PLAGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- mrwth
- zaczyna szaleć
Re: PLAGA
Ledwie przebrnąłem przez te 7 stron porównań i sporów. To chyba jakiś lokalny sport spierać się co kto w czym słyszy i która kapela z jaką prędkością jebie od drugiej. Na upartego można się doszukać kilku podobieństw, ale ja tu nie słyszę nigdzie podpierdalanych riffów. Rażącą kopią to z pewnością nie jest.
Natomiast do muzoli jaką serwuje Plaga wolę brzmienie z "Pożeracze Słońc". Nim przywykłem do przesteru gitary na pierwszej trasie odniosłem wrażenie, że nuty rozłażą się na wszystkie strony, ale to fajny zabieg do spółki z pogłosem na garach. Elegancki materiał.
Wkurwia mnie natomiast problem z którym boryka się zdecydowana większość kapel blackmetalowych. Jest nim gitara basowa a ściślej jej miejscowy zanik. Pojawia się i znika jak pierdolone ufo. Niewielu kapelom udała się ta sztuka, by bas był elegancko nagrany, a nie miejscowy jak dentystyczne znieczulenie. Z drugiej strony lepiej chyba tak jak jest niż dudniąca sraka. Sam już nie wiem : )
Natomiast do muzoli jaką serwuje Plaga wolę brzmienie z "Pożeracze Słońc". Nim przywykłem do przesteru gitary na pierwszej trasie odniosłem wrażenie, że nuty rozłażą się na wszystkie strony, ale to fajny zabieg do spółki z pogłosem na garach. Elegancki materiał.
Wkurwia mnie natomiast problem z którym boryka się zdecydowana większość kapel blackmetalowych. Jest nim gitara basowa a ściślej jej miejscowy zanik. Pojawia się i znika jak pierdolone ufo. Niewielu kapelom udała się ta sztuka, by bas był elegancko nagrany, a nie miejscowy jak dentystyczne znieczulenie. Z drugiej strony lepiej chyba tak jak jest niż dudniąca sraka. Sam już nie wiem : )
-= Pasażer Balonu =-
- Dragazes
- w mackach Zła
Tak.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
tak
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Loathe
- postuje jak opętany!
Lejchengot ani trochu nie jest cudowny, cudowny był Winter Blasphemer;>Alsvartr pisze:Czy mi się wydaje czy tam gra ktoś z cudownego, niesławnego Lajchengot?
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Only_True_Believers
cyrograf to bardzo dobra płytka.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Loathe
- postuje jak opętany!
Angst z w.w Winter Blasphemer/Actum Inferni.Alsvartr pisze:Czy mi się wydaje czy tam gra ktoś z cudownego, niesławnego Lajchengot?
E: Ależ mnie się pojebało. Koleś na garach to Wojciech.
Ostatnio zmieniony 12-04-2012, 00:16 przez Loathe, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja tam nie wiem. Pamiętam tylko że cały MHouse z nich napierdalał. Do tej pory nie wiem dlaczego i czy słusznie, ale jakoś mi to utkwiło w pamięci. ;)Block69 pisze:Cyrograf dobry, Ostrza bardzo dobre, Wpierdalacze Słońc zajebiste.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Block69
Niesłusznie, ale z kogo tam się nie napierdalali? Mi bardziej utkwiło w pamięci jak na koniec tego forum każdy grzecznie się nawrócił i LEICHENGOTT był już bardzo ok. :) Chyba pan wokalista pomógł w tym niektórym, he he...Alsvartr pisze:Ja tam nie wiem. Pamiętam tylko że cały MHouse z nich napierdalał. Do tej pory nie wiem dlaczego i czy słusznie, ale jakoś mi to utkwiło w pamięci. ;)Block69 pisze:Cyrograf dobry, Ostrza bardzo dobre, Wpierdalacze Słońc zajebiste.
