Oczywiście, że tak. Bardziej progresywna, spokojniejsza, ale wciąż świetna i oryginalna. Nikt nie grał (w zasadzie nadal nie gra) tak jak Nocturnus.est pisze:Bez przesady kurwa, panowie i panie, dwójka to też jest dojebany materiał.
NOCTURNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: NOCTURNUS
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja osobiście uwielbiam. Tam każdy kawałek ma tak dojebane motywy, że aż mnie nosi jak tego słucham. Riffy, refreny, solówki, wszystko jedyne w swoim rodzaju. Zdaję sobie sprawę jaką renomą cieszy się The Key i wcale mnie to nie dziwi, ale jedną z zalet Thresholds jest też to, że pozwolili sobie nie silić się na nachalną kontynuację tej doskonałej płyty.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie. Osobiście stawiam "Thresholds" na równi z kultowym "The Key" i trochę nie rozumiem jechania po tej płycie. Sytuacja dość zbliżona do tej, która miała miejsce w momencie wydania przez Pestilence "Spheres".
- hcpig
[youtube][/youtube]
Czy grali na BA 'Neolithic'? Jeżeli tak to proszę o linę.
Czy grali na BA 'Neolithic'? Jeżeli tak to proszę o linę.
Yare Yare Daze
- Harlequin
Troche mocno spóźnione, ale jesli ktoś nie śledził, to:
Profound Lore welcomes Nocturnus AD to our ever expanding and eclectic collective. Formed from the ashes of Nocturnus by death metal legend Mike Browning (Morbid Angel co-founder/Incubus/After Death), NOCTURNUS AD are currently putting the finishing touches on the writing of their debut LP which will be a direct continuation of where Nocturnus’ landmark album “The Key”, one of the most forward-thinking and revolutionary death metal releases of all time, left off 28 years ago. While the NOCTURNUS AD debut LP is still a little ways off until it unleashes itself upon the feeble mortal coil, the band will begin basic preliminary tracking this July with Jarrett Pritchard in Tampa, Florida. In the meantime, if you haven’t come across it yet, the band have posted a demo of a new track called "Aeon Of The Ancient Ones" that will appear on the debut full-length.
- hcpig
Cały czas nie mogłem się wysłowić co mi tak naprawdę nie pasuje w trójce po za tym że 'The Key' to k***a nie jest i mam.
Całość, chociaż pojawiają się jakieś pojedyncze dobre pomysły, brzmi jak gdyby została nagrana przez trzecioligowy zespół deathmetalowy, taki których na pęczki było w Polsce na przełomie dekad (w momencie wydanie ET zresztą). Dzisiaj słuchałem i takie o to miałem wizje - studio Hertz i lukratywny kontrakt z MMP lub też dolepienie płytki do Thrash'em All.
Po prostu, to nie jest płytka w lidzie Nocturnus a Athropia Red Sun i gdyby nie logo to etc. itp.
Całość, chociaż pojawiają się jakieś pojedyncze dobre pomysły, brzmi jak gdyby została nagrana przez trzecioligowy zespół deathmetalowy, taki których na pęczki było w Polsce na przełomie dekad (w momencie wydanie ET zresztą). Dzisiaj słuchałem i takie o to miałem wizje - studio Hertz i lukratywny kontrakt z MMP lub też dolepienie płytki do Thrash'em All.
Po prostu, to nie jest płytka w lidzie Nocturnus a Athropia Red Sun i gdyby nie logo to etc. itp.
Yare Yare Daze
- smooker
- w mackach Zła
Eeej, ARS to jedna z fajniejszych płyt z Empire ;).
- hcpig
Ale Nocturnus spadający do tej ligi to JEDNAK degradacja.
BTW wierzę, że N.A.D. nagra coś lepszego niż trójka.
BTW wierzę, że N.A.D. nagra coś lepszego niż trójka.
Yare Yare Daze
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Oczywiście. Dobre polskie voivody.smooker pisze:Eeej, ARS to jedna z fajniejszych płyt z Empire ;).
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
-
Jeśli nowy kawałek POSSESSED mnie zabił to co zrobił ze mną ten utwór?!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
znakomity
- Żułek
i to jest wiadomość dnia :) takie lubie :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Block69
- zahartowany metalizator
- hcpig
Przecież 'nienawidzisz The Key'... a to jest bardziej jak Klucz niż 2 i 3 lp.nicram pisze:Zajebisty wałek.
BTW ile to już lat próbują odnaleźć jakiś sensowny death metal inspirowany Nocturnus, każda kapela która się na nich powołuje rozumiez tego zespołu tylko że ma być progmetal ze Star Trekiem na okładcy, natomiast mało kto jest w stanie uchwycić ducha tego zespołu, brata bliźniaka Morbid Angel, który zabrał ze sobą całe to prastare, przedwieczne plugastwo i wystrzelił w kosmos.
Udało się to tylko After Death, gdzie gra Browning i Negative Plane, gdzie graja koledzy Browninga z After Death : /
Dlatego tak bardzo liczę na NAD.
Yare Yare Daze
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Przed "chwilą" Possessed był najbardziej oczekiwanym albumem 2019, teraz jest Nocturnus. :D WRESZCIE ! ! !
BTW
Dużo starego Nocturnus w tym Nocturnus. ;)
BTW
Dużo starego Nocturnus w tym Nocturnus. ;)
- smooker
- w mackach Zła
Muszę zmienić bieliznę...
-
jak można nienawidzić The Key, czyli jednej z najlepszych płyt w gatunku? to jakiś żart?