DESASTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: DESASTER

11-06-2012, 07:23

a jak Ci sie Maria podoba DVD? Bo moim zdaniem zajebiste !!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Maria Konopnicka

11-06-2012, 09:16

W ubiegłym tygodniu w związku z zakupem ostatniego Kreatora - w wersji z bonusowym dvd uświadomiłem sobie dość dziwną prawidłowość - jeszcze nigdy w życiu nie obejrzałem żadnego dvd dołączonego do płyty. Oglądam czasem dvd, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby włączyć dodatek do regularnego albumu. Przedostatni Asphyx przesłuchałem pewnie kilkaset razy, a dołączonego dvd nie odpaliłem ani razu. Tymczasem zakupiłem ich koncertowe dvd, które miało premierę nieco później i obejrzałem je ze ślną na brodzie pewenie już ze cztery czy pięć razy.
Oczywiście obejrzę kiedyś te wszystkie bonusowe dvd - także to Desaster - muszę tylko się jakoś do tego zabrać, może po prostu sobie przypomnieć o nim by mając ochotę zobaczyć jakieś dvd sięgnąć na półkę z CD, a nie do pudła z dvd :) Może to kwestia logistyczna :)
aniola
weteran forumowych bitew

11-06-2012, 10:12

I ty mi cos o dziurkach pisales... :)))
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

11-06-2012, 11:32

Ja jakos nie jestem wielkim miłośnikiem DVD koncertowych. Przeważnie też długo leżą i nabierają mocy urzędowej zanim odpalęa i wracać rzadko wracam. Wyjątek to chyba tylko koncert Macabre - jakoś bardzo miło sie mi ogląda. Desastera dvd nie widzialem bo kapeli najlepiej słucha mi sie z winylka a tam takowym bonusów poskąpiło, ale to jedna z kapel, którą musze ujrzeć na żywo. Pewnie nienudne bo Desaster nie nudzi!!!
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

27-08-2012, 18:41

BEYOND YOUR GRACE! KURWA!
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

08-12-2012, 00:08

właśnie dostałem pake z ukrainy - kilka szirtów Desaster, oficjalnych oczywiscie.

Obrazek

tylko kilka sztuk: M, L, XL -> malignantvoices@gmail.com

48 zł + 7 poczta
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-06-2013, 21:40

Dzisiaj sobie zrobiłem wycieczkę po całej dyskografii Desaster. Uzbrojony w miarę obiektywizmu stwierdzam co następuje: nigdy wcześniej, ani już nigdy później nie nagrali dzieła tak kompletnego jak "Hellfire's Dominion". Esencja teutonic black/ thrash metalu determinująca ich styl. Cios w mordę tych wszystkich Summoningów, Falkenbachów i pokrewnych, którzy wtedy wysrywali te swoje żenujące wypociny dla młodzieży bez jaj. To na tej płycie biło jeszcze czarne serce i tlił się ogień rebelii.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

16-06-2013, 10:28

Oj już nie bądź taki metalowiec w rajtuzach. Zresztą gdzie Rzym, a gdzie Krym? Ja tam względnie lubię i casio tolkien metal Summoning i bavarian grill metal Falkenbach, ale przy Desaster to wszystko jest jak cheeseburger z makdonalda przy zajebistym, wielkim steku ;) Pomijam już fakt, że ten Summoning czy Falkenbach wielkiego wpływu na ówczesną scenę nie miał. Powiedziałbym raczej, że to zespoły, które stały z boku i do tej pory graja po swojemu. Poza tym musze w końcu ostatni Desaster zakupić, bo wciąż nie słyszałem... Za najlepsze na chwilę obecna uważam Tyrants i Hellfire.
Heretyk

16-06-2013, 10:37

z całym szacunkiem, ale Lykantrop jak czasem dojebie jakimś porównaniem, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

16-06-2013, 11:49

ehhh Lykan, gdzie rybka a gdzie pipka? Nie mam zamiaru bronić całej twórczości Summoning ale w swojej dziedzinie atmosferycznego black metalu nagrywali dzieła wybitne.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Maria Konopnicka

