Różnica nie ma żadnej. Obie płyty dużo poniżej oczekiwań, 7/10.Riven pisze: sluchales Fallen? roznica jest ogromna.
wlasnie po Belus spodziewalem sie troche czegos takiego jak tutaj, no i zostalem pozytywnie zaskoczony.
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: BURZUM
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
To twoja idiotyczna skala. Ocena dostateczna 3/10? Nie wiem do jakiej szkoły chodziłeś, ale w mojej skali płyta 5/10 jest neutralna. Powyżej tej oceny już jest na plus, poniżej tylko bardzo wkurwiajace i chujowe albumy.
-
- mistrz forumowej ceremonii
mam podobnie.Drone pisze:Powiem szczerze, że po nowym ULVER spodziewam się chujni. Nie wiem, dlaczego, ale mam złe przeczucia.
ale z tym jest tak,ze oni sie zaplatali w jakis taki liryczno/sentymentalny klimat, podplyneli ta swoja machina za blisko brzegu i osiedli na mieliznie,moze spróbuja znów uruchomic silnik ,rusza przed siebie i zabiora sie za cos bardziej gestego,tresciwego.
juz wszyscy sie naplakalismy,jak mysle;)
I had to much to dream last night,choc to tylko cover,paradoksalnie,wyznaczal ciekawy kierunek.
moze sie okazac,ze plyta z coverami okaze sie lepsza niz critical geography. zobaczymy.
kto chce zeby na masterfulu ukazal sie wywiad z ulver moze juz wplacac pieniadze na moje konto;)))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Można zróżnicować bezproblemowo, a to że wszystko się gniecie między 7-10 to prawda. Ale tak już jest.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mam podobne wrazenie, a ten nowy sample je tylko wzmacnia[V] pisze: ale z tym jest tak,ze oni sie zaplatali w jakis taki liryczno/sentymentalny klimat, podplyneli ta swoja machina za blisko brzegu i osiedli na mieliznie
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
no bo nie budzi ;). ale nie przesadzajmy z ta "matnia", bo jak dotad na studyjnych albumach Ulver nie zawodzi (a wrecz przeciwnie)
this is a land of wolves now
- empir
- zahartowany metalizator
Wracając do tematu.
Fallen zyskuje z każdym przesłuchaniem.
Fallen zyskuje z każdym przesłuchaniem.
- grot
- weteran forumowych bitew
nawet ładne te nowe kołysanki Burzum, ale jakoś nie czuję ochoty wracać do tego materiału.
a co do Ulver to pierdolicie panowie, dobry jest ten sampel, może i pop i smutna piosenka ale mnie się podoba
a co do Ulver to pierdolicie panowie, dobry jest ten sampel, może i pop i smutna piosenka ale mnie się podoba
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Skaut
Wracając do "Fallen" i pisząc nieco poważniej. Strasznie to płaskie, ciepłe i wyprasowane. Jak słucham tych kołysanek, to przed oczami mam zimowy obrazek, w którym Varg, otulony grubym kocem w starej chacie, siedzi przy kominku i przytula jakiegoś bobra, którego niedawno oswoił.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
- Mol
O rany - tak jak Belus zwrócił tyle mojej uwagi co rozdeptany ślimak, to włączyłem sobie z tuby "Jag Faller" i strasznie to fajne. Co prawda kojarzy mi się z pewną okładką pierwszych "Ciuchci" - miesięcznika nie tylko dla grzecznych dzieci, gdzie Kulfon siedział nocą w pokoju z książkami, no i tamta okładka miała swój klimat - mroczny, tajemniczy, ponadczasowo satanistyczny (bo w sumie to chuj wie co ten Kulfon tam poczytywał) - i ten kawałek też go ma. Jak dla mnie taka mogłaby być cała płyta, ale boję się że jak zedrę resztę to czar Kulfona zniknie. Powiedzcie, że nie!
- Zenek
- hcpig
Obrazki z ciuchci nie były tyle mroczne co po prostu w jakiś sposób obrzydliwe, ale nie spodziewaj się tego po Fallen bo to raczej klimat piosenki o Wojtusiu i iskierce w popielniku. No i zdecydowanie lepiej pasowała by jednak taka okładka:
http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Chel ... e_lato.jpg
a tu w wersji dla złośliwych:
http://img412.imageshack.us/img412/7726/tyttb.jpg
http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Chel ... e_lato.jpg
a tu w wersji dla złośliwych:
http://img412.imageshack.us/img412/7726/tyttb.jpg
Yare Yare Daze
-
Re:
O właśnie, samo sedno. Brakuje tego burzumowego chłodu i specyficznej głębi typowych dla zasadniczo wszystkich poprzednich płyt Varga. Pod tą całkiem fajną okładką kryje się wełniany szalik w bobry i sosny, wytaplany stylowo w błocie pośniegowym. No ok, jest chłodny. Nawet trochę tego lasu można się w tych zabawnych sosenkach dopatrzeć. I bóbr się uśmiecha jakby chciał odgryźć komuś jądra, ale... no właśnie, to tylko wyszyty na swetrze bóbr.Skaut pisze:Strasznie to płaskie, ciepłe i wyprasowane.
Ostatnio zmieniony 31-01-2011, 08:30 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- ultravox
- white_pony
a mnie sie tam podoba mimo ze ten album nie jest juz tak zimny jak poprzednie. te melodyjne mruczanki maja swoj klimat, mogloby byc ich tylko mniej. ale po 3 przesluchaniach fallen>belus.
do not make equal what is unequal
- Najprzewielebniejszy
mojej zonie na pewno sie spodoba...
czekam na wersje midi tych melodyjnych riffow
czekam na wersje midi tych melodyjnych riffow
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769