CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Zajebiste jest to "Gore Obsessed"! Czwarty dzień nie słucham niczego innego. To chyba najlepsza płyta jaką nagrali z Corpsegrinderem. Ocena zbliża się do 90%. Powiedzmy, że na razie 8.6-8.7/10. Jak dotąd 2006 rok upływa mi pod znakiem płyt, co do których miałem pewność, że wiem już wszystko. Przez te dwa miesiące nie słuchałem właściwie nic poza "House By The Cemetery" MORTICIAN i "Seven Churches" wiadomo kogo. Zdaje się, że teraz dłużej pomęczę tę płytkę Kanibali. Trzy lata temu kupiona...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
hehehe, tez tak czasem mam. Co do Kanibalsów to oni juz weszli na taki poziom muzyczny, ze te plyty za kazdym razem zaskakuja czyms nowym. Dla mnie to jeden z synonimow klasowego zespolu.Wysłane przez Maniek z bagien
Zajebiste jest to "Gore Obsessed"! Czwarty dzień nie słucham niczego innego. To chyba najlepsza płyta jaką nagrali z Corpsegrinderem. Ocena zbliża się do 90%. Powiedzmy, że na razie 8.6-8.7/10. Jak dotąd 2006 rok upływa mi pod znakiem płyt, co do których miałem pewność, że wiem już wszystko. Przez te dwa miesiące nie słuchałem właściwie nic poza "House By The Cemetery" MORTICIAN i "Seven Churches" wiadomo kogo. Zdaje się, że teraz dłużej pomęczę tę płytkę Kanibali. Trzy lata temu kupiona...
-
- starszy świeżak
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
kawałek o takim tytule nagrało mase kapelek, włączając nasze Holy Death.Wysłane przez Bekloppto_Beknakktozauwazyles w koncu, ze riff z "Fallen Angel" zostal umieszczony na "Fallen Angel of Doom"?Wysłane przez Maniek z bagien
Przez te dwa miesiące nie słuchałem właściwie nic poza [..]"Seven Churches" wiadomo kogo.
-
- w mackach Zła
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Zgadza się, od czasów Gallery... weszli na taki poziom, że właśnie niczym nowym, a nawet żadną świeżością nie zaskakiwali. Jedynie Corpsegrinder zrobił na "The Wretched..." chyba najlepsze wokale w okresie jego działania w CC. Natomiast te 2 nowe kawałki pachną świeżym trupem, więc może wreszcie się przemogą i będzie znów album bez ziewnięć.Wysłane przez Max_DisgruntledWszystko zniesę, ale bez przesady :DWysłane przez Bonny
Co do Kanibalsów to oni juz weszli na taki poziom muzyczny, ze te plyty za kazdym razem zaskakuja czyms nowym.
-
- starszy świeżak
super! to bylo takie wtracenie z dupy, zeby pokazac jaki z ciebie zajebisty znawca, czy o co ci chodzi? zwiazku z moim postem nie widze zadnego.Wysłane przez Bonnykawałek o takim tytule nagrało mase kapelek, włączając nasze Holy Death.Wysłane przez Bekloppto_Beknakktozauwazyles w koncu, ze riff z "Fallen Angel" zostal umieszczony na "Fallen Angel of Doom"?Wysłane przez Maniek z bagien
Przez te dwa miesiące nie słuchałem właściwie nic poza [..]"Seven Churches" wiadomo kogo.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
co się czepiasz?! pisze to na co mam ochotę, poza tym nie potrzebuje nikomu niczego udowadniać... tym bardziej na forum internetowym, gdzie w wiekszosci uzytkownicy sa anonimowi.Wysłane przez Bekloppto_Beknakkto
super! to bylo takie wtracenie z dupy, zeby pokazac jaki z ciebie zajebisty znawca, czy o co ci chodzi? zwiazku z moim postem nie widze zadnego.
po pierwsze: mówie tylko o poziomie muzycznym , nie jest moja ambicja zeby mi zywiec wynosili z autokaru,
po drugie:widziałem ich nazywo tylko raz w Bydgoszczy na koncercie , ich pierwszym w Polsce, wybacz ale imperator albo sinister byli poza ich zasięgiem, nie wiem czy strzelaja groźnymi minami, sa po prostu słabi i od lat graja IDENTYCZNIE
po trzecie: wyrazam swoje subiektywne zdania choc nie odosobnione na tym forum-kiedy inni sie rozwineli oni stoja w miejscu
po drugie:widziałem ich nazywo tylko raz w Bydgoszczy na koncercie , ich pierwszym w Polsce, wybacz ale imperator albo sinister byli poza ich zasięgiem, nie wiem czy strzelaja groźnymi minami, sa po prostu słabi i od lat graja IDENTYCZNIE
po trzecie: wyrazam swoje subiektywne zdania choc nie odosobnione na tym forum-kiedy inni sie rozwineli oni stoja w miejscu
- Gore_Obsessed
Super. Następnym razem proszę precyzyjniej, bo klepiesz te zdania z prędkością karabinu maszynowego i ze stylistyką jest różnie.Wysłane przez stary
po pierwsze: mówie tylko o poziomie muzycznym , nie jest moja ambicja zeby mi zywiec wynosili z autokaru
A gdzie są teraz? Bez komentarza... Poza tym twoje "byli poza ich zasięgiem"... wiesz, wyrocznią nie jesteś.Wysłane przez stary
po drugie:widziałem ich nazywo tylko raz w Bydgoszczy na koncercie , ich pierwszym w Polsce, wybacz ale imperator albo sinister byli poza ich zasięgiem
Tylko i wyłącznie twoje zdanie. Żadna prawda obiektywna.Wysłane przez stary
sa po prostu słabi i od lat graja IDENTYCZNIE
A poza tym jestem pewien, że nie słyszałeś większości tego co nagrali, więc...