16-06-2013, 15:37

Lykantrop pisze:Dzisiaj sobie zrobiłem wycieczkę po całej dyskografii Desaster. Uzbrojony w miarę obiektywizmu stwierdzam co następuje: nigdy wcześniej, ani już nigdy później nie nagrali dzieła tak kompletnego jak "Hellfire's Dominion". Esencja teutonic black/ thrash metalu determinująca ich styl. Cios w mordę tych wszystkich Summoningów, Falkenbachów i pokrewnych, którzy wtedy wysrywali te swoje żenujące wypociny dla młodzieży bez jaj. To na tej płycie biło jeszcze czarne serce i tlił się ogień rebelii.
Dla mnie ich najlepszą płytą jest Divine Blasphemies
Awatar użytkownika
Drone

16-06-2013, 15:59

Nie wiem, jak do tego doszło, ale nie mam w kolekcji ani jednej płyty DESASTER :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Maria Konopnicka

16-06-2013, 16:27

Drone pisze:Nie wiem, jak do tego doszło, ale nie mam w kolekcji ani jednej płyty DESASTER :)
Zamiast o tym pisać, proponowałbym cichaczem zakupić u udawać, że każdą ich płytę masz od chwili premiery :)
aniola
weteran forumowych bitew

16-06-2013, 16:42

Maria Konopnicka pisze:
Drone pisze:Nie wiem, jak do tego doszło, ale nie mam w kolekcji ani jednej płyty DESASTER :)
Zamiast o tym pisać, proponowałbym cichaczem zakupić u udawać, że każdą ich płytę masz od chwili premiery :)
Zgadzam sie po raz 2 zle objwy:)))
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

Re: Odp: DESASTER

16-06-2013, 20:38

Nie chcesz kupić winyli?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Drone

16-06-2013, 22:29

Maria Konopnicka pisze:
Oczywiście, że miałem te płyty zaraz po premierze. Pytam, co się z nimi stało, że nie mam ich dziś?
boroowa pisze: Nie chcesz kupić winyli?
Liczę, że jednak je odnajdę :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Lykantrop

16-06-2013, 22:34

Only_True_Believers pisze:ehhh Lykan, gdzie rybka a gdzie pipka? Nie mam zamiaru bronić całej twórczości Summoning ale w swojej dziedzinie atmosferycznego black metalu nagrywali dzieła wybitne.
No tak, jeśli w dziedzinie chujowizny można nagrać coś wybitnie dobrego to za pewne masz rację. To pewnie działa na zasadzie konkursu "kto zrobi większą kupę?".
Heretyk pisze:z całym szacunkiem, ale Lykantrop jak czasem dojebie jakimś porównaniem, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Ale ja żadnego porównania nie robiłem, wyraziłem tylko swoją opinię.

Abstrahując - polecacie to wydanie ostatniego Desaster z DVD?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

Re: Odp: DESASTER

17-06-2013, 01:18

boroowa pisze: Nie chcesz kupić winyli?
Na winylach ja bym chętnie zakupił :)
Maria Konopnicka

08-07-2013, 21:20

Przesłuchałem dziś z winyla Divine Blasphemies i jestem tą płytą totalnie rozjebany! Rozjebany od chwili jej premiery! W tej lub zbliżonej stylistyce nie znajduję albumu, który by zbliżał się do poziomu tej płyty, a otwieracz jest jednym z najlepszych utworów jakie w życiu słyszałem. Amok!
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-07-2013, 21:22

Maria Konopnicka pisze:Przesłuchałem dziś z winyla Divine Blasphemies i jestem tą płytą totalnie rozjebany! Rozjebany od chwili jej premiery! W tej lub zbliżonej stylistyce nie znajduję albumu, który by zbliżał się do poziomu tej płyty, a otwieracz jest jednym z najlepszych utworów jakie w życiu słyszałem. Amok!
Mam to samo z "Hellfire's Dominion", a numerem który wywołuje amok jest "Teutonic Steel" :)
ODPOWIEDZ