DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -
...a mnie po prostu rozpierdala jak niektórzy poważnie i głęboko traktują wszystko to, co tam sobie Fenriz pierdoli w lirykach czy w jakimś wywiadzie... a myślicie że co niby ma kurwa powiedzieć, jak nie wykręcać się tym co to nie on, ile lat to on tam sobie nie gra czy czego tam kiedyś nie zrobił, traktować go jak jakiegoś guru, na którego sam się kreuje, ot, wszystkie rozumy zeżarł, kurwa no.
Co tu dużo gadać, zgadzam się z Marianem.
Co tu dużo gadać, zgadzam się z Marianem.
po prostu mój punkt widzenia sprawy jest bardzo zbliżony.jaki tam z niego guru.moczy morda i tyle
poza tym metalu nie da sie traktować poważnie i głeboko

poza tym metalu nie da sie traktować poważnie i głeboko

- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ja bardzo cenie Fenriza za jego poczucie humoru, za totalne oddanie się undergoundowi i za całokształt muzyczny. Miałem szczęście go spotkać w życiu 2 razy i za każdym razem koleś był niesamowicie przyjazny, zero gwiazdorstwa. A, ze czasami pierdoli od rzeczy to też jego właśnie urok taki jest 

to znaczy w jaki sposób pierdoli?
opowiada jakieś dziwne historie, co go spotkało na przykład lub coś podobnego?
Maleficio wcześniej coś pisałeś, albo ktoś inny ale chyba ty, że znasz różnych muzyków z Norgwegii. Czy ci blackmetalowcy są tacy twardzi jak na zdjęciach? jak po ich minach? Który jest prawdziwy?

- Sebol
- zaczyna szaleć
Jestem dopiero po pierwszym przesluchaniu, ale niestety jest slabiej niz sie spodziewalem... a nie spodziewalem sie zadnej rewelacji. Poslucham jeszcze kilka razy i zobaczymy jak to bedzie z ocena... 

-
- rasowy masterfulowicz
Jest tu przynajmniej jeden uczony w piśmie, który ma takie zapędyvulture pisze: poza tym metalu nie da sie traktować poważnie i głeboko

Sam album niezły. Gdzieś tak do "Norway in September" słucha mi się tego bez jakiś przykrych emocji i znudzenia. Druga część płyty niestety dłuży mi się niemiłosiernie i po wysłuchaniu całości nie mam ochoty na więcej. Ot, takie 6/10.
wasza świętobliwośc,czy masz na myśli któregoś z członków Wielkiego Sanhedrynu ? czy o merch chodzi?Pelson pisze:Jest tu przynajmniej jeden uczony w piśmie, który ma takie zapędyvulture pisze: poza tym metalu nie da sie traktować poważnie i głeboko![]()

-
- rasowy masterfulowicz
Zaiste powiadam Ci, Wielkie Słowa Jedynej Prawdy wyrzekłeś.vulture pisze:wasza świętobliwośc,czy masz na myśli któregoś z członków Wielkiego Sanhedrynu ? czy o merch chodzi?Pelson pisze:Jest tu przynajmniej jeden uczony w piśmie, który ma takie zapędyvulture pisze: poza tym metalu nie da sie traktować poważnie i głeboko![]()
Albowiem dwugłową jest ta hydra, o której mój uczony brat w piśmie wspomina.

