PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
Paradise lost zapowiedziany na Summer dying loud 2019.
Do tego Entropia, Materia
i Triptykon
Trzy dni fest ma trwać, na jeden pewnie nie wybiorę.
Do tego Entropia, Materia
i Triptykon
Trzy dni fest ma trwać, na jeden pewnie nie wybiorę.
Paradise Lost. Kapela która przez trzy dekady istnienia nie potrafi opanować własnych utworów na tyle, by bez żenady wykonać je na żywo. Ja w to nie wchodzę. Nawet za dopłatą. I nie radzę łudzić się, że tym razem się uda. Oni po prostu nie potrafią, albo za dużo aplikują przed występem.
- Medard
Tak, wiem to, szkoda, że tak jest, gdy akurat zaczęli wydawać sensowniejsze płyty.535 pisze:Paradise Lost. Kapela która przez trzy dekady istnienia nie potrafi opanować własnych utworów na tyle, by bez żenady wykonać je na żywo. Ja w to nie wchodzę. Nawet za dopłatą. I nie radzę łudzić się, że tym razem się uda. Oni po prostu nie potrafią, albo za dużo aplikują przed występem.
Ale i tak kocham za albumy do Draconian Times włącznie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
No szkoda. Był to mój największy koncertowy zawód poprzedniego roku. Przepaść między zawartością płyt , a tym co serwują ze sceny.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Zgadza się. Holmes na żywo nie umie śpiewać i fałszuje. Widziałem ich raz na jakimś Brutalu i się rozczarowałem.535 pisze:Paradise Lost. Kapela która przez trzy dekady istnienia nie potrafi opanować własnych utworów na tyle, by bez żenady wykonać je na żywo. Ja w to nie wchodzę. Nawet za dopłatą. I nie radzę łudzić się, że tym razem się uda. Oni po prostu nie potrafią, albo za dużo aplikują przed występem.
-
Dokładnie tak. Ale z płyt miód, medusa piękna jest.moonfire pisze:Zgadza się. Holmes na żywo nie umie śpiewać i fałszuje. Widziałem ich raz na jakimś Brutalu i się rozczarowałem.535 pisze:Paradise Lost. Kapela która przez trzy dekady istnienia nie potrafi opanować własnych utworów na tyle, by bez żenady wykonać je na żywo. Ja w to nie wchodzę. Nawet za dopłatą. I nie radzę łudzić się, że tym razem się uda. Oni po prostu nie potrafią, albo za dużo aplikują przed występem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Medard
Holmes ma zdarte gardło, to nawet na ostatnich dwóch płytach słychać, tylko, że produkcja trochę to poprawia. Na żywo już nie ma jak, musieliby z playbacku go puszczać.
Nie dbał o głos i lata też robią swoje.
Nie dbał o głos i lata też robią swoje.
- uglak
ostatnio jak ich widzialem i tak bylo duzo lepiej niz ~10 lat temu. mam wrazenie, ze Vallenfyrery i Bloodbathy dobrze im zrobily.
Guilty of being right
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Jak dla mnie to mogą nie koncertować. Byleby nagrywali co jakiś czas albumy na poziomie ostatnich dwóch.
- Sgt. Barnes
Naprawdę kupujecie ten ich back to the roots? Dawno nie było tak koniunkturalnego posunięcia w wykonaniu jednej z moich ulubionych kapel. a szkoda, bo Tragic Idol, chociaż na niego psioczyłem swego czasu, po ostatnim odsłuchu, sporo u mnie zyskuje (to bardziej naturalne dla nich środowisko brzmieniowe) . A Medusa niestety traci, szczególnie brzmienie doprowadza do rozpaczy...Gunman pisze:Jak dla mnie to mogą nie koncertować. Byleby nagrywali co jakiś czas albumy na poziomie ostatnich dwóch.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- dzik
Mnie się te płyty zwyczajnie podobają i nie obchodzi mnie, czy to jest powrót do korzeni, czy też co innego. Po "Believe In Nothing" miałem krótką przerwę z Paradise Lost, ale od "Tragic Idol" znowu mi zaskoczyło. I te pomiedzy też nadrobiłem w swoim czasie.
dobry kościół to kościół spalony
- Oki
- weteran forumowych bitew
ja, uważałem się za ich fana przez dluuugie lata - dziś tylko za sympatyka, toleruję ich obecne wyskoki "retro" ale z przyjemnością zapuszczam sobie tylko płyty do "Symbol..."
