DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -

31-07-2009, 09:16

Nocturno Culto o nowym cede:
"We have something strong going on these days, so prepare yourself for some good old fashioned metal journey!"

Hmmm - kto by pomyślał...
Yare Yare Daze
Heretyk

31-07-2009, 10:10

na pewno nie czekam z wypiekami na twarzy. aczkolwiek z czystej ciekawości przesłucham
[V]

31-07-2009, 14:43

http://faithcraftmobile.blogspot.com/20 ... hrone.html

świeża,całkiem interesujaca rozmowa :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

31-07-2009, 15:12

Heretyk pisze:na pewno nie czekam z wypiekami na twarzy. aczkolwiek z czystej ciekawości przesłucham
nom, po ostatnim rozczarowaniu będą musieli się sporo napocić, aby wydać coś na poziomie.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 15:19

Naprawdę myślisz, że im choć trochę zależy "na poziomie" i mają takie podejście do grania? :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

31-07-2009, 15:30

4m pisze:Naprawdę myślisz, że im choć trochę zależy "na poziomie" i mają takie podejście do grania? :lol:
myślę, że każdemu muzykowi zależy na tym, aby nagrać płytę "na poziomie"
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 15:36

Myślę, że możesz już sobie skreślić ten album. Chłopaki grają co lubią i oczekiwanie od nich jakiegoś ambitnego podejścia, "sporego napocenia się, aby wydać płytę na poziomie" jest dyplomatycznie mówiąc naiwnie i źle adresowane :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

31-07-2009, 15:45

4m pisze:Myślę, że możesz już sobie skreślić ten album. Chłopaki grają co lubią i oczekiwanie od nich jakiegoś ambitnego podejścia, "sporego napocenia się, aby wydać płytę na poziomie" jest dyplomatycznie mówiąc naiwnie i źle adresowane :)
a ja myślę, że skreślić to sobie możesz swoje myślenie. Ja nie oczekuje ambitnego podejścia, tylko płyty na poziomie.
Coś tam było! Człowiek!
[V]

31-07-2009, 15:59

a co w przypadku DARKTHRONE dzisiaj oznacza nagranie plyty na poziomie? ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 16:03

@ Skaut. Poprzednia była na poziomie, a jednak nazwałeś ją "ostatnim rozczarowaniem" :) Nowa płyta pewnie też będzie na poziomie, więc mam rację pisząc, że z takim naiwnym podejściem i oczekiwaniami w stosunku do Darkthrone możesz ją sobie z góry skreślić :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
kakademona
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 16:33

paintothebone pisze:Nocturno Culto o nowym cede:
"We have something strong going on these days, so prepare yourself for some good old fashioned metal journey!"

Hmmm - kto by pomyślał...

zalezy jak to odczytywać.moga zagrac jak na swojej pierwszej płycie, moga zagrac jak na swojej drugie , a moga zagrac jak zespoł Kiss bo to wszystko da się podciągnąc pod "old fashionedmetal".obstawiam to trzecie.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-07-2009, 18:21

no, może nie do końca chodzi mi aż o takie przekolorowanie jak to starego z kiss, ale luz, trzecia opcja mi pasuje.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
kakademona
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 19:11

no troche przekolorowałem.ale trochę.no to nie wiem...scorpions???
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-07-2009, 20:53

kombinuj dalej ;)

edit: kurwa. ale nie mogę się nadziwić, skąd ta zgorzkniałość? no bój się boga, zrozumiem licealistów co to 2 lata temu na black metal natrafili, ale tobie się trochę dziwię, że zachowujesz się, jakby ci darkthrone kilka wakacji wstecz lizaka podpierdolił.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut

31-07-2009, 21:30

4m pisze:@ Skaut. Poprzednia była na poziomie, a jednak nazwałeś ją "ostatnim rozczarowaniem" :)
nie nazwałem płyty "ostatnim rozczarowaniem" Sherlocku
4m pisze: Nowa płyta pewnie też będzie na poziomie
Fenriz Ci powiedział, czy wyczytałeś w wikipedii?
4m pisze: , więc mam rację pisząc,
:D bufo(że)nady ciąg dalszy...
4m pisze: że z takim naiwnym podejściem i oczekiwaniami w stosunku do Darkthrone możesz ją sobie z góry skreślić :lol:
co mogę, a czego nie mogę, to akurat już nie Twój interes.

Myślę, że są to zdrowe oczekiwania osoby, która chciałaby, aby Darkthrone jednak napocił się bardziej niż przy ostatniej, rozczarowującej płycie i nagrał coś kompozycyjnie zbliżonego do F.O.A.D.
Coś tam było! Człowiek!
kakademona
weteran forumowych bitew

31-07-2009, 22:43

Scaarph pisze:kombinuj dalej ;)

edit: kurwa. ale nie mogę się nadziwić, skąd ta zgorzkniałość? no bój się boga, zrozumiem licealistów co to 2 lata temu na black metal natrafili, ale tobie się trochę dziwię, że zachowujesz się, jakby ci darkthrone kilka wakacji wstecz lizaka podpierdolił.

