Czołem! Witaj Bracie!rabarbar pisze:Czołem! Metalu słucham od czterech lat, więc można powiedzieć, że na temacie zęby zjadłem. Trafiłem na to forum przypadkiem, po wpisaniu w przeglądarkę nazwy "Furia". Lubię Machine Head, Metallicę, Kreator, Cryptopsy, Cradle of Filth, nie gardzę też Dżem i Pearl Jam.
Furia to bez wątpienia nowa jakość w metalu a szerzej - w blackmetalu. Pozdrawiam wszystkich maniacs!
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FURIA
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
dobra ta furia ale za długa troche.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- weteran forumowych bitew
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
rabarbar pisze:Czołem! Metalu słucham od czterech lat, więc można powiedzieć, że na temacie zęby zjadłem. Trafiłem na to forum przypadkiem, po wpisaniu w przeglądarkę nazwy "Furia". Lubię Machine Head, Metallicę, Kreator, Cryptopsy, Cradle of Filth, nie gardzę też Dżem i Pearl Jam.
Furia to bez wątpienia nowa jakość w metalu a szerzej - w blackmetalu. Pozdrawiam wszystkich maniacs!
pLASTEK N1 :dd
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- megawat
Sieg Hail skurwysynie. :)rabarbar pisze:Czołem! Metalu słucham od czterech lat, więc można powiedzieć, że na temacie zęby zjadłem. Trafiłem na to forum przypadkiem, po wpisaniu w przeglądarkę nazwy "Furia". Lubię Machine Head, Metallicę, Kreator, Cryptopsy, Cradle of Filth, nie gardzę też Dżem i Pearl Jam.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
No nie tak wreszcie, bo Marzanna też jest dobra a może (może!) nawet lepsza.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Marzanna ok, zresztą wcześniejsze materiały w tym przede wszystkim epki też. Ale dopiero na nowej jest wszystko co trzeba w odpowiednich proporcjach.kenediusze pisze:No nie tak wreszcie, bo Marzanna też jest dobra a może (może!) nawet lepsza.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
No w zasadzie tak.Nerwowy pisze:Marzanna ok, zresztą wcześniejsze materiały w tym przede wszystkim epki też. Ale dopiero na nowej jest wszystko co trzeba w odpowiednich proporcjach.kenediusze pisze:No nie tak wreszcie, bo Marzanna też jest dobra a może (może!) nawet lepsza.
Złapałem się na tym, że najbardziej podoba mi się Marzanna, najlepszy wydaje mi się Nocel (ale z zastrzeżeniami, bo może marzanna jednak, nie wiem), a najczęściej wracam do Halnego. Taki paradoks. Halny jest zajebisty, kawał w pytę muzyki.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Ja z kolei mam renesans "Grudnia za grudniem", który mimo podobieństw do Shining jest fantastycznie unikalny - również w kontekście pozostałych wydawnictw Furii.kenediusze pisze:No w zasadzie tak.Nerwowy pisze:Marzanna ok, zresztą wcześniejsze materiały w tym przede wszystkim epki też. Ale dopiero na nowej jest wszystko co trzeba w odpowiednich proporcjach.kenediusze pisze:No nie tak wreszcie, bo Marzanna też jest dobra a może (może!) nawet lepsza.
Złapałem się na tym, że najbardziej podoba mi się Marzanna, najlepszy wydaje mi się Nocel (ale z zastrzeżeniami, bo może marzanna jednak, nie wiem), a najczęściej wracam do Halnego. Taki paradoks. Halny jest zajebisty, kawał w pytę muzyki.
Grrrówno!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jeśli chodzi o poziom, to nie widzę żadnego skoku jakościowego pomiędzy tą nową płytą a poprzednimi. Ot, kolejny fajny album. Może trochę inny, ale czy lepszy? "Marzanna" trochę bardziej mi leżała, ale w sumie rozchodzi mi się bardziej o konkretne utwory, niż płyty jako całość.
- maciek z klanu
najsłabsza furia moim zdaniem. (nie slyszalem tej epki z melancholika..)
- maciek z klanu
o dziwo dzisiaj rano w "Dzień dobry TVN" Pan prowadzący Marcin Prokop podniecał się nową Furią, coś tam mówił, że jak posłuchał to zbierał coś z podłogi...