myślałem że Ałtre najleprzewhite_pony pisze:Najlepsza polska płyta bm tego roku.
BLAZE OF PERDITION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Re: BLAZE OF PERDITION
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
white_pony pisze:Twoja stara jest pretensjonalna. Najlepsza polska płyta bm tego roku. Potężna muzycznie i tematycznie / tekstowo.
Nie potężna, tylko pompowana. Wasza płyta zdecydowanie lepsza, serio.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja odnoszę zupełnie odmienne wrażenie - tzn. wyparowała gdzieś psudobluźniercza pretensjonalność, a zdecydowanie dojrzał ogólny koncept - muzyczny i tematycznyWaszJudasz pisze:Niestety - strasznie pretensjonalne, a w dodatku wyparowała gdzieś ta bluźniercza pasja, która kiedyś podkręcała wymowę w szczególności utworów wykonywanych po polskiemu.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Olo, nie szkoda ci serwerów dla tej bandy idiotów? :D
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie.. cały czas trzymam bo mam nadzieję, że wrócisz ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- WaszJudasz
Cóż, nie twierdzę , że to jakieś gówno, którego wstyd słuchać, grać przecież umieją, spore zaangażowanie widać. Mi to po prostu nie robi, ale jak widać odbiór może być skrajnie różny. Dla mnie i wtedy i teraz było/jest to pretensjonalne, tyle że teraz jakos zanikł ten równoważący wczesniej ową pretensjonalność ekstatyczno-wulgarny sznyt.Olo pisze:ja odnoszę zupełnie odmienne wrażenie - tzn. wyparowała gdzieś psudobluźniercza pretensjonalność, a zdecydowanie dojrzał ogólny koncept - muzyczny i tematycznyWaszJudasz pisze:Niestety - strasznie pretensjonalne, a w dodatku wyparowała gdzieś ta bluźniercza pasja, która kiedyś podkręcała wymowę w szczególności utworów wykonywanych po polskiemu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ej, bez jaj. Płyta mocno bije na głowę przereklamowane Acherontasy i Ascensiony.
I to w pełni obiektywna opinia. Nie że mi płacą czy coś.
I to w pełni obiektywna opinia. Nie że mi płacą czy coś.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- twoja_stara_trotzky
Jezu, MinT, już nie rób im wody z mózgu, oczywiście że opinia opłacona. Dzięcioł opłacił cię, tak samo jak mnie, z kasy z ubezpieczenia.
ps: bardzo fajna płyta, piszę oczywiście szczerze.
ps: bardzo fajna płyta, piszę oczywiście szczerze.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
OK

DZIEŃ DOBRY, SZCZĘŚĆ BOŻE

DZIEŃ DOBRY, SZCZĘŚĆ BOŻE
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
sieg heil satan
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- flow
- postuje jak opętany!
Jebać cebulaków.
- Re-animator
- rozkręca się
Nigdy nie słyszałem ani sekundy muzyki tego zespołu. Załączyłem zatem udostępniony wyżej kawałek... wracam do słuchania debiutu BLASPHEMY:-)
DEATH IS FUN
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
- Bloodcult
Myślę że skoro przez te kilkanaście lat działalności nie było mu szkoda to i teraz też nie jest ;)twoja_stara_trotzky pisze:Olo, nie szkoda ci serwerów dla tej bandy idiotów? :D
Nie ma co ukrywać że poziom forum drastycznie się obniżył przez ostatnie dwa lata, ale...
...ale, Masterful z tego co podaje stopka istnieje od 1997. Nie wiem od kiedy online, i nie wiem od kiedy jest na nim forum. Forum przez ponad 10 lat trzymało poziom. Nie wiem jak WY, ale JA na tym forum poznałem CAŁE MNÓSTWO ciekawej muzyki i MASĘ fajnych ludzi. Rozumiem że ktoś mógł poznawać muzykę innymi kanałami a tutaj siedzieć tylko dla beki. Tego nie zamierzam oceniać. JA osobiście w latach 2006-2012 zaprzestałem kupować prasę, czytać recenzje czy sprawdzać albumy po okładkach. Tu na masterfulu miałem na wyciągnięcie ręki wszystko czego potrzebowałem.
