NAPALM DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: NAPALM DEATH

24-02-2015, 18:39

Plagueis pisze:
Płyty w kooperacji z Johnem Zornem i Merzbow. ;)
Z Zornem już współpracowali. Zaraz ktoś by się przypieprzył, że są wtórni.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-02-2015, 18:41

Z Anneke też już nagrali jeden kawałek na kampanii smaru....może by tak wskoczyć na wyższy poziom ekstremy? Na przykład mogliby zagrać kawałek z Kają Paschalską? To nie byłoby wtórne?
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

24-02-2015, 18:43

Nasum pisze:Z Anneke też już nagrali jeden kawałek na kampanii smaru....może by tak wskoczyć na wyższy poziom ekstremy? Na przykład mogliby zagrać kawałek z Kają Paschalską? To nie byłoby wtórne?
Pójdźmy dalej. Ja na przykład chętnie bym usłyszał efekt ich kooperacji z Alexandrem Marcusem.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

24-02-2015, 19:30

ramonoth pisze:
Plagueis pisze:
Płyty w kooperacji z Johnem Zornem i Merzbow. ;)
Z Zornem już współpracowali. Zaraz ktoś by się przypieprzył, że są wtórni.
To tylko jeden numer był, więc może by się nikt nie przypieprzał. No i ten Merzbow...;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

25-02-2015, 10:02

Nasum pisze:Kolejne płyty są właśnie po to, by ucieszyć fanów nowymi, doskonale znanymi dźwiękami, w innej oprawie.
Pierdolisz głupoty. Kolejne płyty są po to, żeby gówniarzom dać żreć do mordy.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

03-03-2015, 22:09

Doskonała kontynuacja drogi zapoczątkowanej gdzieś na wysokości Smear Campaign. Treściwe, soczyste, energetyczne łupanie okraszone momentami szczyptą melodii. Muzyka płynie i buja i wgniata zwłąszcza przejścia Herrery. Wokalnie Mitch jak zawsze klasa Barney zaś lekko zaskoczył urozmaiceniem, pozytywnie.
Czy to jest oryginalny, jedyny w swym rodzaju i niepowtarzalny monument? Obstawiam, że nie ale i też mam na to wylane. Nie trzeba silić się na oryginalność by nagrywać doskonałe sztuki. Napalm w formie czyli jak zawsze.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

05-03-2015, 22:55

Powiem krótko, ta płyta przeszła moje oczekiwania. Zmiażdżyła mnie, posiekała na kawałki niczym mięso na okładce. Poziom choróbska jest tu niezwykle wysoki, a przede wszystkim album ten jest cholernie zróżnicowany: punk, grind, jakieś awangardowe odjazdy, kilka przeróżnych wokali, wściekłość i agresja, jakiej młode kapele mogłyby się uczyć od paniczów.

Nie wiem, jak oni to robią, że w tym miejscu, jakim się obecnie znajdują, nagrywają jeden z najlepszych albumów w swojej karierze, a kapele o połowę młodsze od nich dawno zdążyły zdziadzieć.

Jestem pozamiatany.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

06-03-2015, 07:33

moonfire pisze:Powiem krótko, ta płyta przeszła moje oczekiwania. Zmiażdżyła mnie, posiekała na kawałki niczym mięso na okładce. Poziom choróbska jest tu niezwykle wysoki, a przede wszystkim album ten jest cholernie zróżnicowany: punk, grind, jakieś awangardowe odjazdy, kilka przeróżnych wokali, wściekłość i agresja, jakiej młode kapele mogłyby się uczyć od paniczów.

Nie wiem, jak oni to robią, że w tym miejscu, jakim się obecnie znajdują, nagrywają jeden z najlepszych albumów w swojej karierze, a kapele o połowę młodsze od nich dawno zdążyły zdziadzieć.

Jestem pozamiatany.
nic dodac, nic ujac.
Obrazek

Obrazek
535

06-03-2015, 11:39

Podoba mi się to wszystko. Gitarra absobuje uwagę słuchacza. Pachnie tradycyjnie klonowym liściem, pojawia się nawet brawurowo wykone solo a'la Slayer, do tego urozmaicone wokale. Zauważyłem, po raz kolejny zresztą, chóry żywcem wyjęte z płyt (tfu!) norweskiego Enslaved. Można usłyszeć także, coś na kształt, tak znienawidzonego obecnie, religijnego uniesienia. Bardzo ciekawa pozycja. Niebawem zostanie zakupiona. Zastanawiam się tylko jaki nocnik, pardon nośnik wybrać. Oczywiście ze względu na okładkę.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

06-03-2015, 17:56

Osobiście wybrałem mediabuka z trzema dodatkowymi kawałkami, których jeszcze nie znam, bo na Spotifaju nie dali.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

06-03-2015, 18:17

moonfire pisze:Osobiście wybrałem mediabuka z trzema dodatkowymi kawałkami, których jeszcze nie znam, bo na Spotifaju nie dali.
W przypadku decyzji o zakupie cd, mediabook to jedyna słuszna opcja, bonusy jak to u Napalmów, na najwyższym poziomie, przebijają niektóre z zasadniczego programu.
Pacjent

06-03-2015, 18:53

harvestman pisze:
moonfire pisze:Osobiście wybrałem mediabuka z trzema dodatkowymi kawałkami, których jeszcze nie znam, bo na Spotifaju nie dali.
W przypadku decyzji o zakupie cd, mediabook to jedyna słuszna opcja, bonusy jak to u Napalmów, na najwyższym poziomie, przebijają niektóre z zasadniczego programu.
Bardzo dobry jest bonusowy kawałek z wersji winyl/kaseta.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

06-03-2015, 19:29

harvestman pisze:
Na to właśnie liczę.
Awatar użytkownika
Żułek

24-06-2015, 14:03

ma ktos boxiki
NAPALM DEATH: DIATRIBES / GREED / BOOTLEGED [3CD] i NAPALM DEATH: INSIDE / WORDS / BREED [3CD] ?
płytki są tam w zwykłych pudełkach czy koperty ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

24-06-2015, 14:11

Żułek pisze:ma ktos boxiki
NAPALM DEATH: DIATRIBES / GREED / BOOTLEGED [3CD] i NAPALM DEATH: INSIDE / WORDS / BREED [3CD] ?
Widziałem obydwa na półkach MM i z tego co pamiętam, to były zwykłe pudełka, ale pewności nie mam.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

24-06-2015, 14:14

webstore.earache.com pisze:3 hard to find albums from Napalm Death are now packaged together in a great value 3 CD box set. Each release comes on a separate disc in its own jewel case, and is houses in a fantastic box that will look fantastic on your shelves!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

24-06-2015, 14:25

Mol pisze:
webstore.earache.com pisze:3 hard to find albums from Napalm Death are now packaged together in a great value 3 CD box set. Each release comes on a separate disc in its own jewel case, and is houses in a fantastic box that will look fantastic on your shelves!

potwierdzam to 3 jewele owiniete papierem, tak jak np box negury bunget
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Nasum

24-06-2015, 14:43

Jak chcesz kupić to kupuj, pudełka plastikowe.
Awatar użytkownika
Żułek

24-06-2015, 19:24

spoko dzięki :) sie zastanawiam właśnie chociaż ten koncert dla skośnych chyba wystawie na allegro
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

24-06-2015, 19:29

Bootleg in Japan to akurat spoko płytka.
ODPOWIEDZ