ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re: ULVER

21-04-2012, 11:20

nicram pisze: rozumiem, że twierdzisz, że MegaDave jest przeciętnym kompozytorem i gitarzystą? ;-)
Twierdze, ze wylaczajac wczesne plyty daleko mu i do takiego poziomu :D
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-04-2012, 11:22

Megadeth vs Laibach w temacie o Ulver. Uwielbiam to forum :D
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Jakieś pozytywy tego Laibacha też oczywiście dostrzegam. Np. to, że nagrali fajne intro Vaderowi. McBeth to chyba sie zwało.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

0ms pisze:
nicram pisze:rozumiem, że twierdzisz, że MegaDave jest przeciętnym kompozytorem i gitarzystą? ;-)
Twierdze, ze wylaczajac wczesne plyty daleko mu i do takiego poziomu :D
Czyli teraz jest m.in. gorszym gitarzystą niż był 20 lat temu? No Misiu, LOL!
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-04-2012, 11:25

No, gitarzysta moze byc lepszym, choc ja przed nim nigdy nie klekalem, ale jesli kompozycje sa jakie sa to nie bardzo ma to znaczenie, prawda?

Kontynuujcie beze mnie, bo nie moge dalej o tym na powaznie :D
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

21-04-2012, 11:25

Nie chodzi, ze jest gorszym gitarzysta tylko o to, ze chujowe plyty nagrywa:D
Awatar użytkownika
nicram

21-04-2012, 11:29

Block69 pisze:Jakieś pozytywy tego Laibacha też oczywiście dostrzegam. Np. to, że nagrali fajne intro Vaderowi. McBeth to chyba sie zwało.
Laibach jest powszechnie szanowanym zespołem na tej samej zasadzie co Vader. Tak naprawdę nagrał może 2-3 płyty, które wybijają się na tle tego co było wydawane kilkanaście lat temu, ale tak naprawdę więcej zawdzięczają temu, że pochodzą zza Żelaznej Kurtyny i mieli taki image jaki mieli, niż wynikałoby to z realnej wartości ich muzyki. Powiedźcie mi drodzy piewcy ich wielkości, ale właściwie to co takiego Laibach zrobił, co wpłynęło na rozwój gatunku, którym się zajmowali? Wymieńcie jakieś zasługi etc.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-04-2012, 11:30

nicram pisze:Oj chłopaku, chyba pięknego miasta nie widziałeś, a ja owszem wiele po Świecie podróżowałem...
Kilka ładnych miejsc widziałem (choć więcej takich, które mi się nie podobały), ale też mam ten komfort, że nie muszę podróżować po świecie, żeby znaleźć się w jakimś naprawdę pięknym miejscu. Twoja opinia o Gdyni jest poparta taką samą znajomością tego miasta i wyczuciem jak w przypadku twórczości Laibach. ;) Są tu miejsca paskudne, jak wszędzie, ale jest też kilka takich, że naprawdę dużo więcej do szczęścia nie potrzeba.
Awatar użytkownika
nicram

21-04-2012, 11:31

Glene pisze:Nie chodzi, ze jest gorszym gitarzysta tylko o to, ze chujowe plyty nagrywa:D
Czyli uważasz, że System Has Failed, Endgame, ostatnia to chujowe płyty są? Myślę, że ich nie słuchałeś i się nie dogadamy.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-04-2012, 11:31

nicram pisze:z realnej wartości ich muzyki
nicram pisze:Wymieńcie jakieś zasługi etc.
Obrazek
Awatar użytkownika
nicram

21-04-2012, 11:33

ultravox pisze:
nicram pisze:Oj chłopaku, chyba pięknego miasta nie widziałeś, a ja owszem wiele po Świecie podróżowałem...
Kilka ładnych miejsc widziałem (choć więcej takich, które mi się nie podobały), ale też mam ten komfort, że nie muszę podróżować po świecie, żeby znaleźć się w jakimś naprawdę pięknym miejscu.
W zeszłym roku byłem w Gdyni. Ot zwykłe portowe szare miasto. Żeby coś oceniać, trzeba mieć szerszą perspektywę, zatem zobaczyć to miasto na tle innych. W samej Polsce jest kilkanaście ładniejszych.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

21-04-2012, 11:40

nicram pisze:
Block69 pisze:Jakieś pozytywy tego Laibacha też oczywiście dostrzegam. Np. to, że nagrali fajne intro Vaderowi. McBeth to chyba sie zwało.
Laibach jest powszechnie szanowanym zespołem na tej samej zasadzie co Vader. Tak naprawdę nagrał może 2-3 płyty które wybijają się na tle tego co było wydawane kilkanaście lat temu, ale tak naprawdę więcej zawdzięczają temu, że pochodzą zza Żelaznej Kurtyny i mieli taki image jaki mieli, niż wynikałoby to z realnej wartości ich muzyki. Powiedźcie mi drodzy piewcy ich wielkości, ale właściwie to co takiego Laibach zrobił, co wpłynęło na rozwój gatunku, którym się zajmowali? Wymieńcie jakieś zasługi etc.
Ja tam nie wiem. Z 4 płyty przesłuchałem (Volk - może ze 3 fajne numery, WAT - tylko jeden fajny numer, Macbeth - ten to nawet w całości dało radę przesłuchać i Opus Dei - nie pamiętam, bo dawno to było). Generalnie jak już porównujemy to wolę se "Rust In Peace" odpalić od kieregokolwiek Laibacha.
PENIS METAL
nightspiryt

21-04-2012, 11:45

nicram pisze:
ultravox pisze:
Kilka ładnych miejsc widziałem (choć więcej takich, które mi się nie podobały), ale też mam ten komfort, że nie muszę podróżować po świecie, żeby znaleźć się w jakimś naprawdę pięknym miejscu.
W zeszłym roku byłem w Gdyni. Ot zwykłe portowe szare miasto. Żeby coś oceniać, trzeba mieć szerszą perspektywę, zatem zobaczyć to miasto na tle innych. W samej Polsce jest kilkanaście ładniejszych.
A jechałeś estakadą Kwiatkowskiego? Jest z niej świetny widok na gdyńską stocznię, terminal kontenerowy i port. Tym bardziej, że te miejsca są w miarę uporządkowane i w nocy ładnie oświetlone. Nie ma takiego syfu i prl'owskiego industrialu jak choćby w Gdańsku czy Szczecinie.

