NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: NILE
http://www.youtube.com/watch?v=RMmdBgJshpY
hicior pełną piramidą, a jak gdzieś w połowie zbierają się, tak na chwilę do biegu to już w ogóle nie ma o czym gadać :)
hicior pełną piramidą, a jak gdzieś w połowie zbierają się, tak na chwilę do biegu to już w ogóle nie ma o czym gadać :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Bywałem w tym klubie na koncertach i nigdzie chyba deathmetalowe kapele nie brzmiały lepiej. To oczywiście moje subiektywne odczucie, ale jak ktoś będzie miał okazję kiedyś tam wskoczyć na jakiś gig to gorąco polecam.pogodancer pisze:http://www.youtube.com/watch?v=RMmdBgJshpY
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Fajne ma talerze w tym klipie :). Jedyne co z niego pamietam prawde mowiac ;P.
Wind of Horus tez jest wyjebisty. Swietny, taki 'filmowy' klimat ma ta plyta. Jest kolorowo ale bez tandety.
Wind of Horus tez jest wyjebisty. Swietny, taki 'filmowy' klimat ma ta plyta. Jest kolorowo ale bez tandety.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
A ja w sumie nigdy nie moglem sie w pelni przekonac do dwojki. Zawsze slyszalem w tej muzyce duzy potencjal, ale w przeciwienstwie do jedynki i trojki nigdy nie mogla zaskoczyc. Zobaczymy jak teraz wyjdzie.
this is a land of wolves now
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Dla mnie nie ulega to wątpliwości. Ten numer to jest zupełna i ostateczna apokalipsa, a ta druga jego część, gdy już wejdą na właściwe obroty, to dla mnie ta klasa, co choćby ten moment w Immortal Rites, gdy wchodzi tekst: "From churning worlds of mindlessness / Come screams unheard before". Na koncercie widziałem Nile tylko raz, ale mogę po tym razie stwierdzić, że to jedna z najlepszych death metalowych kapel, gdy o granie na żywo idzie.Self pisze:chociaż zastanawiałbym się, czy To Dream of Ur nie jest ich najlepszym utworem w ogóle
-
Self pisze:zastanawiałbym się, czy To Dream of Ur nie jest ich najlepszym utworem w ogóle)
Kawałek bez wątpienia jest jednym z najlepszych, które znajduja się w ich repertuarze, czy najlepszy...? To chyba zależy od mojego nastroju i tego, której akurat płyty faraonów death metalu słucham ;-)