to co robi teraz ten zespoł to moja osobista porażka.zrozumiec moze to tylko ktoś , kto słuchał tej muzy własnie wtedy kiedy ukazało sie "A Blaze..." i wczesniej , ma świadomosc tego ile ta płyta wtedy znaczyła, jak bardzo czekało się na kolejne albumy były one co najmniej tak samo dobre, a potem patrzył na zupełny upadek tej grupy, totalne uwstecznienie, dorabianie jakiejs chorej rock n rollowo-pijackiej ideologii, ( niektórzy powiedzą ,że fenriz puszcza oko, bawi sie konwencja i takie sra tata bo wstyd sie przyznac ze to juz dno ) .to nawet nie jest taki sam kaliber upadku jak samael, bo zaryzykuje ,że samael nawet tak mocno nie upadł bo nigdy tez tak wysoko nie był, nie był wskazówką, barometrem black metalu, nigdy nie był tym nr 1.
satyricon godnie podąża ta samą ściezką, ale tez to nigdy nie był ten kaliber.
nawet jak immortal teraz wróci i nagra jaks chujową płyte to nawet niekogo to nie zabije bo tutaj chodzi o Darkthrone.
coś co było legendą .juz nie jest i nie będzie.juz widac ,ze im sie nie chce.zamiast puszczac oko do fanów black metalu niech zmienią nazwe i cos tam sobie grają .
masz rację.to zgorzkniałosc.to cholernie wielkie rozczarowanie.
dla mnie darkthrone po sardonic wrath praktycznie nie istnieje.znam ich dokonania, nawet miałem te płyty ale juz ich nie mam.dla mnie te płyty nie istnieją.mimo ,że pewnie mają jakąs wartosc artystyczną, moze niektórzy nawet je lubią...itd.
dla mnie ich nie ma.
wolf

31-07-2009, 23:26

kakademona pisze: to co robi teraz ten zespoł to moja osobista porażka.zrozumiec moze to tylko ktoś , kto słuchał tej muzy własnie wtedy kiedy ukazało sie "A Blaze..." i wczesniej , ma świadomosc tego ile ta płyta wtedy znaczyła, jak bardzo czekało się na kolejne albumy były one co najmniej tak samo dobre, a potem patrzył na zupełny upadek tej grupy,
W zasadzie moge sie pod tym podpisac,po Total Death przestali dla mnie istniec .Slucham kazdego nowego ich wydawnictwa tylko po to by utwierdzic sie w przekonaniu ,ze ta kapela to lipa.
[V]

31-07-2009, 23:29

Total War :lol: :lol: :lol:
gratuluje szybkości w usunięciu tego jakże rozkosznego błędu :)
Ostatnio zmieniony 31-07-2009, 23:34 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

31-07-2009, 23:54

kakademona pisze:
Scaarph pisze:kombinuj dalej ;)

to co robi teraz ten zespoł to moja osobista porażka.zrozumiec moze to tylko ktoś , kto słuchał tej muzy własnie wtedy kiedy ukazało sie "A Blaze..." i wczesniej , ma świadomosc tego ile ta płyta wtedy znaczyła, jak bardzo czekało się na kolejne albumy były one co najmniej tak samo dobre, a potem patrzył na zupełny upadek tej grupy, totalne uwstecznienie, dorabianie jakiejs chorej rock n rollowo-pijackiej ideologii, ( niektórzy powiedzą ,że fenriz puszcza oko, bawi sie konwencja i takie sra tata bo wstyd sie przyznac ze to juz dno ) .to nawet nie jest taki sam kaliber upadku jak samael, bo zaryzykuje ,że samael nawet tak mocno nie upadł bo nigdy tez tak wysoko nie był, nie był wskazówką, barometrem black metalu, nigdy nie był tym nr 1.
satyricon godnie podąża ta samą ściezką, ale tez to nigdy nie był ten kaliber.
nawet jak immortal teraz wróci i nagra jaks chujową płyte to nawet niekogo to nie zabije bo tutaj chodzi o Darkthrone.
coś co było legendą .juz nie jest i nie będzie.juz widac ,ze im sie nie chce.zamiast puszczac oko do fanów black metalu niech zmienią nazwe i cos tam sobie grają .
masz rację.to zgorzkniałosc.to cholernie wielkie rozczarowanie.
dla mnie darkthrone po sardonic wrath praktycznie nie istnieje.znam ich dokonania, nawet miałem te płyty ale juz ich nie mam.dla mnie te płyty nie istnieją.mimo ,że pewnie mają jakąs wartosc artystyczną, moze niektórzy nawet je lubią...itd.
dla mnie ich nie ma.
to jest mocno ambiwalentna sprawa stary. z jednej strony sie z Toba zgadzam i rozumiem skąd plynie to rozczarowanie,z drugiej strony doceniam też fakt iż ten zespół robi to na co ma ochotę i -jak to ktoś trafnie określił - depcze ludzkie oczekiwania.
Jednak ważnym w tej metamorfozie wydaje mi sie jeden aspekt - zachowanie zdrowego rozsądku ,jakiegoś dystansu i w miare obiektywnego spojrzenia na to co sie dzieje w obozie DARKTHRONE.Moje spostrzeżenia są takie iż ostatnia plyta(jakkolwiek b.dobra) jednak ustępuje FOAD.jeśli kolejne 3,4 tytuły będą zawierały znów materiał utrzymany w podobnej konwencji (black/punk/nwobhm/speed/thrash/rock n roll/;)ale bez ZABÓJCZYCH riffów,bez DOBRYCH kompozycji,bez tej namacalnej ATMOSFERY,to wówczas w tej dobrze naoliwionej maszynie coś zacznie się pierdolić.Waznym jest zauważenie tego momentu.Jeśli dla starego nastąpiło to kilka plyt temu - ja nie widzę w tym zadnego problemu.Dla mnie wciąż ten zespół JEST interesujacy.zobaczymy jak długo.
Dla bezimiennej tłuszczy piorącej sie oficjalnym my space ,Darkthrone będzie zapewne uosobieniem geniuszu i niezniszczalnego kultu nawet jak wydadzą plytę z coverami Tiny Turner.żenujące.
ODPOWIEDZ