METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

Re: Nowa METALLICA

13-11-2009, 07:19

Bloodcult pisze:no to ja będę jeszcze bardziej kontrowersyjny i powiem że BLACK SABBATH jest przereklamowany, nie miał żadnego wpływy na scenę i jego nieobecność nic by nie zmieniła :lol:
Jaka kontrowersja? Większość tutaj piszących, kojarzy Johna Michaela `Ozzy` Osbourne z reality show prezentowanego przez MTV: ` The Osbournes`, więc nawet tego nie skumają :mrgreen:
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-11-2009, 08:24

Herezjarcha pisze:
Drone pisze:VENOM, BLACK SABBATH, IRON MAIDEN czy MANOWAR nie podlegają krytyce. Wszyscy mieli też później słabiutkie momenty, ale za to MONOLITYCZNE początki.
Taaa, dojebać się do nich wydaje się prawie niemożliwe, ale ktoś z Twoim potencjałem intelektualnym mógłby...może...znaleźć jakieś rysy na tych monumentach ?
Hehe no dobra, ja sprobuje w tej zabawie pt Nakrecanie Spirali Glupoty, co prawda dr.ona trudno przebic ale sprobuje, prosze o laskawe noty.

Otusz ja stwierdzam ze Istnieją pewne paralele między THE CLASH a METALLIKĄ:

The Clash = Kill'em All (prymitywne, ale żywiołowe)
Give'em Enough Rope = Ride The Lightning (nawet ok, ale często nuda)
London Calling = Master Of Puppets (nawet ok, ale więcej nudy)
Sandinista! = And Justice For All (nuda, choć w wykonaniu METALLIKI zjadliwa)
Combat Rock = Black Album (radiowe hity z pasożytniczymi riffami żywiącymi się mózgiem słuchacza)
Cut The Crap = Load (albumy dla koneserów tzw. "dobrej muzyki" - do postawienia na półce razem z płytami Perfect, Nirvana, Dżem, Queen i "The Wall" PINK FLOYD).

Co dalej, to wiadomo

Ogolnie to beka jakiej na metalcave dawno nie widzialem, trockiemu spadl z balkonu kapec a jego psy sie rzucily bo mysla ze kilogram podwawelskiej spadl hehe.
Ostatnio zmieniony 13-11-2009, 09:45 przez Triceratops, łącznie zmieniany 2 razy.
woodpecker from space
Jesus Satan
rozkręca się

13-11-2009, 08:58

O rzesz kurwa go mać, skąd się biorą tacy kretyni jak drone, riven, trocki i cała reszta ich klakierów ??? Co to ma być ? Z Tworek spierdoliła, z netbookiem wychowawcy, grupa młodzieży specjalnej troski ? Kurwa, ale beka hehe
Olo,Masterful,Analripper pozwalacie na takie zejście tego forum na psy ??? Z waszego forum już pół polski ma polewkę, tak jak kiedyś z Dark Forest.
Riven , życzę ci kolejnych 8 tysięcy tak udanych postów, sorry nie będę taka świnią i cofam to co napisałem, życzę ci czegoś innego, znajdź sobie jakąś dziewczynę (na początek nie musi być nawet jakoś specjalnie ładna) i regularnie zacznij spuszczać z krzyża, zmienisz się wtedy na plus, młody jesteś to masz jeszcze szanse na pozytywne zmiany, w przeciwieństwie do drone: do odstrzału hehe
Awatar użytkownika
Triceratops

13-11-2009, 09:25

Maria Konopnicka pisze:
Herezjarcha pisze: O, w tej kategorii nie do pobicia są "Persecution Mania"

Tyle, że Slayer tak genialnej płyty jaką jest Persecution Mania nigdy nie nagrał :) Uczniowie przerośli mistrza :)
LOL jak to lecialo w tym odcinku Spopngeboba , gdzie opowiadal kawaly o Sandy "glupota to nie choroba ale mozna sie zarazic w podobny sposob" :lol:
woodpecker from space
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

13-11-2009, 09:53

a ja się wtrącę cytatem

I Dream of Lars Ulrich Being Thrown Through the Bus Window Instead of My Master Mystikall Kliff Burton ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-11-2009, 10:36

Maria Konopnicka pisze:Nie pamiętacie już, że "Arise" tak wstrząsnęło metalowym światkiem, że aż Slayerowi zrobiło się nieswojo gdy poczuł na plecach oddech "brazylijskich lachociągów"
ta, w metal hammerze tak pisali i innych kolorowych pisemkach, a im nie warto wierzyć :) Jeśli już coś mogło startować do SLAYER'a to prędzej "Beneath the Remains", bo "Arise" to taka wypolerowana i bardziej przystępna wersja BtR.

Co nie zmienia faktu, że najlepszą płytę Sepy jest "Schizophrenia" :wink:
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

13-11-2009, 10:45

boroowa pisze:
Maria Konopnicka pisze:Nie pamiętacie już, że "Arise" tak wstrząsnęło metalowym światkiem, że aż Slayerowi zrobiło się nieswojo gdy poczuł na plecach oddech "brazylijskich lachociągów"
ta, w metal hammerze tak pisali i innych kolorowych pisemkach, a im nie warto wierzyć :) Jeśli już coś mogło startować do SLAYER'a to prędzej "Beneath the Remains", bo "Arise" to taka wypolerowana i bardziej przystępna wersja BtR.

Co nie zmienia faktu, że najlepszą płytę Sepy jest "Schizophrenia" :wink:
ja bym nawet dodał Schizophrenia >>>> cała Metallica :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2009, 10:54

Jesus Satan pisze:O rzesz kurwa go mać, skąd się biorą tacy kretyni jak drone, riven, trocki i cała reszta ich klakierów ??? Co to ma być ? Z Tworek spierdoliła, z netbookiem wychowawcy, grupa młodzieży specjalnej troski ? Kurwa, ale beka hehe
Olo,Masterful,Analripper pozwalacie na takie zejście tego forum na psy ??? Z waszego forum już pół polski ma polewkę, tak jak kiedyś z Dark Forest.
Riven , życzę ci kolejnych 8 tysięcy tak udanych postów, sorry nie będę taka świnią i cofam to co napisałem, życzę ci czegoś innego, znajdź sobie jakąś dziewczynę (na początek nie musi być nawet jakoś specjalnie ładna) i regularnie zacznij spuszczać z krzyża, zmienisz się wtedy na plus, młody jesteś to masz jeszcze szanse na pozytywne zmiany, w przeciwieństwie do drone: do odstrzału hehe
mam laske i to calkiem zajebista (niespecjalnie ladnych to nie lubie), generalnie jestem bardzo ok :D. czego jeszcze mi bedziesz zyczyl poniewaz nie spuszczam sie nad zlotym cielcem ? :lol:

Olo, szybko kasuj temat , bo na rockmetalu beda sie zlewac z masterfula, zal.pl, zaraz internetowi maniacy wysmieja biedne forum :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 13-11-2009, 10:57 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-11-2009, 10:56

Skaut pisze:ja bym nawet dodał Schizophrenia >>>> cała Metallica :)
a ja bym nie dodał, 1-3 Metallica >>>> 1-3 Sepultura
Necro
zaczyna szaleć

13-11-2009, 11:30

Fakt Faktem jest się z czego śmiać...
Jesus Satan
rozkręca się

13-11-2009, 14:16

Riven - nie interesuje mnie co masz w spodniach, przestań fantazjować, słabo ci to wychodzi, chociaż nie, ponad 8 tys. postów robi wrażenie.

Drone - headshoot.

The End
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

13-11-2009, 14:42

streetcleaner pisze:a ja się wtrącę cytatem

I Dream of Lars Ulrich Being Thrown Through the Bus Window Instead of My Master Mystikall Kliff Burton ;)
No, dobry cover ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

13-11-2009, 14:56

Drone pisze:
Jesus Satan pisze:O rzesz kurwa go mać, skąd się biorą tacy kretyni jak drone, riven, trocki i cała reszta ich klakierów ??? Co to ma być ? Z Tworek spierdoliła, z netbookiem wychowawcy, grupa młodzieży specjalnej troski ? Kurwa, ale beka hehe
A czy kawaler ma maturę? Wygląda mi kawaler na drugiego zastępcę pomocnika wulkanizatora spod Mławy. Ale opinie takich półosób są też ważne - uwierdzają mnie w przekonaniu, że kierunek podjętych badań jest słuszny.
SO_IT_IS_DRONE

i wszystko jasne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2009, 19:46

Jesus Satan - to na chuj w ogole takie teksty? zawsze mnie rozpierdala jak ktos odwoluje sie do zycia seksualnego w dyskusjach o plytach metalowych, trzeba miec jakies problemy, nie wiem, mi by to do glowy nie przyszlo w takim topicu :lol: boze, jaka trollownia sie zrobila w tym watku
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

13-11-2009, 21:52

Zupełnie jak w Sejmie.

Wiwat Slejeryzm !!! Precz z Metallizmem !!!

Idę się upić...
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-11-2009, 22:00

Drone pisze:Zwracam uwagę, że na poważne i wyważone zarzuty tłuszcza potrafi odpowiedzieć jedynie głupawym śmiechem. Gdzie ta lista płyt zainspirowanych MOPem METALIPY? Jakoś trudno się doczekać :lol:
żeby daleko nie szukać: XENTRIX słyszał? ciut gorsze od MOP ale znacznie lepsze od AJFA. na marginesie dodam, że kreowanie AJFA na najlepszą płytę Metallici to nędzna prowokacja :roll: . akurat tam liczna kwadratowych riffów przewyższa nawet debiut Assassin :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-11-2009, 00:00

a poza tym Xentrix?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

14-11-2009, 01:31

Mastodon ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-11-2009, 01:46

\m/ \m/ zlo
Awatar użytkownika
hcpig

14-11-2009, 07:06

boroowa pisze:żeby daleko nie szukać: XENTRIX słyszał? ciut gorsze od MOP ale znacznie lepsze od AJFA. na marginesie dodam, że kreowanie AJFA na najlepszą płytę Metallici to nędzna prowokacja :roll: . akurat tam liczna kwadratowych riffów przewyższa nawet debiut Assassin :lol:
Ej szefo coś przesadzasz, For Whose Advantage? jest samo w sobie świetne, ale to w zasadzie taka koślawa wersja AJFA. Tak samo (doskonały zresztą) Kin -> Czarny Album ale tu już nie aż tak rażąco. Z tym The Upcoming Terror to chyba miał być jakiś wysublimowany dowcip z drugim dnem czy coś, które riffy, z których numerów?
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