SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
jesterSS
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
-
jesterSS
- Riven
- Kontakt:
-
jesterSS
-
jesterSS
Ale ja się z tym wszystkim zgadzam. Tyle, że oryginału i tak nie przebili, bo to niemożliwe.Maria Konopnicka pisze: a mnie zabili tym kawałkiem - nie zatracił ducha oryginału, a jednocześnie tchnęli w niego nowe życie i zagrali na swój sposób nie burząc spójności całego albumu. Jeden z najlepszych coverów jakie słyszałem.
-
jesterSS
-
jesterSS
A wśród nich autorka "Naszej Szkapy". Jesteś po prostu niemożliwy. Niech Trotzky Ci wyjaśni, że nie ma różnicy między BM a R'n'R, lepiej się z Tobą dogada;)Maria Konopnicka pisze: Myślę, że na świecie jest zaledwie kilkaset osób, które tak naprawdę wiedzą o co w tym wszystkim chodzi (nie od parady płyty Countess wychodzą w tak małych nakładach.
-
jesterSS
- 4m
- weteran forumowych bitew
Teleport z innego wątku:
Tylko chciałbym właśnie tu małe rozróżnienie zrobić na black metal lat 80-tych i 90-tych, różną estetykę. Czasem trzeba się cofnąć, żeby pójść naprzód - tak określiłbym S - ND.
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód - a tak określiłbym DHG - SO
Słucham właśnie ND i stwierdzam, że ten album jak najbardziej jest black metalemjesterSS pisze:A widzisz powód, by nazywać "Welcome To Hell" i "Now Diabolical" black metalem?
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód - a tak określiłbym DHG - SO
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
jesterSS
-
absinthe_patriote
- postuje jak opętany!
Drone pisze:Jeszcze o BLUT AUS NORD "Odinist". Monotonna, jednostajna, a poprzednie bardziej urozmaicone? Tak, ale moim zdaniem w tym właśnie leży przewaga nowej płyty. Nie potrafię tego wytłumaczyć, nie będę się silił. Jak już pisałem - ta płyta to monolit, kompozycje jak gdyby przez lata drążone rylcem w kamieniu. Genialna.
Zgodzę się w pełni, ale tylko jeśli za "Odinist" podstawimy tu "MoRT";) Ostania płyta jest moim zdaniem krokiem w zdecydowanie złym kierunku, jakby próbą uczynienia tych sprzezeń i dysonansów bardziej przystępnymi dla ludzi, którzy za miare wartosci BAN przyjmują pierwsze dwa longi, i tego typu granie. Na "Odinist" ta muzyka niestety na powrót nabrała cech typowego Black Metalu made in forest. No nie jest to zła płyta, ale imho sprawy przybrały tu zdecydowanie zły obrót.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
az sie pofatygowalem na to cale Mhouse - ciagle ktos komus wypomina wiec postanowilem sie zapoznac z opiniami tych "osób majacych pojecie o black metalu wieksze niz ktokolwiek na tym forum"...Maria Konopnicka pisze: ... a że przy okazji siedzi tam kilka osób, które mają więcej pojęcia o black metalu niż ktokolwiek na tym forum przemawia tylko na ich korzyść.
o zesz - jaki poziom wypowiedzi - intelektualna epoka kamienia przedłupanego... moze wskaz kto konkretnie sie tam zna na muzyce - to poczytam co maja do powiedzenia bo po 2 godzinach czytania postów nie znalazlem nic co mozna podciagnac pod - logicznie sformułowane wypowiedzi...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.