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
The Plague Within kupuję. Dla mnie to jedna z ich najlepszych płyt. Uważam także, że jest mocno szczera. A taki kawałek jak Beneath Broken Earth wraz ze Sweetness to moje ulubione piosenki Paradise Lost ever. Medusa jest dużo słabsza. I tutaj się zgodzę, jest mocno koniunkturalna. Co więcej te kawałki słabo się bronią. Duży spadek względem poprzedniczki, choć nie jest tak tragicznie jak myślałem na początku.Sgt. Barnes pisze:Naprawdę kupujecie ten ich back to the roots? Dawno nie było tak koniunkturalnego posunięcia w wykonaniu jednej z moich ulubionych kapel. a szkoda, bo Tragic Idol, chociaż na niego psioczyłem swego czasu, po ostatnim odsłuchu, sporo u mnie zyskuje (to bardziej naturalne dla nich środowisko brzmieniowe) . A Medusa niestety traci, szczególnie brzmienie doprowadza do rozpaczy...Gunman pisze:Jak dla mnie to mogą nie koncertować. Byleby nagrywali co jakiś czas albumy na poziomie ostatnich dwóch.
all the monsters will break your heart
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Otoz kurwa to. Kogo to jebie czy to koniukturalne czy nie, to muzyka i ma budzic okreslone emocje a nie arkusze w excelu. Jjezeli maja takich sprytnych fanow, ktorzy maja koniukturowykrywacze to ja im wspolczuje.dzik pisze:Mnie się te płyty zwyczajnie podobają i nie obchodzi mnie, czy to jest powrót do korzeni,
woodpecker from space
-
+1, aczkolwiek TPW mniej plastikowe byłoby jeszcze lepsze.Triceratops pisze:Otoz kurwa to. Kogo to jebie czy to koniukturalne czy nie, to muzyka i ma budzic okreslone emocje a nie arkusze w excelu. Jjezeli maja takich sprytnych fanow, ktorzy maja koniukturowykrywacze to ja im wspolczuje.dzik pisze:Mnie się te płyty zwyczajnie podobają i nie obchodzi mnie, czy to jest powrót do korzeni,
-
- w mackach Zła
Tylko raz ich widziałeś? hmmm, to wiele tłumaczy ;) ja widziałem ich kilka razy, ale już dawno dawno nie, jakieś naście lat temu w małym klubie w Łodzi, dobrze wypadli, na któreś Metalmanii też.moonfire pisze: Zgadza się. Holmes na żywo nie umie śpiewać i fałszuje. Widziałem ich raz na jakimś Brutalu i się rozczarowałem.
- Medard
Ja zrobiłem wszystkie wyliczenia, moje excele i matematiki nie kłamią, odchylenie standardowe dla Plague Within wyszło 0.2, a dla Medusy 0.25
Miałem problem, która płyta jest tą najlepszą, więc przeliczyłem dla trzech median: Gothic, Shades of God i Icon.
To by się zgadzało z subiektywną opinią,
że to płyty dobre, ale klasykami nie zostaną.
Miałem problem, która płyta jest tą najlepszą, więc przeliczyłem dla trzech median: Gothic, Shades of God i Icon.
To by się zgadzało z subiektywną opinią,
że to płyty dobre, ale klasykami nie zostaną.
- Lukass
Ja widziałem cztery razy, i za każdym razem fałszował. Mniej lub więcej, ale fałszował :) Nie przeszkadzało mi to w ogóle, po prostu nie należy ich koncertów słuchać na trzeźwo i tyle.Raf pisze:Tylko raz ich widziałeś? hmmm, to wiele tłumaczy ;) ja widziałem ich kilka razy, ale już dawno dawno nie, jakieś naście lat temu w małym klubie w Łodzi, dobrze wypadli, na któreś Metalmanii też.moonfire pisze: Zgadza się. Holmes na żywo nie umie śpiewać i fałszuje. Widziałem ich raz na jakimś Brutalu i się rozczarowałem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
Przecież nie chodzi o to, czy Holmes fałszuje. To ma swój urok i jest dla wykonań koncertowych nawet naturalne. Tu chodzi bardziej o permanentny brak zgrania tej kapeli. To co było zajebiste przy surowych numerach z Lost Paradise, czy Gothic, nie przystoi kapeli, która ma ambicję grać po prostu piosenki.
- Lukass
Akurat ze zgraniem jest różnie. Widziałem koncert, gdzie nawet As I Die udało im się spierdolić, ale i taki, gdzie wszystko było zagrane lepiej niż poprawnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?