IMPALED NAZARENE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

Re: IMPALED NAZARENE

20-03-2011, 19:54

"Blood is Thicker..." czy "The Oath of the Goat" to rozpierdalające numery IMHO.
DCI Hunt

20-03-2011, 20:03

PrzemoC pisze:"Blood is Thicker..." czy "The Oath of the Goat" to rozpierdalające numery IMHO.
Jak dla mnie to tam są same rozpierdalające numery. Ta płyta niszczy obiekty tak samo jak "Ugra Karma", nawet te wolne numery. Swego czasu wałkowałem taśmę z tym albumem bez przerwy, nawet sobie specjalnie zgrałem na inną taśmę żeby nie trzeba było strony co chwilę obracać :D
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

20-03-2011, 20:04

PrzemoC pisze:"Blood is Thicker...".
najlepszy na płycie IMO
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

20-03-2011, 20:10

Conflagrator pisze:Jak dla mnie to tam są same rozpierdalające numery. Ta płyta niszczy obiekty tak samo jak "Ugra Karma", nawet te wolne numery. Swego czasu wałkowałem taśmę z tym albumem bez przerwy, nawet sobie specjalnie zgrałem na inną taśmę żeby nie trzeba było strony co chwilę obracać :D
podpisuję się obiema ręcyma, z wyjątkiem przegrywania na inną taśmę
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-03-2011, 20:16

antek_cryst pisze:Moim zdaniem szczytu nigdy nie osiągnęli. Suomi było niezłe, miało przebłyski geniuszu w stylu ghettoblaster, genocide, czy Let's fuckin die, ale było tam też kilka bzdetów w stylu Winter war, Blood is thicker than water, Quasb, Oath of the goat. Płyta jest wchuj nierówna i jest to przypadłość chyba wszystkich płyt IN - są kawałki które urywają jajca przy samej dupie a miedzy nimi jakieś odpady bez pomyślunku.
A moje zdanie jest takie że ani 2 ani 3 nie ma słabych momentów.
DCI Hunt

20-03-2011, 20:18

Czy ja dobrze pamiętam, że to własnie po tej płycie Mika mówił jak to się cieszy, że jego brat już nimi nie gra, bo niby starał się złagodzić ich muzykę czego dowodem jest własnie "Suomi..."?
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

20-03-2011, 20:20

tak bylo.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-03-2011, 20:21

Conflagrator pisze:Czy ja dobrze pamiętam, że to własnie po tej płycie Mika mówił jak to się cieszy, że jego brat już nimi nie gra, bo niby starał się złagodzić ich muzykę czego dowodem jest własnie "Suomi..."?
Dokładnie. Mówił też że nie lubi (a może nienawidzi) tej płyty i że nie będą grać utworów z tej płyty na koncertach.
Jakiś czas temu na szczęście zmienił zdanie.
DCI Hunt

20-03-2011, 20:24

No właśnie, zabawne, że potem dokoptowali sobie do składu tę dziewczynę z Children Of Bodom i nagrali takie płyty jak "Abscence...".
Ostatnio zmieniony 20-03-2011, 20:28 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-03-2011, 20:27

Życie bywa zabawne
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

20-03-2011, 20:56

empir pisze: A moje zdanie jest takie że ani 2 ani 3 nie ma słabych momentów.
Akurat w przypadku jedynki i dwójki sprawa jest dość prosta - chłopcy napierdalali "byle żwawiej", muzyka zlewała się w jednolitą ścianę hałasu i w zasadzie ciężko w niej było (jak to w ścianie) słabe momenty wyłowić. Od trójki zamarzyło im się komponowanie piosenek i nagle się okazało, że to nie wcale nie takie hop-siup nagrać coś chwytliwego i z przygłupem, yyy, tzn przytupem chciałem napisać.

Z Suomi mam ten problem, że jest strasznie rozjechana stylistycznie. Z jednej strony petardy, z drugiej smętki. Na Tol, czy Ugra nie było tego problemu - zarzucałem kasetę i wiedziałem, czego się spodziewać. Potem zaczęło się kombinowanie - a może tak a może owak - a przecież nie po to odpalam Impaled Nazarene, żeby kombinowania słuchać. Impaled Nazarende jest po to, by napierdalać - i tego od nich oczekuję.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-03-2011, 21:48

Zatem polecam "Latex cult".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Heretyk

21-03-2011, 11:48

Mnie wystarczają cztery pierwsze płyty tego zespołu, no chyba że akurat mocno potrzebuję takiego grania, to sobie jeszcze piątkę i szóstkę włączę. Z pozostałych słyszałem chyba dwie i mimo że nie jest to jakiś znaczący spadek formy, to jednak brakuje tego czegoś, tego zajebistego feelingu z początków istnienia, niektóre numery wydaja mi się mocno wymuszone i pomysły też już "nie te". Np wczoraj słuchałem "Pro Patria Finlandia" i nic nie pamiętam z tej płyty, nic mnie nie porwało, zapewne nieprędko wrócę do tego krążka.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-03-2011, 11:56

Zasadniczo ostatnią zapadającą w pamięć była "Absence...", późniejsze są bardzo miałkie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

21-03-2011, 14:50

Heretyk pisze:wczoraj słuchałem "Pro Patria Finlandia" i nic nie pamiętam z tej płyty
It's a rape time and I can smell your pussy
It's a rape time and I can smell your fucking cunt
Nawet to nie wpadło ci w ucho? :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

21-03-2011, 14:52

Morph pisze:Zasadniczo ostatnią zapadającą w pamięć była "Absence...", późniejsze są bardzo miałkie.
nie nazwałbym ich miałkimi. no i przesunałbym jednak tę granicę na all that you fear.
Conflagrator pisze:
Heretyk pisze:wczoraj słuchałem "Pro Patria Finlandia" i nic nie pamiętam z tej płyty
It's a rape time and I can smell your pussy
It's a rape time and I can smell your fucking cunt
Nawet to nie wpadło ci w ucho? :)
\m/ \m/
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-03-2011, 15:32

Scaarph pisze:
Morph pisze:Zasadniczo ostatnią zapadającą w pamięć była "Absence...", późniejsze są bardzo miałkie.
nie nazwałbym ich miałkimi. no i przesunałbym jednak tę granicę na all that you fear.
Nie pamiętam już jakichś 90% tej płyty, pomimo częstych odsłuchów. W zasadzie pamiętam tylko Armageddon Death Squad. W porównaniu do rojącej się od hitów Absence to chujnia z deczka, c'nie?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

21-03-2011, 15:34

ja tam pamiętam, zatem chujni nie ma w ogóle :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

21-03-2011, 15:43

dwa pierwsze albumy ( a szczególnie Ugra Karma ) to niemal absolut. Suomi Finland Perkele też wyborne ale już mniej. Później bywało różnie ale generalnie IN nie nagrał słabej płyty.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

21-03-2011, 19:14

Octagonu posłuchałem dopiero tylko 2 razy, ale w ciekawym kierunku chłopcy poszli. Mocno industrialne brzmienie, mniej melodii, muzyka bardziej "skondensowana". Co prawda zlewa się to wszystko w jeden utwór, ale słucha się tego nieźle.
Szkolne 4.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
ODPOWIEDZ