- Gore_Obsessed
Abstrahując od twojego obiektywizmu w kwestii opisu całej imprezy: to było kilkanaście lat temu. Dyskutujmy o tym co jest obecnie.Wysłane przez stary
nie jestem wyrocznią.wyrocznia tego dnia była publika zgromadzona w najwiekszej wtedy hali w Bydgoszczy...
"To samo" tłucze chyba tylko MORTICIAN. W tej chwili żadna inna nazwa mi do głowy nie przychodzi.Wysłane przez stary
lepiej odejśc tak jak imperator niz latami tłuc to samo.
A tak swoją drogą, ponawiam pytanie: w jakim stopniu znasz dyskografię CANNIBAL CORPSE? Bo jeśli słyszałeś 10% tego co nagrali to ta dyskusja nie ma sensu.
Patrz, to zupełnie jak z DARKTHRONE u ciebie.Wysłane przez stary
dobrze manius ,że cannibal corpse cos nagrali bo możesz przynajmniej cos skrobnąc...
- P.
- postuje jak opętany!
No, coś takiego!! Teraz może nagrywać nawet poezję śpiewaną i będzie super.Wysłane przez Maniek z bagien
Nie zapomnę jak Owen mi Żywce z autokaru wynosił.
Wysłane przez Maniek z bagien
Co do odbioru muzyki, wiadomo - sprawa subiektywna. Dyskusji nie podlega, że po pierwsze: jesteśmy przy dziesiątym albumie a oni cały czas nie stoją w miejscu, po drugie: stworzyli własny styl, co dla baaaardzo wielu grup jest nieosiągalne.
Co do pierwszego: produkują te same płyty.
Jeśli chodzi o drugą część: to tylko w twoim małym muzycznym świecie.
Tak więc stwierdzenie, że nie podlega to dyskusji jest błędne.
never again
- Gore_Obsessed
Ja tego nie napisałem. Odniosłem się jedynie do wypowiedzi starego, która była tak zamotana, że nie można było wywnioskować czy przypadkiem nie uważa on samych muzyków CC (jako ludzi) za "zera". Rozumiem jednak, że nie byłeś w stanie powstrzymać się przed uszczypliwym komentarzem. Jeszcze raz wychodzi sprawa twojej dojrzałości emocjonalnej. Ta jest najwyraźniej znakomicie zakonserwowana od czasów podstawówki.Wysłane przez P.No, coś takiego!! Teraz może nagrywać nawet poezję śpiewaną i będzie super.Wysłane przez Maniek z bagien
Nie zapomnę jak Owen mi Żywce z autokaru wynosił.
Nie moja wina, że poświęciłeś im za mało czasu.Wysłane przez P.Wysłane przez Maniek z bagien
Co do odbioru muzyki, wiadomo - sprawa subiektywna. Dyskusji nie podlega, że po pierwsze: jesteśmy przy dziesiątym albumie a oni cały czas nie stoją w miejscu, po drugie: stworzyli własny styl, co dla baaaardzo wielu grup jest nieosiągalne.
Co do pierwszego: produkują te same płyty.
Są momentalnie rozpoznawalni (temu nie zaprzeczysz) = stworzyli własny styl. Dodajmy, że styl na którym wzoruje się wiele kapel o czym już wcześniej była mowa.Wysłane przez P.
eśli chodzi o drugą część: to tylko w twoim małym muzycznym świecie.
Tak więc stwierdzenie, że nie podlega to dyskusji jest błędne.
"Mały muzyczny świat" - zabawne określenie. Czy to tytuł programu telewizyjnego dla dzieci w wieku przedszkolnym, którego byłeś wiernym fanem?
Kolejny dzień z "Gore Obsessed". W tej chwili nie mam już wątpliwości, że jest to dla mnie najlepsza płyta spośród czterech pierwszych nagranych z Fisherem. Chyba nawet wskoczyłaby na moje podium jeśli chodzi o całościowy dorobek...