Obrazek
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-04-2012, 11:46

nicram pisze:W zeszłym roku byłem w Gdyni. Ot zwykłe portowe szare miasto. Żeby coś oceniać, trzeba mieć szerszą perspektywę, zatem zobaczyć to miasto na tle innych. W samej Polsce jest kilkanaście ładniejszych.
A ile z tego miasta zobaczyłeś przez te parę dni? Pewnie tyle co pierwszy lepszy głupi turysta. Ja nie twierdzę, że to obiektywnie najpiękniejsze miasto na świecie, ale na pewno nie jest "zwykłe" ani "szare". Żaden ze mnie podróżnik, ale w paru miejscach byłem i naprawdę niewiele jest takich do których bym się stad przeprowadził gdybym miał taką możliwość. Może dlatego, że "tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę", ale faktem jest, że jest w Gdyni coś co sprawia, że co roku tabuny turystów przyjeżdżają na urlop właśnie tutaj, a nie na przykład do Łodzi. ;)
nightspiryt

21-04-2012, 11:51

Łódź jest straszna, szczególnie te dzielnice przemysłowe przy Łódź Kaliska... Zaczynać wycieczkę z Łodzi i kończyć w Gdyni to tak jakby startować z Wąchocka i wylądować w Miami. ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

21-04-2012, 11:53

nicram pisze:
Laibach jest powszechnie szanowanym zespołem na tej samej zasadzie co Vader. Tak naprawdę nagrał może 2-3 płyty które wybijają się na tle tego co było wydawane kilkanaście lat temu, ale tak naprawdę więcej zawdzięczają temu, że pochodzą zza Żelaznej Kurtyny i mieli taki image jaki mieli, niż wynikałoby to z realnej wartości ich muzyki. Powiedźcie mi drodzy piewcy ich wielkości, ale właściwie to co takiego Laibach zrobił, co wpłynęło na rozwój gatunku, którym się zajmowali? Wymieńcie jakieś zasługi etc.
Ja pierdolę. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Awatar użytkownika
nicram

21-04-2012, 11:54

Tylko pierdolisz, a może opowiesz co takiego unikalnego jest w tym Laibach, jakie to nowe trendy wyznaczył? No chyba może tylko w Gdyni, co było słyszane na Vea Victis... :-D

@ultravox Powiem Ci co to jest - dostęp do morza! Tylko tyle. :-D
vvorldvvithoutshit pisze:A jechałeś estakadą Kwiatkowskiego? Jest z niej świetny widok na gdyńską stocznię, terminal kontenerowy i port. Tym bardziej, że te miejsca są w miarę uporządkowane i w nocy ładnie oświetlone. Nie ma takiego syfu i prl'owskiego industrialu jak choćby w Gdańsku czy Szczecinie
Tyle tylko, że ja nie szukam tego typu podniet. Bardziej zachwycają mnie unikalna architektura, oddech wymarłych światów z poprzednich epok. Gdynia jest młodym miastem, w której nic interesującego nie znalazłem dla siebie.
Block69 pisze:Ja tam nie wiem. Z 4 płyty przesłuchałem (Volk - może ze 3 fajne numery, WAT - tylko jeden fajny numer, Macbeth - ten to nawet w całości dało rade przesłuchać i Opus Dei - nie pamiętam, bo dawno to było). Generalnie jak już porównujemy to wole se "Rust In Peace" odpalić od kieregokolwiek Laibacha.
+666 podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami!
Heretyk

21-04-2012, 11:59

muszę tego całego Laibach kiedyś posłuchać...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-04-2012, 12:01

nicram pisze:tylko pierdolisz, a może opowiesz co takiego unikalnego jest w tym Laibach, jakie to nowe trendy wyznaczył? No chyba może tylko w Gdyni, co było słyszane na Vea Victis...:-D
Nic unikalnego, to taki Słoweński Vader.

HAHAHAHA
JA JEBIE :DDDDDDDDDDDDDD
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-04-2012, 12:11

nicram pisze:Tyle tylko, że ja nie szukam tego typu podniet. Bardziej zachwycają mnie unikalna architektura, oddech wymarłych światów z poprzednich epok. Gdynia jest młodym miastem, w której nic interesującego nie znalazłem dla siebie.
Oddech wymarłych światów da się czasem poczuć od niektórych mieszkańców ;) Tu nie o architekturę chodzi ale właśnie o dostęp do morza (szczególnie w miejscach mniej uczęszczanych przez turystów) i bliskość przyrody. Plus kilka fajnych pubów, w których można się zaszyć. A jak ktoś szuka większych atrakcji to zawsze jest jeszcze Sopot i Gdańsk.
nicram pisze:tylko pierdolisz, a może opowiesz co takiego unikalnego jest w tym Laibach, jakie to nowe trendy wyznaczył? No chyba może tylko w Gdyni, co było słyszane na Vea Victis...:-D
Ale Ty tak na serio z tym Laibach? Bo wierzyć mi się nie chce. A że w Gdyni kochamy Laibach to fakt. Reszta świata niech bierze przykład. ;)
ODPOWIEDZ