooooo".
"wal goooooooooooooooo".
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Tutaj masz Molu rację i tylko tutaj. :)Mol pisze:bogowie wrocili!
"Existo Vulgore" doskonały, pyszne solosy, cykająca perka nie przeszkadza (innej się nie spodziewałem, co ma być, studnia i pogłos?), 100% MORBID ANGEL w MORBID ANGEL, no i największe obawy rozwiane -> vokille są miodzio (najbliżej im do Covenant)! Kurwa, ten człowiek jest niesamowity, doskonała forma i przede wszystkim słychać, że to Vincent, a nie jakaś popłuczyna/dalekie echo po czasach świetności i tym podobne. Nevermore / Remix też zapowiadają się po skrawkach bardzo dobrze.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- nicram
Chciałbym się napić tego roztworu, co i Ty mości Panie! I widzieć Świat mieniący się feerią barw buhehhee. Niestety, ten utwór jest mocno przeciętny, no chyba, że po jakimś alkoholowym specyfiku mógłbym zmienić zdanie. Ale którym? :-)
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
Heh, no to jest dla mnie najwieksza wada tego kawalka, juz nawet te przeprodukowana perkusje jestem w stanie zdzierzyc, ale ten tekst i aranzacja wokalna to maksymalna zenua. Szkoda, bo glos ma calkiem ok - ale tego refrenu nie da sie sluchac. Oby to byl jedyny taki patent na tej plycie. Buractwo na max.Block69 pisze: Szczególnie jak śpiewa "Vulgore for the glory, glory" pojawia mi sie szyderczy uśmieszek. .
this is a land of wolves now
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Co takiego? To solo jest tak czerstwe, że głowa mała... Zupełnie z dupy, dograne chyba na ostatnią chwilę, bo wypada, żeby było. Gdyby sobie darowali, ten numer tylko by zyskał. Pyszne solosy to masz w "Rapture".hcpig pisze:pyszne solosy
Obawiam się, że takich momentów może być więcej. Ciekaw jestem refrenu w "I am morbid". ;)Riven pisze:Szkoda, bo glos ma calkiem ok - ale tego refrenu nie da sie sluchac. Oby to byl jedyny taki patent na tej plycie. Buractwo na max
- Morbid Marcin
w sumie to nic specjalnego ten kawalek na jutjubie jak dla mnie. nawet szczerze mwoiac wkurza mnie, ze go posluchalem. glosniczki w laptopie poglebiaja frustracje.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Mol
W sumie rozumiem, sa zespoly, wobec ktorych mogloby sie wydawac, ze jestem bezkrytyczny. Zanim na mnie wsiadziecie, tak, Suffocation chwile swietnosci, jesli chodzi o plyty maja za soba ;) Wracajac do MA, zdaje sie, ze dla niektorych sa swieta krowa, tak jak Slejer, a prawda jest taka, ze ten nowy numer jest mocno przecietny, Vincent nie wyrabia juz wokalnie itp itd.hcpig pisze:Tutaj masz Molu rację i tylko tutaj. :)Mol pisze:bogowie wrocili!
"Existo Vulgore" doskonały, pyszne solosy, cykająca perka nie przeszkadza (innej się nie spodziewałem, co ma być, studnia i pogłos?), 100% MORBID ANGEL w MORBID ANGEL, no i największe obawy rozwiane -> vokille są miodzio (najbliżej im do Covenant)! Kurwa, ten człowiek jest niesamowity, doskonała forma i przede wszystkim słychać, że to Vincent, a nie jakaś popłuczyna/dalekie echo po czasach świetności i tym podobne. Nevermore / Remix też zapowiadają się po skrawkach bardzo dobrze.
- Riven
- Kontakt:
wobec 'swietych krow' trzeba byc nawet bardziej krytycznym niz wobec mniej zajebistych zespolow. dlatego np. ostatnie DSO jest dla mnie tak wielkim rozczarowaniem. a to co wypisuje jester..coz, nie od dzis wiadomo, ze on uszy na dupe zamienil ;) rozumiem, ze ten kawalek moze sie podobac, no ale kurwa ;))) troche szacunku dla starszych plyt...
Ostatnio zmieniony 20-04-2011, 22:03 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Deathless King
Tak jak sie spodziewalem - mega rozkmina po jednym numerze ;) A mi ten numer wpadl w ucho i nie dziwi mnie to, mowilem ze ta plyta to bedzie powrot do przebojowego Domination (zeby nie bylo, wpadl mi w ucho na podobnej zasadzie jak wiele innych numerow MA), mi sie podoba i pozytywnie nastawiony czekam na plyte. Wokale Vincenta... niby brakuje troche tej glebi, ale nadrabia "pazurem", nawet to "vultureeeeeeeeeeee" az tak nie wkurwia ;)
Ale MA to jedna z kapel, wobec ktorych jestem bezkrytyczny...
Ale MA to jedna z kapel, wobec ktorych jestem bezkrytyczny...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!