PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Re: PARADISE LOST
Siema rumuny. Dziś jak wracałem z roboty to zapodałem sobie to nowe Paradise Lost w aucie z youtuba. Gdzieś na wysokości 3 kawałka stwierdziłem, że to jest to i zjechałem z obwodnicy w stronę miasta. Prosto do mediamarktu zakupić cd. Zajebisty album, genialna wypadkowa dwóch ostatnich. Będzie słuchane cały weekend na zmianę z nowym Vaderem z którym to jednak przeprosiłem się po latach rozłąki.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Oczywistość. Sama się morda cieszy jak się słucha tych płyt.Rumburak pisze: ↑29-05-2020, 23:55Siema rumuny. Dziś jak wracałem z roboty to zapodałem sobie to nowe Paradise Lost w aucie z youtuba. Gdzieś na wysokości 3 kawałka stwierdziłem, że to jest to i zjechałem z obwodnicy w stronę miasta. Prosto do mediamarktu zakupić cd. Zajebisty album, genialna wypadkowa dwóch ostatnich. Będzie słuchane cały weekend na zmianę z nowym Vaderem z którym to jednak przeprosiłem się po latach rozłąki.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Oki
pozytywna energia w PL? hahahahahahahahahaha
co do zblazowania to przynajmniej nie udają - kto chodząc kilkadziesiąt lat do tej samej roboty pała wciąż entuzjazmem, który piekarz, murarz czy motorniczy?
- Medard
Wiele zespołów ma pewne zadowolenie z występów na scenie, nawet gdy ich twórczość jest zdołowana, smutna czy nostalgiczna.
U nich czegoś brakuje, czegoś co trudno zdefiniować, a co mieli w latach 90.
U nich czegoś brakuje, czegoś co trudno zdefiniować, a co mieli w latach 90.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oki pisze: ↑30-05-2020, 11:40Czytałem już, że to fajna i melodyjna płyta, więc tak. Poza tym znajdziesz w ich dyskografii słodziutki "Host".Ale muzycy, aktorzy czy poeci mają inaczej. Jednak innych zawodów też bym nie wykluczał. Znam przykłady osób, które były robotnikami w fabryce, ale taka praca była ich wielką pasją, na co dowodem jest to, że umierali zaraz po przejściu na emeryturę. Z nudów i braku tej pasji.
Ostatnio zmieniony 30-05-2020, 12:22 przez Pacjent, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rumburak
Medard, napisałbym, że tobie jako facetowi po 50 roku życia, brakuje tej dziecięcej naiwności, która cechowała cię 40 lat temu. Napisałbym ale w twoim przypadku, byłoby to duże nadużycie.
- nicram
Poza tym jednak ja tam nadal widzę radość z grania: [youtube] [/youtube]
all the monsters will break your heart
- Oki
Pewnie, w latach 90-tych wszystko było dla nich nowe a teraz jak już tyle się bujają po świecie to przywykli. Uważałem się zawsze za ich krytycznego, ale fana. Widziałem ich po wydaniu Meduzy jedyny raz i oprócz nienajlepszych wokali (nie były też skandaliczne jak niektórzy ostrzegali) i wiadomo że repertuarowo nie do końca mi trafili (ale to wiadomo że przy takim repertuarze i tylu hitach nie zadowolą każdego) niczego mi nie zabrakło
- Oki
- Medard
Byłoby, bo jeszcze wiele lat upłynie do tej mitycznej 50
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
To jedyna płyta Paradise Lost którą wysłuchałem w całości od czasów "Icon".
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Nowe PL zadebiutowało na 5 miejscu listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce, wyprzedziło nawet Jana Pawła II - Byłem z wami 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Gunman
Czekam na wnioski. Mi teraz się najlepiej słucha płyt z przedziału Belive In Nothing - Tragic Idol.Drone pisze:Zamierzam w najbliższym czasie przesłuchać całą dyskografię PL - sam jestem ciekawy, co z tego wyniknie po latach niesłuchania.
- Hellion
- w mackach Zła
Ja mam inaczej, nie lubię zbytnio płyt od symbol of life do faith divide us...,(chociaż czasami zapuszczę sobie s/t). Dopiero od Tragic Idol PL wróciło do mych łask i słucham z taką samą przyjemnością jak wcześniej, no może Medusa przemawia do mnie mniej. Ostatnia za to jest zajebista, słucham na zmianę z Tragic Idol i micha mi się cieszy że hej ho:-D
- Drone
Jeszcze się za to nie wziąłem. Może dziś zacznę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Dzisiaj się zastanawiałem, słucham 25 lat tego zespole, które płyte może być najgorsze? Stawiam na symbol of life.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Mi się Icon strasznie osłuchał i jakoś tak zestarzał...
-
Nie da się słuchać bo zarzniety na amen, za dużo się tego słuchało ale album imo niezmiennie zajebisty.
Pytanie do Drona, słyszałem że siadasz do dyskografii, zapoznawales się z tymi płytami jak wychodziły czy dopiero teraz będziesz pisał równania? Ciekawi mnie kontekst.
- Oki
-
Ciekawy wybór, bardziej już bym się skłaniał ku s/t właśnie, czuć odór kunktatora, chęć zagrania na sentymentach ale z drugiej strony nie brakuje tam paradajsowych szlagierów