PENIS METAL
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem z kogo dokładnie, pamiętam tylko że był cały temat temu poświęcony. A czy chodziło o poszczególnych członków, cały zespół czy jedno i drugie to nie wiem.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Kilka osób się nabijało, bo kiedyś tam na początku działalności przewinął się przez skład jakiś niepoważny element, a ktoś z zespołu na forum zaczął grozić tym co się nabijali. Takie tam młodzieżowe początki. Nie ma się czym podniecać. Naprawdę zabawny był kolo z bardziej znanego "hordu", który na tym samym forum wykłócał się o swój zespół pisząc o sobie samym w trzeciej osobie :)
PS. Plaga zajebista, Leichengott tez mi sie podoba.
PS. Plaga zajebista, Leichengott tez mi sie podoba.
Ostatnio zmieniony 12-04-2012, 10:22 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Leichengott nigdy w Polsce nie był zespołem szanowanym. Calkowicie tego nie rozumiem, bo ich materiały zabijają intensywnościa. Ludzie zawsze sie podniecali KSM, Mgła a Leichengott stał w cieniu.. dopiero teraz sytuacja sie klaruje i sa spusty nad Nimi. Moim zdaniem wynikiem takiej sytuacji była produkcja ich płyt tzn dość "płaskie" brzmienie, gdzie ludzie wyczuleni na tym punkcie skreslali ich w przedbiegach. Zresztą do teraz taka sytuacja ma miejsce. Tylko nieliczni się zachwycają tym zespołem co nastapiło po "Ostrzach", bo o "Cyrografie" wiele się nie mówiło.
Zresztą podobna sytuacja jest z BOP. Zespół gra bardzo dobrą muzykę, a dużo ludzi z nich pieje. Nie rozumiem tego, ale to chyba taka polska cecha narodowa.
Zresztą podobna sytuacja jest z BOP. Zespół gra bardzo dobrą muzykę, a dużo ludzi z nich pieje. Nie rozumiem tego, ale to chyba taka polska cecha narodowa.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam wolę zasadę złotego środka i równowagi. Całkiem dobre demo mieli, nieco słabszy debiut i taki se, w porywach do mocno średni, split z Legacy of Blood. Co się działo na forach to nie wiem, ale jak niegdyś przeczytałem jakiś wywiad z wokalem to darcie łacha mogło być naprawdę jedyną sensowną reakcją :-) Do dzisiaj sobie lubię okazyjnie zacytować frazę "Na kolana kurwie, nie chcę widzieć waszych twarzy" czy pytany o inspirację w tekstach palnął coś pokroju "kurwy Babilonu łakną mojej spermy". Fajnie, że trochę ogłady i kindersztuby przyszło z czasem, a zamiast zabaw w wymyślanie co bardziej debilnych i buńczucznych sloganów, zajęli się tym co robią najlepiej.
No i, niestety, ale po "tekstach" Lchg, muzyce, jak i nawet niektórych "zapożyczonych" zwrotach w wywiadach widać było, że brakuje im jeszcze własnej tożsamości i zdania. W którymś wywiadzie po prostu była kalka wypowiedzi Stormblasta z wywiadu dla Masterfula.
O zachwytach w przypadku takiej kapeli nie może być mowy.
No i, niestety, ale po "tekstach" Lchg, muzyce, jak i nawet niektórych "zapożyczonych" zwrotach w wywiadach widać było, że brakuje im jeszcze własnej tożsamości i zdania. W którymś wywiadzie po prostu była kalka wypowiedzi Stormblasta z wywiadu dla Masterfula.
O zachwytach w przypadku takiej kapeli nie może być mowy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Moim zdaniem "Cyrograf" i materiał ze splitu z Legacy of Blood są bardzo dobre. Jest w tej muzyce to, czego oczekuje od black metalu. To, kim prywatnie są muzycy zespołu, czy błyszczą w wywiadach i czy są popularni na forach jest dla mnie mało istotne.