KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Hollowman
- w mackach Zła
Re: KRIEGSMASCHINE
O to to, panowie, tyle lat na forum a wy jeszcze nie przyswoiliście lekcji z gustu obiektywnego i subiektywnego? ;)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
w momencie przyswojenia sobie tego wszelkie fora muzyczne traca racje bytu ;-)
Guilty of being right
- Harlequin
Kto mówi o meczeniu sie. KSM to blak metal, a mi z nm nie po drodze. 3 spiny i kosz.[V] pisze:no to po co się męczyć? żeby przyklasnąć high five kolegom z forume?;)Harlequin pisze:Moze i ta nowa płyta KSM jest i dobra, ale jakoś na dłuższą metę mnie męczy.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
A ja owszem. Dla mnie to ten sam poziom natchnienia. Kriegsmaschine zrobiło tym albumem względem samego siebie (nie względem gatunku) coś podobnego do Satyricon na Rebel E. Odrzucili kolejną drabinę, zamienili napęd śmigłowy na odrzutowy. Skojarzenie stąd, że właśnie zaliczyłem militarne pokazy lotnicze m.in. z MiG-29 z Polakiem za sterami. Moc![V] pisze:nie czuję tego dreszczu ekscytacji, tego nerwowego podniecenia które łapie mnie za jaja i serduszko jak włączam np Chimere albo Drought
-
[V]
fajnie.Kingu pisze:A ja owszem. Dla mnie to ten sam poziom natchnienia. Kriegsmaschine zrobiło tym albumem względem samego siebie (nie względem gatunku) coś podobnego do Satyricon na Rebel E. Odrzucili kolejną drabinę, zamienili napęd śmigłowy na odrzutowy. Skojarzenie stąd, że właśnie zaliczyłem militarne pokazy lotnicze m.in. z MiG-29 z Polakiem za sterami. Moc![V] pisze:nie czuję tego dreszczu ekscytacji, tego nerwowego podniecenia które łapie mnie za jaja i serduszko jak włączam np Chimere albo Drought
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
- Skaut
Dobra płyta. Wcale nie jest nudna, z trochę trendziarskim brzmieniem, ale ładnie transowa, surowa, doskonale skrojona pod ramy blackmetalu, ale tego wysublimowanego :D , o bębnach już wszystko zostało powiedziane. Dodam tylko, że z początku jakoś niechętnie do tej płyty podchodziłem i jednak się przekonałem, bardziej mi leży niż ostatnia mgwah no i w zasadzie to jedna z ciekawszych pozycji w bm w tym roku.
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Re:
+1 z tym wyjątkiem, że trudno mi porównywać MGŁĘ z KSM.Skaut pisze:Dobra płyta. Wcale nie jest nudna, z trochę trendziarskim brzmieniem, ale ładnie transowa, surowa, doskonale skrojona pod ramy blackmetalu, ale tego wysublimowanego :D , o bębnach już wszystko zostało powiedziane. Dodam tylko, że z początku jakoś niechętnie do tej płyty podchodziłem i jednak się przekonałem, bardziej mi leży niż ostatnia mgwah no i w zasadzie to jedna z ciekawszych pozycji w bm w tym roku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Wasyl
Ciekawa dyskusja. Ja jestem po stronie zwolenników "Pro Life"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
reedka:
http://allegro.pl/kriegsmaschine-altere ... 82056.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/kriegsmaschine-altere ... 82056.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- flow
- postuje jak opętany!
EoM to ani rzecz dziejowa, unikalna ani kanon, co to za bzdury. Widać ktoś się podniecił kilkoma melodyjkami i wypisuje herezje.
Dobra płyta, wyśmienicie wyprodukowana i wpadająca w ucho. Przyjemnie się tego słucha, buja zwłaszcza zmieszana z tą szczyptą transowości. Minusem są rozwleczone kawałki z powtarzalnym riffem które w pewnym momencie zaczynają irytować i nudzić, samo riffowanie też jakoś unikatowe nie jest zwłaszcza, że Mikołaj do wirtuozów gitarowych się nie zalicza, choć wiadomym, że w tej muzyce nie chodzi o połamańce gitarowe a wytworzony klimat.
Płyta na pewno ponad przeciętny black metal, doskonała do słuchania na spacerze w deszczową pogodę, jedno z ciekawszych wydawnictw tegorocznych ale z tymi rzeczami dziejowymi radzę ostrożniej.
Dobra płyta, wyśmienicie wyprodukowana i wpadająca w ucho. Przyjemnie się tego słucha, buja zwłaszcza zmieszana z tą szczyptą transowości. Minusem są rozwleczone kawałki z powtarzalnym riffem które w pewnym momencie zaczynają irytować i nudzić, samo riffowanie też jakoś unikatowe nie jest zwłaszcza, że Mikołaj do wirtuozów gitarowych się nie zalicza, choć wiadomym, że w tej muzyce nie chodzi o połamańce gitarowe a wytworzony klimat.
Płyta na pewno ponad przeciętny black metal, doskonała do słuchania na spacerze w deszczową pogodę, jedno z ciekawszych wydawnictw tegorocznych ale z tymi rzeczami dziejowymi radzę ostrożniej.
- WaszJudasz
Fajnie. O kanonach chyba nikt nie wsp[ominał, ale skoro nie unikalna to weź zapodaj kilka tytułów, na których znajdę taką muzykę.flow pisze:EoM to ani rzecz dziejowa, unikalna ani kanon, co to za bzdury. Widać ktoś się podniecił kilkoma melodyjkami i wypisuje herezje.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- flow
- postuje jak opętany!
Ile znasz płyt z metalem skoro uważasz, że ta jest taka unikalna?
- WaszJudasz
Jedną. To co, podpowiesz coś?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- flow
- postuje jak opętany!
Zainwestuj w nowy Teitanblood zrozumiesz jaka jest różnica między geniuszem a zwykłym rzemiosłem.
- WaszJudasz
A nie zechciałbyś jednak, zamiast omijać temat, podać jakiś przykład mogący posłużyć uargumentowaniu Twojej tezy, że EoM nie jest unikalne?
-
kenediusze
Panicz flow nie zna innych płyt metalowych bo przygodę z metalem zaczął od The Satanist, które pożyczył po lekcjach na przegrywanej kasecie od manieczek w szatni trzeciej de.
edit: No ale Death to podobnie wysoki poziom co EoM, to zgoda. W sumie nie wiem, czy Teitanblood faktycznie nie lepszy, ale myślenie o muzyce jest tu tak skrajnie różne że trudno je ze sobą porównywać na innej płaszczyźnie niż subiektywna.
edit: No ale Death to podobnie wysoki poziom co EoM, to zgoda. W sumie nie wiem, czy Teitanblood faktycznie nie lepszy, ale myślenie o muzyce jest tu tak skrajnie różne że trudno je ze sobą porównywać na innej płaszczyźnie niż subiektywna.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME