MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- maciek z klanu
Re: MGŁA
my dałny mamy krótkie rączki i zanim pomyslimy to juz dawno by mnie walnal. mysle ze moze cos z gazem podzialam :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
No ale taka jest prawda, że te melodyjki na pierwszym planie to najbardziej charakterystyczny element muzyki tego zespołu. Fajne to było, ale zrobiło się w końcu nudne.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
To mnie teraz zaskoczyłeś w/w płytami. :)Sova pisze:a moje zdanie jest takie, że od ...Taur-Nu-Fuin.../ Thousand Swords nie było lepszej, pełnej stricte BM płyty w polskim BM ( no może poza ASOD. No i IW ale to jednak inne podejście do BM )
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Jak zwykle ni chuja nie rozumiem rozmów blekmetalowców. :)
- twoja_stara_trotzky
to są sami wrażliwcy.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
na co się snobujący? :DDD
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
Jebać autorytety.byrgh pisze:a wy dalej swoje? jak dlugo mozna sluchac plyt z autorytatywnie nadanym/przyjetym znakiem przecietnosci? ;/
A With Hearts Towards None mi się ogólnie podoba, chociaż wiem, że nie jest to płyta do której będę latami powracał. To kawał bardzo przyjemnego heavy/black metalu na szwedzką modłę, z nostalgiczno-melancholijnym posmakiem. Tylko tyle i aż tyle. Że akurat takie granie mi wchodzi, to i się świetnie mi MGŁY słucha.
Wczoraj przed snem odświeżyłem sobie "Grozę" i możliwe, że jednak faktycznie jest lepsza; na pewno nieco inna, chociaż melodyka jest w zasadzie bardzo zbliżona.
Nie rozumiem tylko zachwytów nad transowością WHTN. Ten album nie jest transowy. Prawdziwy trans to jest na "Filosofem" albo w ELECTRIC WIZARD - tutaj co najwyżej w kilku miejscach pojawiają się "transujące" motywy, ale nie są IMO zbytnio wyeksponowane, za dużo się dzieje wokół nich żeby można było mówić o transowości całości.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies