Dwójka to niewątpliwie rozwój umiejętności, ale jedynka ma lepsze brzmienie. A kompilacja Foeticidal embryo też jest dobra.Nasum pisze: ↑17-06-2021, 22:24Przygotowują nową płytę? Ooo, to jestem ciekaw. Ta ostatnia mnie zachwyciła. o wiele lepiej niż debiut - zresztą, każdy usłyszy progres. Trzecia, przełomowa płyta w natarciuMoże być naprawdę ciekawie.
Ciekawie byłoby też zobaczyć ich na żywo. Czy udałoby im się to wszystko odtworzyć, by nie zlało się to w jeden niezrozumiały bulgot?
AFTERBIRTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AFTERBIRTH
Ostatnio zmieniony 17-06-2021, 22:42 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kwestia gustu. Z początku może i trochę musiałem się wysilić by do niego przywyknąć, ale w chwili obecnej uważam że jest optymalne i ciężko byłoby wyobrazić sobie inne.
- Parael
- rozkręca się
Ano, wokalista w swoim podcaście od jakiegoś czasu wspomina że nagrywa już swoje ścieżki.Nasum pisze: ↑17-06-2021, 22:24Przygotowują nową płytę? Ooo, to jestem ciekaw. Ta ostatnia mnie zachwyciła. o wiele lepiej niż debiut - zresztą, każdy usłyszy progres. Trzecia, przełomowa płyta w natarciuMoże być naprawdę ciekawie.
Ciekawie byłoby też zobaczyć ich na żywo. Czy udałoby im się to wszystko odtworzyć, by nie zlało się to w jeden niezrozumiały bulgot?
Co do podobnych to jest jeszcze drugi zespół wspomnianego wokalisty czyli Artificial Brain. To nie ten poziom co Afterbirth ale można posłuchać.
A z samego Afterbirth to jednak pierwsza płyta mi bardziej robi. Podobają mi się kompozycje i połamane tempo. Dwójka jest też bardzo dobra. Można kupić w polskich distrach kompilację Maggots in her Smile. To w sumie te kawałki co na pierwszej płycie ale z pierwszym wokalistą plus instrumentale.
Nekrosadystyczny Turbosperminator
-
Widzę wspólne mianowniki między nimi a ostatnią płytą FLESH CONSUMED oraz drugą FERMENTO, a także w pewnym sensie WORMED.knaar pisze: ↑17-06-2021, 20:25W końcu kupiłem dwójkę Afterbirth. Nie w PL, bo tu drogo.
I jestem oczarowany taką muzyką. Wielowarstwowa, przemyślana, brutalne bulgoty, ale i czarujące pasarze z klawiszem i fajnym rzeźbieniem na basie.
Stawiam na podium w tej stylistyce obok Lykathea Aflame - Elvenefris.
Kto jeszcze tak gra?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
New York Death Metal Journeymen Afterbirth Sign to Willowtip Records!
Progressive/Brutal Death Metal veterans Afterbirth have signed to Willowtip Records! After originally forming in 1993, the influential band disbanded for two decades, and then reformed in 2013, releasing two acclaimed full-length albums. Afterbirth is currently working on its third, as-yet-untitled album, for release on Willowtip.
Progressive/Brutal Death Metal veterans Afterbirth have signed to Willowtip Records! After originally forming in 1993, the influential band disbanded for two decades, and then reformed in 2013, releasing two acclaimed full-length albums. Afterbirth is currently working on its third, as-yet-untitled album, for release on Willowtip.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
New album recording starts in a little over 2 weeks!
-
- rasowy masterfulowicz
-
Strasznie jestem ciekaw co tam namieszają. Może pójdą w stronę goregrindu bo gitarzysta wspominał gdzieś, że jest wykończony pilnowaniem dzieciaków więc może musi jakoś odreagować.
- Sybir
W Menegroth trwa sesja nagraniowa. W dwa dni nagrano 2/3 materiału.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Szybko im idzie. Ciekawe jak to zabrzmi.
- Sybir
Skoro Menegroth, to pewnie będzie miazga.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz
Będzie ambient albo rap z metalę
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Jak się człowiek dobrze wykasztani to wie, że żyje. Rap z metalem jest dla zdrajców.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- zahartowany metalizator
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Widzę tu grube spusty były nad ostatnią płytą. Mi to tak nie robiło osobiście, bardziej siadła mi pierwsza płyta Artificial Brain z podobnych klimatów. Do jednych i drugich wracam raczej rzadko, kilka razy poleciało, podobało się, ale też dość szybko się przejadło. Tutaj mnie trochę odrzucały te świńsko-bulgoczące wokale. Normalnie nie trawię tego podgatunku, slam czy jak to się zwie, ale w tym przypadku dało radę, choć nadal groteskowym mi się to jawi. Jakby śmierć metal sam w sobie nie był wystarczająco groteskowy...
-
AB i Afterbirth to ten sam świniak na wokalach. Z tych pierwszych zdecydowanie ostatnia siedzi mi najbardziej, ale ostatni Afterbirth stawiam wyżej niż cokolwiek Artificial Brain. Niesamowity materiał.
- Sybir
That’s a wrap, smoke ‘em if ya got ‘em! Album #3 recording/mixing is completed. Mastering will most likely be completed today. Just have to finalize the artwork after that. Hopefully everything can be handed over to Willowtip by early June. This album has been a huge leap, again, musically speaking. The entire recording process has been a moment of huge growth and learning for us all, too. More information to come. Thanks for your patience!
-
Strasznie jestem ciekaw w jaki sposób sie rozwinęli i co zaprezentują na nowym longu. Czy pójdą bardziej w technikę zatracając przy okazji tą i tak trudną dla co poniektórych chwytliwość? Czy może brzmienie będzie inne przez co odbiór muzyki też się diametralnie zmieni? Ważne że wyjdzie to w tym roku.
- Harlequin
Podejrzewam, ze bedzie zakup w ciemno. Jak ktos umie grac to umie grac
- Sybir
Zakup w ciemno wchodzi w grę, tym bardziej, że niedługo rusza przedsprzedaż wspomagana singielkiem.