- Maleficio
- Kontakt:
bardzo ciekawy dokument zrobiony przez kapele o sesii nagraniowej DTABF
http://rapidshare.com/files/161771503/D ... Around.rar
http://rapidshare.com/files/161771503/D ... Around.rar
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
już wiem, na czym polega problem tego albumu. nawet wiem, jak się ten problem dokładnie nazywa: Nocturno Culto.
wszystkie numery napisane przez Fenriza (muzyka i tekst) są zajebiste / bardzo dobre... cała reszta to kawałki średnie / słabe.
wszystkie numery napisane przez Fenriza (muzyka i tekst) są zajebiste / bardzo dobre... cała reszta to kawałki średnie / słabe.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
zgadzam się z poglądem wyrażonym powyżej. kawałki Fenriza brzmią prawie jak Isengard;)
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
- powiedział Maria, poprawił makijaż i wrócił do trumny.
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
A mnie sie kurde ta płyta podoba. Ciągle Darkthrone brzmi jak Darkthrone, czyli brzmi surowo. Nie ma tu jakiś turbo studyjnych bajerów i chromowanych żyletek... tylko raczej rdzewiejąca tępa brzytwa... że tak użyję metafory.
Ta muzyka wydaje mi się w dodaktu dość szczera (wbrew kupie zarzutów, która sie tu pojawia). Fenriz nigdy nie ukrywał swoich inspiracji metalem lat 80tych (punkiem w sumie też), nie ma co się więc dziwić, ze wplata coraz wiecej tego typu klimatów do muzyki Darkthrone. Tu nie ma ściemy itp.
Jak będę chciał posłuchac sobie "Transilvanian Hunger" to sobie puszczę "Transilvanian Hunger" (mam tylko na taśmie... jakiejś takiej "szlachetności" z czasem nabrała...)
Prawda jest to, że Darkthrone sie zmienił. Profil na majspejsie, stronka itp... nawet koncert Nocturno Culto z Satyricon...może i to są jakieś kompromisy. Ale Panowie, no sorki, porównajcie DT z wiekszoscią kapel z metalowego mainstreamu - bo chcąc nie chcąc Darkthrone takim sie stał. Toć to są lata swietlne za tym jak funkcjonują choćby, jeszcze bardziej kultowe Venom, czy Celtic Frost. Ta zmiana stylistyki jest dużo bardziej autentyczna niż volta jaką wykonal Satyricon. Choć przyznam, ze nawet wchodzą mi ostatnie dwie płytki ekipy Satyra, to i z czasem szybko sie nudzą - są zbyt przewidywalne. Akurat do posłuchania przy odkurzaniu albo w aucie... no i na koncert - bo tutaj Satyricon zamiata konurencję i tyle.
Ta muzyka wydaje mi się w dodaktu dość szczera (wbrew kupie zarzutów, która sie tu pojawia). Fenriz nigdy nie ukrywał swoich inspiracji metalem lat 80tych (punkiem w sumie też), nie ma co się więc dziwić, ze wplata coraz wiecej tego typu klimatów do muzyki Darkthrone. Tu nie ma ściemy itp.
Jak będę chciał posłuchac sobie "Transilvanian Hunger" to sobie puszczę "Transilvanian Hunger" (mam tylko na taśmie... jakiejś takiej "szlachetności" z czasem nabrała...)
Prawda jest to, że Darkthrone sie zmienił. Profil na majspejsie, stronka itp... nawet koncert Nocturno Culto z Satyricon...może i to są jakieś kompromisy. Ale Panowie, no sorki, porównajcie DT z wiekszoscią kapel z metalowego mainstreamu - bo chcąc nie chcąc Darkthrone takim sie stał. Toć to są lata swietlne za tym jak funkcjonują choćby, jeszcze bardziej kultowe Venom, czy Celtic Frost. Ta zmiana stylistyki jest dużo bardziej autentyczna niż volta jaką wykonal Satyricon. Choć przyznam, ze nawet wchodzą mi ostatnie dwie płytki ekipy Satyra, to i z czasem szybko sie nudzą - są zbyt przewidywalne. Akurat do posłuchania przy odkurzaniu albo w aucie... no i na koncert - bo tutaj Satyricon zamiata konurencję i tyle.
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- Maleficio
- Kontakt:
żeby zrozumieć tak naprawdę nowej płyty Darkthrone to trzeba przesłuchać kilka ważnych kapel które inspirują Fenriza... jak Flames of Hell, Adrenalin O.D., Amebix, Agent Steel.... Fani Under A Funeral Moon po prostu nie kumają czaczy...
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Dziewczęta z Gallhammer również lubią AmebixMaleficio pisze:żeby zrozumieć tak naprawdę nowej płyty Darkthrone to trzeba przesłuchać kilka ważnych kapel które inspirują Fenriza... jak Flames of Hell, Adrenalin O.D., Amebix, Agent Steel.... Fani Under A Funeral Moon po prostu nie kumają czaczy...

maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Block69
Inspiracji AGENT STEEL nie słyszałem ani przez sekunde na ostatnich płytach DARKTHRONE. Jakby były to z pewnością muzyka byłaby dużo lepsza ale to dla nich za wysokie progi.Maleficio pisze:żeby zrozumieć tak naprawdę nowej płyty Darkthrone to trzeba przesłuchać kilka ważnych kapel które inspirują Fenriza... jak Flames of Hell, Adrenalin O.D., Amebix, Agent Steel.... Fani Under A Funeral Moon po prostu nie kumają czaczy...
PENIS METAL
- Maleficio
- Kontakt:
no, żeby jeszcze umiały grac zajebistą muzę a nie tylko ruchać się z Nocturno Culto to by były całkiem gites..beastov23 pisze:Dziewczęta z Gallhammer również lubią AmebixMaleficio pisze:żeby zrozumieć tak naprawdę nowej płyty Darkthrone to trzeba przesłuchać kilka ważnych kapel które inspirują Fenriza... jak Flames of Hell, Adrenalin O.D., Amebix, Agent Steel.... Fani Under A Funeral Moon po prostu nie kumają czaczy....
- twoja_stara_trotzky
muzykę dobrą to one akurat potrafią grać, gorzej z wokalami, które, jak niemal u wszystkich kapelek z Japonii, są CHUJOWE.Maleficio pisze:no, żeby jeszcze umiały grac zajebistą muzę a nie tylko ruchać się z Nocturno Culto to by były całkiem gites..beastov23 pisze:Dziewczęta z Gallhammer również lubią AmebixMaleficio pisze:żeby zrozumieć tak naprawdę nowej płyty Darkthrone to trzeba przesłuchać kilka ważnych kapel które inspirują Fenriza... jak Flames of Hell, Adrenalin O.D., Amebix, Agent Steel.... Fani Under A Funeral Moon po prostu nie kumają czaczy....
- hcpig
W Sabbat też?
A ten Gallhamer znam z "Gloomy Lights" i jest słaby, nie dają rady.
A ten Gallhamer znam z "Gloomy Lights" i jest słaby, nie dają rady.
Yare Yare Daze
- rob
- w mackach Zła
też, nie wiedziałeś tego ???jester pisze:W Sabbat też?
jebać frajerów