DEUS MORTEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: DEUS MORTEM
rozumiem, że ten numer to na poważnie nagrany, a nie jakiś bliżej nieokreślony żart?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
- postuje jak opętany!
Brzmienie bassu i kult czaszki sugerują, że nie.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ocho widzę że grubo się tu bawicie? Kto robił bigos z halunów?
Deus Mortem gra nu metal. Mocno wam się rzuca między uszami.
Deus Mortem gra nu metal. Mocno wam się rzuca między uszami.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- postuje jak opętany!
Naczytałem się tutaj opinii i spodziewałem się niewiadomo jakiego gówna.
Posłuchałem i jest spoko. Rzeczywiście jest w pewnym momencie bicie ala smells like teen spirit, jest bluesowy patent jakoś dalej, ale cały czas to w miarę spójnie brzmi. To smells też nie wiem jaką rolę ma pełnić, ale ten bluesowy patent zadziwiająco fajnie się wkomponowuje.
Generalnie, higiena zbroi zachowana, ale też nie słyszę tego tak źle jako część szanownych kolegów.
Posłuchałem i jest spoko. Rzeczywiście jest w pewnym momencie bicie ala smells like teen spirit, jest bluesowy patent jakoś dalej, ale cały czas to w miarę spójnie brzmi. To smells też nie wiem jaką rolę ma pełnić, ale ten bluesowy patent zadziwiająco fajnie się wkomponowuje.
Generalnie, higiena zbroi zachowana, ale też nie słyszę tego tak źle jako część szanownych kolegów.
- DST
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Nirvany i bluesa nie stwierdzono
jest dobrze, będzie szarpane jak Reksio szynkę
jest dobrze, będzie szarpane jak Reksio szynkę
- tomekw48
- w mackach Zła
Jestem szczęśliwym posiadaczem najnowszego albumu Deus Mortem po koncercie w Poznaniu i po kilku odsłuchach muszę stwierdzić, że kult czaszki został utrzymany
Nie wiem jak było naprawdę, ale mogę się tylko domyślać, dlaczego odszedł Stormblast z zespołu. Całkiem możliwa jest opcja, że nie odpowiadał mu kierunek w jakim poszła muza na najnowszym albumie.
W każdym razie u mnie ta płytka zrobiła dużo większe wrażenie niż poprzedni pełniak Kosmocide.

Nie wiem jak było naprawdę, ale mogę się tylko domyślać, dlaczego odszedł Stormblast z zespołu. Całkiem możliwa jest opcja, że nie odpowiadał mu kierunek w jakim poszła muza na najnowszym albumie.
W każdym razie u mnie ta płytka zrobiła dużo większe wrażenie niż poprzedni pełniak Kosmocide.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
- postuje jak opętany!
Raczej inny powódtomekw48 pisze: ↑02-11-2024, 21:11Jestem szczęśliwym posiadaczem najnowszego albumu Deus Mortem po koncercie w Poznaniu i po kilku odsłuchach muszę stwierdzić, że kult czaszki został utrzymany![]()
12345
-
- zaczyna szaleć
Będziesz uprzejmy rozwinąć?
- Destro
- zaczyna szaleć
Świeżak wywiad

- trup
Wywiad ciekawy i .... sympatyczny. Necrosodom dojrzał? Zluzował? Na pewno się zmienił... Mówi inaczej (nie że zmienił poglący czy coś... co to to nie!). Chyba stwierdził, że "kajdany" nakładane samemu sobie są bez sensu. Widać to w nowym / innym działaniu wokół nowej płyty. Okładka. Własna wytwórnia. Trochę inna muzyka. Nowi ludzie wokół. Czekam niecierpliwie na rozwój wypadków i twórczości.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- postuje jak opętany!
Fajny wywiad. Bałem się, że prowadzący trochę skradnie show lub odlecą w tematy poboczne, ale dobrze trzymał wszytko na torze. Wywiad odpowiada na różne pytanie, które ludzie pewnie sobie zadaja w kontekście płyty. A przynajmniej ja sobie zadawałem.
Nową płytę kupiłem na koncercie. Podoba mi się. Wydaje się dość odważna (oczywiście w skali Deus Mortem). Szczególnie biorąc pod uwagę jakie recenzje tu zebrał pierwszy singiel. Wiadomo, że podstawowa rzecz o jakiej musisz pamiętać jako muzyk metalowy, to to żeby ostentacyjnie zaznaczyć w wywiadzie jak bardzo masz w dupie opinie innych, itp. Natomiast po takiej płycie te deklaracje Necrosodoma brzmią bardziej przekonywująco. Podobnie jak kolega trup będę obserwował Deus Mortem z rosnącym zainteresowaniem.
Nową płytę kupiłem na koncercie. Podoba mi się. Wydaje się dość odważna (oczywiście w skali Deus Mortem). Szczególnie biorąc pod uwagę jakie recenzje tu zebrał pierwszy singiel. Wiadomo, że podstawowa rzecz o jakiej musisz pamiętać jako muzyk metalowy, to to żeby ostentacyjnie zaznaczyć w wywiadzie jak bardzo masz w dupie opinie innych, itp. Natomiast po takiej płycie te deklaracje Necrosodoma brzmią bardziej przekonywująco. Podobnie jak kolega trup będę obserwował Deus Mortem z rosnącym zainteresowaniem.
-
- rasowy masterfulowicz
Nie miałem wcześniej styczności z Deus Mortem. Byłem wczoraj na koncercie w Gdańsku, koncert bardzo dobry, wręcz znakomity. Wszystko się zgadzało.
Celem życia nie jest przeżycie.
Sporo kapel na żywca to zupełnie inne bestie. Deus M ze studia nie przemawia do mnie wcale, na żywo nie miałem okazji.
- Ascetic
Mam dwa pytanie. Co jest "fajnego" w tym wywiadzie? W jaki sposób miałby prowadzący "skraść show", skąd takie przypuszczenie?C//A pisze: ↑10-11-2024, 23:36Fajny wywiad. Bałem się, że prowadzący trochę skradnie show lub odlecą w tematy poboczne, ale dobrze trzymał wszytko na torze. Wywiad odpowiada na różne pytanie, które ludzie pewnie sobie zadaja w kontekście płyty. A przynajmniej ja sobie zadawałem.
Poro
-
- postuje jak opętany!
@showo-kradztwo: ludzie, którzy robią swoje pierwsze wywiady mają tendencję do opowiadnia o sobie i swoich doświadczeniach, zamiast zrobić miejsce na wypowiedź przepytywanych. Biorąc pod uwagę, że - o ile się dobrze rozumiem - to pierwszy wywiad tego gościa, i że jego dotychczasowa formuła to monolog, to dobrze trzymał się w tej kwestii na wodzyAscetic pisze: ↑11-11-2024, 11:19Mam dwa pytanie. Co jest "fajnego" w tym wywiadzie? W jaki sposób miałby prowadzący "skraść show", skąd takie przypuszczenie?C//A pisze: ↑10-11-2024, 23:36Fajny wywiad. Bałem się, że prowadzący trochę skradnie show lub odlecą w tematy poboczne, ale dobrze trzymał wszytko na torze. Wywiad odpowiada na różne pytanie, które ludzie pewnie sobie zadaja w kontekście płyty. A przynajmniej ja sobie zadawałem.
@fajność: określenie "fajny wywiad" znaczy tu tyłe, że przesłuchałem, dowiedzialem się czego chciałem się dowiedzieć o nowej płycie i mam poczucie, że nie zmarnowałem czasu. Natomiast, oczywiste jest to, że dla kogoś kogo nie interesuje Deues Mortem, Anima, i pozostałe twory muzyczne Necrosodoma, wywiad będzie nudny.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
nie wiem czy Necrosodom zgodziłby się na ten wywiad gdyby wiedział, że ten osobnik miał wyrok za groźby pedofilskie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- postuje jak opętany!
Tzn? Rozwiń temat.Only_True_Believers pisze: ↑11-11-2024, 15:20nie wiem czy Necrosodom zgodziłby się na ten wywiad gdyby wiedział, że ten osobnik miał wyrok za groźby pedofilskie.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Pewnego razu Maria Konopnicka dodał na fb zdjęcie w koszulce z tego kanalu.
W komentarzach pojawiły się wpisy ludzi na dany temat. Jakaś podstarzala słuchaczka pisała, że groził jej dzieciom wiadomo czym. Napisalem, że w internecie każdy może napisać wszystko bezkarnie. Więc zaczela dodawac skany dokumentów potwierdzajcych sprawę. Gościu dostał 5 tysięcy kary i prace społeczne.
Odpuściłem sobie ten kanał.
W komentarzach pojawiły się wpisy ludzi na dany temat. Jakaś podstarzala słuchaczka pisała, że groził jej dzieciom wiadomo czym. Napisalem, że w internecie każdy może napisać wszystko bezkarnie. Więc zaczela dodawac skany dokumentów potwierdzajcych sprawę. Gościu dostał 5 tysięcy kary i prace społeczne.
Odpuściłem sobie ten kanał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.