Ogólnie brzmienie i produkcja "Medusy" to była jedyna rzecz, która w tej płycie mi podeszła. Nieważne. Przesłuchałem "Obsidian" i cóż mogę powiedzieć na gorąco? Produkcja znacznie bardziej wygładzona i grzeczna, a kompozycyjnie ta płyta stoi na równie bezjajecznym poziomie, choć myśle, że jest ciut lepiej. I oczywiście nie jest to zła płyta, podobnie jak "Medusa" nie była zła, ale od zespołu tego formatu oczekuję czegoś więcej. I najbardziej wkurwiają mnie te cholerne ozdobniki w postaci smyczków, które polerują i niszczą wydawało się fajne kawałki jak "Ending Days" czy "Darker Thoughts". Po co takie ckliwe gówna ładować do metalu? Stare chłopy a idą w jakieś pedalską srakę. Ktoś wcześniej napisał, że growle na tej płycie są niepotrzebne, zgadzam się. Dlatego najlepsze na tej płycie są kawałki bez nich - "Ghosts" i "Hope Dies Young".Sgt. Barnes pisze: ↑15-05-2020, 22:44Medusa mi się średnio podobała, za dużo gruzu i takiego sztucznego nadymania się w stylu: "patrzcie, mamy nisko zestrojone gitary i nie zawahamy się ich użyć.
PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PARADISE LOST
all the monsters will break your heart
- Triceratops
Mi tez. Ja te nowa w ogole bym obdarl z tego lakieru i polysku, troche tak tak jak pisze nicram, z tym, ze ja bym tez od razu wyjebal te czyste wokale. Te smyczki wkurwiajace rzeczywiscie. Zrobilbym taka niech o chropowata, korzenna i przydymiona plyte bez ornamentow, jak genialne Shades Of God
woodpecker from space
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Jestem podobnego zdania. Albo gruz w stylu Medusa albo melodie a'la Tragic Idol czy wcześniejsze. Ta nowa jest tak bardzo po środku, że aż mi to przeszkadza. Ewidentnie słychać na niej, że sami nie wiedzą w która stronę iść, czyli jest to obraz ich całej twórczości.
-
Komuś udało się przesłuchać nowy album za jednym zamachem? Bo ja nie daję rady takie to miękkie i niezdecydowane.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gunman
Mi się udało - i to z bonusami - ale to nie było najlepsze 60 minut mojego życia.
Ostatnio zmieniony 16-05-2020, 09:12 przez Gunman, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
^ Dlatego wersja zwykła jest lepsza niż limitowana. Te dwa dodatkowe kawałki są tragiczne.
all the monsters will break your heart
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Wiedziałem, że nie zawiodę się na forumowiczach.
Płytę przesłuchałem 4 razy, na spoti jest chyba ta zwykła wersja. Zero nudy, świetna płyta. W poniedziałek powinien dotrzeć box. Już nie mogę się doczekać.
Płytę przesłuchałem 4 razy, na spoti jest chyba ta zwykła wersja. Zero nudy, świetna płyta. W poniedziałek powinien dotrzeć box. Już nie mogę się doczekać.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
O kurde. Czytam gruz , to pomyślałem , że coś dla mnie....a to taki Pink Flojd.
Epatowanie epitetami zaburza internety.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mistrzu, nagraj lepszą.nicram pisze: ↑16-05-2020, 08:06Ogólnie brzmienie i produkcja "Medusy" to była jedyna rzecz, która w tej płycie mi podeszła. Nieważne. Przesłuchałem "Obsidian" i cóż mogę powiedzieć na gorąco? Produkcja znacznie bardziej wygładzona i grzeczna, a kompozycyjnie ta płyta stoi na równie bezjajecznym poziomie, choć myśle, że jest ciut lepiej. I oczywiście nie jest to zła płyta, podobnie jak "Medusa" nie była zła, ale od zespołu tego formatu oczekuję czegoś więcej. I najbardziej wkurwiają mnie te cholerne ozdobniki w postaci smyczków, które polerują i niszczą wydawało się fajne kawałki jak "Ending Days" czy "Darker Thoughts". Po co takie ckliwe gówna ładować do metalu? Stare chłopy a idą w jakieś pedalską srakę. Ktoś wcześniej napisał, że growle na tej płycie są niepotrzebne, zgadzam się. Dlatego najlepsze na tej płycie są kawałki bez nich - "Ghosts" i "Hope Dies Young".Sgt. Barnes pisze: ↑15-05-2020, 22:44Medusa mi się średnio podobała, za dużo gruzu i takiego sztucznego nadymania się w stylu: "patrzcie, mamy nisko zestrojone gitary i nie zawahamy się ich użyć.
- nicram
Zajebista płyta. Łączy różne style przez które kapela przechodziła. Wiem że rozstrzał jest masakryczny bo taki Gothic stoi na drugim biegunie przy Host ale nagrali płytę szczerą utrzymaną w ich niepowtarzalnym stylu - kolejne zaskoczenie. Bonusy są super. Za każdym razem gdy słuchałem za pierwszym razem każdego ich albumu a zaczęło się od Gothic pytałem - co to kurwa jest.... Ale drugie, trzecie i kolejne przesłuchanie powodwało że muza zaczynał wchodzić. Panowie z My Dying Bride gdzie wrócił oryginalny gitarzysta z przed lat mogą tylko zazdrościć pomysłów. Czekam na box.
- Mol
- zahartowany metalizator
mam podobne wrazenia co niektorzy moi poprzednicy. poki co odbieram te plyte tak jakby nie mogli sie zdecydowac, w ktora strone pojsc. Totalnie wywalilbym growle i wszystkie smyczki i zrobil fajna melodyjna plyte.
no coz, slucham dalej.
no coz, slucham dalej.
-
masa album.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Zamierzam w najbliższym czasie przesłuchać całą dyskografię PL - sam jestem ciekawy, co z tego wyniknie po latach niesłuchania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Na razie jestem na tak, całość idzie jutro.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Gunman
Chodziło mi o to, że na niej nie ma gruzu jak na Medusa ani melodii jak na starszych płytach. Ale fajnie, że sam sprawdziłeś.SODOMOUSE pisze:O kurde. Czytam gruz , to pomyślałem , że coś dla mnie....a to taki Pink Flojd.
Epatowanie epitetami zaburza internety.
- SODOMOUSE
Zawsze sprawdzam, szukam jakiegoś punktu zaczepienia muzycznego.
Nie zawsze mi to wychodzi.
Nie zawsze mi to wychodzi.
NYCHTS
- Medard
Szanowni koledzy uprasza się o stosowanie pojęć uzgodnionych podczas I kongresu organistów parafialnych oraz zatwierdzonych i przepitych przez abp Głodzia.
Meduza to żaden gruz, jest temat forumowy o tym gruzie, zatwierdzony przez jerzego gruzę.
Meduza to żaden gruz, jest temat forumowy o tym gruzie, zatwierdzony przez jerzego gruzę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Oki
Po pierwszej lekturze - najlepszy album PL od hen hen hen
- Oki