DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -

01-08-2009, 00:09

na początku miałem coś napisać, że takie podejście starego nie ma sensu, ale w zasadzie muszę się przyznać, że sam nie słucham Darkthrone po "Sardonic..." a ostatnią płytą, przy której naprawdę klęczałem to było zajebiste "Total death"... ciekaw jestem czym przyjebią tym razem... może coś w klimatach z "Soulside Journey"? ;) (w sumie to można się spodziewać wszystkiego)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Cthulhu

01-08-2009, 00:41

ooo Soulside Journey to sroga płyta, chętnie usłyszałbym coś w tych klimatach po średniej ostatniej płycie..
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-08-2009, 01:03

mimo ze foad nawet polubilem,to po dtabf nawet nie siegnalem. jedna plyta w tych klimatach "made by darkthrone" styknie w zupelnosci
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

01-08-2009, 11:58

Skaut pisze:
4m pisze:@ Skaut. Poprzednia była na poziomie, a jednak nazwałeś ją "ostatnim rozczarowaniem" :)
nie nazwałem płyty "ostatnim rozczarowaniem" Sherlocku
Zapomniał wół co cielę pisało kilka godzin wcześniej o DTABF? :lol:
Skaut pisze:nom, po ostatnim rozczarowaniu będą musieli się sporo napocić, aby wydać coś na poziomie
Skaut pisze:
4m pisze:z takim naiwnym podejściem i oczekiwaniami w stosunku do Darkthrone możesz ją sobie z góry skreślić :lol:
Myślę, że są to zdrowe oczekiwania osoby, która chciałaby, aby Darkthrone jednak napocił się bardziej niż przy ostatniej, rozczarowującej płycie i nagrał coś kompozycyjnie zbliżonego do F.O.A.D.
Myślenie życzeniowe - izolowany objaw psychiatryczny charakteryzujący się sposobem rozumowania opierającym się o wizję "optymistycznego scenariusza", w miejsce odwoływania się do dowodów i racjonalności. Może być także jednym z objawów psychozy reaktywnej, nerwicy, a nawet schizofrenii. Więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/My%C5%9Ble ... Cyczeniowe

Darkthrone to młot na wszytkich pozerów oczekujących "napocenia się, aby wydać płytę na poziomie". To jest kurwa old fashioned metal, niechlujny metal grany przez brudasów mających w dupie oczekiwania - albo bierzesz ich jakimi są albo odpierdol się i zdychaj! :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-08-2009, 15:35

4m pisze:
Skaut pisze:
4m pisze:@ Skaut. Poprzednia była na poziomie, a jednak nazwałeś ją "ostatnim rozczarowaniem" :)
nie nazwałem płyty "ostatnim rozczarowaniem" Sherlocku
Zapomniał wół co cielę pisało kilka godzin wcześniej o DTABF? :lol:
Skaut pisze:nom, po ostatnim rozczarowaniu będą musieli się sporo napocić, aby wydać coś na poziomie
zajmij się lepiej wikipedią, bo parafraza przysłów chujowo Tobie wychodzi
secundo: generalnie to myślałem, że nie jesteś takim kretynem i nie muszę Tobie tłumaczyć, że to był skrót myślowy, który właściwie wyjaśniłem dla Ciebie później.
tertio: przypierdoliłeś się ZNOWU dla samego faktu przypierdolenia, ale widocznie nie masz nic ciekawszego do powiedzenia i znów bawisz się w cytowanie.
4m pisze: Myślenie życzeniowe - izolowany objaw psychiatryczny charakteryzujący się sposobem rozumowania opierającym się o wizję "optymistycznego scenariusza", w miejsce odwoływania się do dowodów i racjonalności. Może być także jednym z objawów psychozy reaktywnej, nerwicy, a nawet schizofrenii. Więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/My%C5%9Ble ... Cyczeniowe
i...?
4m pisze: Darkthrone to młot na wszytkich pozerów oczekujących "napocenia się, aby wydać płytę na poziomie". To jest kurwa old fashioned metal, niechlujny metal grany przez brudasów mających w dupie oczekiwania - albo bierzesz ich jakimi są albo odpierdol się i zdychaj! :lol:
zaczynasz pisać jak SIID :D Spędzili więcej czasu nagrywając ostatnie krążki niźli pierwsze, ale widocznie za głupi jesteś, aby zrozumieć, że jednak chcieli, aby coś dobrego na ich ostatnich płytach było. Ale skoro Ty wszystko bierzesz takim jakim jest, bez żadnego "ale", to tylko wypada współczuć. Nie dziwię w takim razie się dlaczego Twój gust jest taki zjebany.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-08-2009, 15:55

kakademona pisze:
Scaarph pisze:kombinuj dalej ;)

edit: kurwa. ale nie mogę się nadziwić, skąd ta zgorzkniałość? no bój się boga, zrozumiem licealistów co to 2 lata temu na black metal natrafili, ale tobie się trochę dziwię, że zachowujesz się, jakby ci darkthrone kilka wakacji wstecz lizaka podpierdolił.