Teraz czytam na facebooku że Masterful to forum największych idiotów, a ja się pytam:
kiedy to forum było mądre ?
kiedy profesorowie kłócili się na 50 stron o wartość obiektywną ?
a może kiedy SIID uświadamiał nas o wyższości Les Légions Noires nad całym Black Metalem ?
a może kiedy kłóciliśmy się o szwedzki Shining czy The Prodigy ?
a może kiedy kwestionowaliśmy wyższość merchu Revenge ?
a może kiedy długopisyyyyyyyyyyy opowiadał o słoikach z gównem rzucanych w okna sąsiadów ?
a może kiedy tygodniami sprzeczaliśmy się o Leśny Satyricon vs. Satyricon Eurowizyjny ?
a może kiedy ZSRR upadało ?
Przecież to forum zawsze było głupie, ale i w swej głupocie genialne :D
Dziwi mnie fakt że tak wiele osób które pisywało tu przez 8 czy 10 lat teraz nagle wiesza psy że to forum zawsze było chujowe. Skoro było to po co tu pisaliście ?
Jak ktoś tu pisał dla beki albo po prostu NIC z tego forum nie wyniósł to ma prawo pisać sobie co mu się podoba - jego sprawa, nie oceniam.
Natomiast jeśli JA OSOBIŚCIE zacząłbym pluć na Masterfula i równać go z błotem byłbym zwykłą niewdzięczną szmatą, bo frajdę z poznanej tu muzyki miałem nieziemską. Jeśli kiedykolwiek forum stanie się tak chujowe że odechcę mi się tu siedzieć, to przestanę tu pisać i przestanę je czytać ale pomyj na innych forach/fb wylewać nie będę. Ot, choćby przez szacunek dla adminów którzy przez te lata z własnej kasy łożyli na serwery tylko po to aby tacy lenie jak ja mieli darmowe polecanki.
Acherontas nie znam, ale Ascension to przecież zwykłe gówno było i na tym forum słusznie zostało zaorane:MinT pisze:Ej, bez jaj. Płyta mocno bije na głowę przereklamowane Acherontasy i Ascensiony.
by Mdłości » 04-01-2011, 23:52
Dla mnie ta płyta jest po prostu odpychająca. "Enthrone Darkness Triumphant", tylko w kontekście 2010.
Denial of the flesh, denial of the cunt i Ascension s-p-i-e-r-d-a-l-a w podskokach.
@nowy kawałek BOP
Wydaje się że poziom z ostatniego splita został utrzymany, czyli jest całkiem nieźle.
Płytą roku to wątpię aby to zostało, ale po dwóch kawałkach nie będę całości oceniał.
- twoja_stara_trotzky
no prosze cię, NAWET MARIA stąd spierdolił, bo nie mógł znieść tego stulejarstwa :D
- flow
- postuje jak opętany!
haha , trocak prze kilka lat zamieszczał tutaj swe czerstwe wywody a gdy został wyśmiany nagle stwierdził, że forum jest be. Swoją droga dziwne jest wybieranie i udzielanie się na forum dla stulejarzy. Swój ciągnie do swego?
- Bloodcult
@Trotzky
ale nie przeczę że poziom forum się obniżył.
no Maria spierdolił, owszem, a teraz pisze na fb do kotleta. kariery tam nie zrobił.
no Maria spierdolił, owszem, a teraz pisze na fb do kotleta. kariery tam nie zrobił.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
+1Bloodcult pisze:@Trotzky
- twoja_stara_trotzky
ale przynajmniej go wszysty zaczeli lubić :DBloodcult pisze:@Trotzky
- twoja_stara_trotzky
tak, spierdoliłem, bo wyśmiało mnie czterech stulejarzy, z których trzech nawet na żaden koncert nie wpadnie, bo się boi, że w japę zaliczy :Dflow pisze:haha , trocak prze kilka lat zamieszczał tutaj swe czerstwe wywody a gdy został wyśmiany nagle stwierdził, że forum jest be. Swoją droga dziwne jest wybieranie i udzielanie się na forum dla stulejarzy. Swój ciągnie do swego?
- Rattlehead