DISMEMBER - NAJSŁABSZA PŁYTA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: NAJSŁABSZA PŁYTA DISMEMBER

19-10-2011, 11:59

Też tak uważam. Ze Szwecji w zasadzie tylko: DEATH BREATH, 3 - 5 (z naciskiem na 3 i 4) DEATHWITCH, 2 i 3 (z naciskiem na 2) RUNEMAGICK, DERANGED (znam 1-6), GRAVE (znam 1-7, o 4 wolę zapomnieć), UNLEASHED (znam 1-7), MURDER SQUAD,
Mam jeszcze MCD KAAMOS i LIERS IN WAIT, ale bez ekscytacji.
Tyle wycisnąłem z tej sceny przez mniej więcej 20 lat.
Z tego 3 pierwsze GRAVE to dla mnie jedne z płyt życia, a większość pozostałych to płyty, które uważam za rewelacyjne.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Maria Konopnicka

19-10-2011, 12:21

Gore_Obsessed pisze:Ja niespecjalnie lubiłem. Do debiutu próbowałem się przekonać wiele razy, ale nigdy mi się nie udało. Odrzucała mnie ta melodyka. GRAVE i UNLEASHED stawiam zdecydowanie wyżej.
A jak się zapatrujesz na ENTOMBED?
Vitriol pisze: ciężko mi pojąć, że ktoś może myśleć inaczej, hehe
Nie należysz przypadkiem do PiS-u. :)
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

19-10-2011, 12:26

Mnie ze Szwecji podobal sie jeszcze debiut niejakiego Murder Corporation. Zdaje sie ze maczali w nim swe czlonki kolesie z Deranged.
Six o clock.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:27

Gore_Obsessed pisze:GRAVE (znam 1-7, o 4 wolę zapomnieć)
(...) 3 pierwsze GRAVE to dla mnie jedne z płyt życia
W takim razie koniecznie obadaj "Burial Ground", bo to najlepsze co nagrali od czasu pierwszej trójki. Warto.
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

19-10-2011, 12:31

Świetny ten Grave - racja.
Six o clock.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:33

Gore_Obsessed pisze:RUNEMAGICK
Ooo, to też bardzo dobra ekipa. Zapomniałem se, że są ze Szwecji. Co prawda mam tylko jedną płyte z Thrash'em All, ale często do niej wracam.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:37

Sprawdź "Enter the realm of Death".
ultravox pisze:koniecznie obadaj "Burial Ground", bo to najlepsze co nagrali od czasu pierwszej trójki. Warto.
Melepeta pisze:Świetny ten Grave - racja.
Na pewno prędzej czy później nadrobię te dwa ostatnie albumy.
Maria Konopnicka pisze:Jak się zapatrujesz na ENTOMBED?
Nie lubię. :)
Słuchałem sporo czterech pierwszych. Smród sampla z "Same difference" zamieszczonego na kompilacji Mystic Art ciągnie się za mną do dzisiaj. Z płyt 6-8 znam pojedyncze utwory i nie widzę w tym nic interesującego. Z ostatniej nie słyszałem nic. Jedyna rzecz, która mi się spodobała to tytułowy z MCD "When in Sodom", ale też bez wielkiej podniety. Od zawsze nie kumam co ludzie w tym widzą. :)

Muszę zaznaczyć, że mam słabe rozeznanie w tym ruchu "retro-umpa-umpa" z ostatnich kilku lat. Nie wykluczam, że tam również kryją się ciekawe przypadki "syndromu sztokholmskiego".
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:43

Melepeta pisze:Mnie ze Szwecji podobal sie jeszcze debiut niejakiego Murder Corporation. Zdaje sie ze maczali w nim swe czlonki kolesie z Deranged.
No i oczywiście Murder Squad, w którym maczali paluchy Dismembery. O może teraz będzie okazja się reaktywować z tym Morderem Składem
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:44

Wiesz, AUTOPSY już wróciło... ;)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:46

Gore_Obsessed pisze:Sprawdź "Enter the realm of Death".
Sprawdzę.
Gore_Obsessed pisze:
Słuchałem sporo czterech pierwszych. Smród sampla z "Same difference" zamieszczonego na kompilacji Mystic Art ciągnie się za mną do dzisiaj. Z płyt 6-8 znam pojedyncze utwory i nie widzę w tym nic interesującego. Z ostatniej nie słyszałem nic. Jedyna rzecz, która mi się spodobała to tytułowy z MCD "When in Sodom", ale też bez wielkiej podniety. Od zawsze nie kumam co ludzie w tym widzą. :)

Muszę zaznaczyć, że mam słabe rozeznanie w tym ruchu "retro-umpa-umpa" z ostatnich kilku lat. Nie wykluczam, że tam również kryją się ciekawe przypadki "syndromu sztokholmskiego".
+1 hehe.

"When In Sodom" też mi się od razu spodobał, a z późniejszej dodatkowo "Masters Of Death" i to wszystko.
Z płyt nic specjalnego, ale na koncercie to mnie 2 razy tak zaskoczyli, że stałem jak wryty, a wokalista wcierający gluta z nosa we włosy z miejsca zdobył moją sympatię.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:47

Gore_Obsessed pisze:Wiesz, AUTOPSY już wróciło... ;)
serio??!! Masz gdzieś traklistę?! ;)

edit: ooo daleko nie trzeba było szukać, Murder Squad już wydali nową płytę
http://allegro.pl/murder-squad-s-c-c-pr ... 95114.html
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:51

Zmienili image... Obrazek
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

19-10-2011, 12:54

Bardziej blackowo widzę, i te mitologiczne nawiązania do Penis Hitler w SCC
byrgh
zahartowany metalizator

19-10-2011, 12:56

Gore_Obsessed pisze:
Moj czlowiek od Entombed, bo ja paradoksalnie najbardziej lubie WB, ktore jest wyjatkowe, niepowtarzalne i reszta przy tym moglaby zupelnie nie istniec :) Debiut zas od zawsze bardzo lubie, ale to bardzo lubie to taki sam przydzial sympatii co dla innych wielkich, obiektywnie nizszych polkowo debiutow, bo jak dla mnie to nigdy nie byl zaden casus CF czy Slayer. Bandy wowczas prezentowaly tak solidny i rowny poziom, ze kazdy najwytrawniejszy sluchacz powinien w tym kotle znalezc cos dla siebie.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-10-2011, 13:00

Gore_Obsessed pisze:Słuchałem sporo czterech pierwszych. Smród sampla z "Same difference" zamieszczonego na kompilacji Mystic Art ciągnie się za mną do dzisiaj. Z płyt 6-8 znam pojedyncze utwory i nie widzę w tym nic interesującego. Z ostatniej nie słyszałem nic. Jedyna rzecz, która mi się spodobała to tytułowy z MCD "When in Sodom", ale też bez wielkiej podniety. Od zawsze nie kumam co ludzie w tym widzą. :)
Nihilist też Cię nie rusza? Ani ciut ciut? ;)
Gore_Obsessed pisze:Muszę zaznaczyć, że mam słabe rozeznanie w tym ruchu "retro-umpa-umpa" z ostatnich kilku lat. Nie wykluczam, że tam również kryją się ciekawe przypadki "syndromu sztokholmskiego".
Większość z tego można spokojnie olać, ale gorąco polecam dwie kapelki - Tormented i Morbus Chron. Obie inspirują się bardziej starą amerykańską szkołą takiego grania niż rodzimymi tradycjami (podobnie jak Death Breath). W pierwszym przypadku są to głównie nawiązania do wczesnego Death i Repulsion, w drugim do Autopsy (ale z pewną dawką własnej inwencji).
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-10-2011, 13:08

He he, całkiem fajne to. Jeśli zapomnimy kto gra i pomyślimy o tym jak o fajnym rockowym kawałku może się podobać.
byrgh
zahartowany metalizator

19-10-2011, 13:10

ale przeciez to jedyny fajny kawalek z tego albumu :-)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-10-2011, 13:19

Niech będzie, ale fajny jest. :)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

19-10-2011, 13:57

Teledysk nawet bardzo fajny. Miałem wcześniej pisać, że ten też lubie, ale mi sie zapomniało.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

19-10-2011, 17:13

byrgh pisze: ja paradoksalnie najbardziej lubie WB, ktore jest wyjatkowe, niepowtarzalne i reszta przy tym moglaby zupelnie nie istniec :)
No bo nie od dziś wiadomo, że Entombed od Wolverine Blues >>>> Entombed przed Wolverine Blues. ;)
ODPOWIEDZ