to co robi teraz ten zespoł to moja osobista porażka.zrozumiec moze to tylko ktoś , kto słuchał tej muzy własnie wtedy kiedy ukazało sie "A Blaze..." i wczesniej , ma świadomosc tego ile ta płyta wtedy znaczyła, jak bardzo czekało się na kolejne albumy były one co najmniej tak samo dobre, a potem patrzył na zupełny upadek tej grupy, totalne uwstecznienie, dorabianie jakiejs chorej rock n rollowo-pijackiej ideologii, ( niektórzy powiedzą ,że fenriz puszcza oko, bawi sie konwencja i takie sra tata bo wstyd sie przyznac ze to juz dno ) .to nawet nie jest taki sam kaliber upadku jak samael, bo zaryzykuje ,że samael nawet tak mocno nie upadł bo nigdy tez tak wysoko nie był, nie był wskazówką, barometrem black metalu, nigdy nie był tym nr 1.
satyricon godnie podąża ta samą ściezką, ale tez to nigdy nie był ten kaliber.
nawet jak immortal teraz wróci i nagra jaks chujową płyte to nawet niekogo to nie zabije bo tutaj chodzi o Darkthrone.
coś co było legendą .juz nie jest i nie będzie.juz widac ,ze im sie nie chce.zamiast puszczac oko do fanów black metalu niech zmienią nazwe i cos tam sobie grają .
masz rację.to zgorzkniałosc.to cholernie wielkie rozczarowanie.
dla mnie darkthrone po sardonic wrath praktycznie nie istnieje.znam ich dokonania, nawet miałem te płyty ale juz ich nie mam.dla mnie te płyty nie istnieją.mimo ,że pewnie mają jakąs wartosc artystyczną, moze niektórzy nawet je lubią...itd.
dla mnie ich nie ma.
słuchaj. dla mnie darkthrone to też najważniejszy zespół. to zjawisko. mam świadomość wagi ich pierwszych płyt, nie jestem jakimś gówniarzem słuchającym norwegów od dwóch czy tam pięciu lat. ten zespół wykształtował moje wyobrażenie o muzyce black metalowej, ten zespół jest dla mnie na absolutnym podium, pod każdym względem i w każdej kategorii. ten zespół znaczy dla mnie mnóstwo. jest najważniejszy. jednak w przeciwieństwie do ciebie dostrzegam sens i metodę w tym, co robią i co prezentują teraz. darkthrone wciąż jest dla mnie najważniejszy i ma mój bezgraniczny szacunek, a także potężny kredyt zaufania. zamiast skomleć, cieszę się, że nie wpadli we własne sidła i podążają wytyczoną przez siebie drogą w logicznym kierunku nie tracąc przy tym ani krztyny wiarygodności i klasy. tyle.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

15-09-2009, 17:01

http://www.antihumanism.com/2009/09/new ... ve-preview
Konsekwentnie idą świeżo utartym szlakiem. Zawiedzeni tym faktem już postawili na nich krzyżyk Jestem na tak :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-09-2009, 17:19

:lol:

na metal-archives tez jest
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

15-09-2009, 17:22

tracklista miazdzy
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

15-09-2009, 17:52

Aż przykro patrzeć, co z siebie zrobili. A dokładniej - co zrobili z nazwą Darkthrone. Jakby nie mogli po "Sardonic Wrath" powiedzieć bye bye i wydawać ten szajs pod szyldem "Mailsorting post office punks" czy coś w tym stylu. Żenada.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

15-09-2009, 18:00

Okładka roku :)
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

15-09-2009, 18:06

Raagoon pisze:http://www.antihumanism.com/2009/09/new ... ve-preview
Konsekwentnie idą świeżo utartym szlakiem.
Nie da się ukryć i kolejny raz nie robi to na mnie specjalnego wrażenia. W przypływie euforii mógłbym nawet stwierdzić, że nawet fajne, ale nic poz tym. Może jutro zrobię jeszcze jedno podejście do FOAD i DTABF, ale cudów nie oczekuję.
aryman
postuje jak opętany!

15-09-2009, 18:10

No i słusznie. Cudów nie będzie. A okładka to już z ich strony lekkie przegięcie.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-09-2009, 18:13

a to nie jest przypadkiem jakis zart, co? bo wpisalem w google i nie widze zadnych newsow na temat tej plyty. przeciez ktos sobie z nich jaja zrobil i wrzucil to na m-a...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

15-09-2009, 18:14

Okładka z takimi motywami to nic nowego, ale i tak jest zajebista. Nowy numer obadam później.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

15-09-2009, 18:25

Okładka i muza na poziomie ostatniego cremaster, ale coż przecież oni puszczają oko...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

15-09-2009, 18:41

Riven pisze:a to nie jest przypadkiem jakis zart, co? bo wpisalem w google i nie widze zadnych newsow na temat tej plyty. przeciez ktos sobie z nich jaja zrobil i wrzucil to na m-a...
Też mam takie wrażenie. Tym bardziej, że kawałek jest gówniany.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

Re:

15-09-2009, 18:49

longinus696 pisze: Też mam takie wrażenie. Tym bardziej, że kawałek jest gówniany.
Dlatego tym bardziej nic nie wzbudziło moich podejrzeń :lol: Zresztą po połowie i tak wyłączyłem :lol:
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-09-2009, 18:51

parodia.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

15-09-2009, 18:55