SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2008, 13:11

Belfegorek pisze:Obrazek
rozdales ; )

Drone pisze:Trotzky słusznie prawi, ale analizą szczegółów głuchych nie przekona ;) Nie chcę tu wykładać kolejnej teorii na 15 stron (choć mam taką),
oczywiscie czekamy
Drone pisze:więc powiem tylko, że "N, D" należy do charakterystycznej grupy płyt, które pojawiły się ostatnimi czasy. Oprócz "N, D" ważniejsze z nich to:
- CELTIC FROST "Monotheist",
- MAYHEM "Ordo Ad Chao",
- DsO "Fas" i "Kenose",
- BLUT AUS NORD "Odinist".
zabierz pan ta kupe sprzed moich oczu. Juz lepiej gdybys wskazal 'The Work Which Transforms God', ale to i tak nie jest az tak charkterystyczne granie, aby wrzucac je do worka z powyzszymi Twoimi typami
Drone pisze: Cechy wspólne: szlachetne "mosiężne" brzmienie, asceza środków, częste użycie dysonansów, oszczędne i subtelne ozdobniki, wykorzystanie rytmu do konstrukcji muzyki, a nie jako środka napędowego, na który nałożone są melodie. To jest muzyka o estetyce, która po prostu stała się za trudna dla niektórych.
bez przesady

I jeszcze jedno, Fas ,Kenose i Ordo Ad Chao charakteryzuje asceza srodkow? Pod jakim katem? Jesli muzycznym to sorry, ale pudlo. Wg mnie powyzsze typy znajduja sie na drugim biegunie 'ascezy' w porownianiu z 'Now, Diabolical'.
Coś tam było! Człowiek!
Some serious shit?
postuje jak opętany!

29-04-2008, 17:40

LOL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 17:49

ktos jeszcze powaznie bierze te jego wywody o Bm???
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
jesterSS

29-04-2008, 17:52

Czego się można spodziewać po kimś, kto ma płyty Lutomysl?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-04-2008, 18:10

Maria Konopnicka pisze:doskonałe podsumowanie dyskusji - Satyricon to black metal dla ludzie, którzy uważają, że ta muzyka to rock and roll i rozrywka - czyli dla wszystkich tych, którzy od black metalu powinni trzymać się z daleka.
moze ja sie daje robic w konia i nie rozumiem ironii, ale jesli jednak nie ironizujesz, to wytlumacz w koncu

CZYM JEST BLACK METAL?

masz dziesiatki tysiecy plyt, jestes jednym z najwiekszych fanow metalu na swiecie, wiec chyba wiesz
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

29-04-2008, 18:13

Riven pisze:CZYM JEST BLACK METAL?
o kurwa, znowu ; (
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2008, 18:52

Riven pisze: CZYM JEST BLACK METAL?
Ja dla BLACK METALU poświęciłem rodzinę, szkołę, przyjaciół, pracę i inne rzeczy. BLACK METAL jest moją religią (jakkolwiek głupio to by nie zabrzmiało), tylko dzięki temu jeszcze chodzę po tej ziemi. Gdyby nie było BLACK METALU to prawdopodobnie bym się zabił jakiś czas temu. Nie ma rzeczy, która by mnie mocniej trzymała przy życiu niż BLACK METAL. Zwykle przyziemne ludzkie sprawy mnie nie dotyczą, stoję ponad tym wszystkim z aroganckim uśmiechem na twarzy. BLACK METAL jest jedyną rzeczą, która mnie nie zawiodła przez te dwadzieścia parę lat, a już na pewno nie tak jak ludzie. Ludzie to ścierwo, które trzeba wyeliminować.

jak mawiał klasyk :lol:
jesterSS

29-04-2008, 18:53

LHP bardzo by się przydał w tej dyskusji...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2008, 18:56

no i wszystko jasne ; )
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 18:58

Riven pisze:
masz dziesiatki tysiecy plyt, jestes jednym z najwiekszych fanow metalu na swiecie, wiec chyba wiesz
po Tobie spodziewałem sie pewnej subtelności... no niech będzie juz sarkazmu..
a Ty wbiłeś siekierę prosto w czoło!!!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2008, 18:59

ale przeciez to jest cytat z Marii. moze nie dokladny, ale cos takiego kiedys napisal - chociaz w sumie nie wiem czy nie zartowal
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

29-04-2008, 19:48

O kurwa, nawet jesli masz racje w jakimkolwiek stopniu to piszesz jak rozzalona panienka, az ciezko mi to czytac.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 20:03

placzliwy mistrzu - moze zamiast zarzucać mi ignorancje to odniesiesz sie do kilku moich ostatnich postow...
o Ty, który jako jedyny potrafisz w Striborgu znalezc to drugie dno!! i jako jedyny umiesz dostrzec tę estetyke w której poruszaja sie kapele nagrywajace dla innych gówniane płyty... moze tez rozwiniesz swoje intelektualne uniesienia nad tym co dla innych niedostepne a Tobie dostrzezenie wartosci nie sprawia problemu!!! o jakze wyrozumiały człowieku ktury nazywa idiotami nieumiejacych odegrac partii CRYPTOPSY!!!
zejdź misiu na ziemie...
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 20:30

Drone pisze:
Adrian696 pisze: Ty, który...estetyke w której ... człowieku ktury
Najpierw napisz słowo "który" poprawnie, może zaszczycę cię odpowiedzią.
no masz mnie... tyle ze człowiek inteligentny zauważyłby ze jednak umiem pisać, a błąd moze sie trafic kazdemu... np. Tobie - proponuje poczytac swoje posty w topiou CRYPTOPSY - tam ktos Ci zwrócił uwage ze krytykujesz innych a sam wstawiasz bablole...

a mi Twoja odpowiedz nie jest do niczego potrzebna... zawsze reagujesz tak samo - zamiast odpowiedzieć argumentem - to jak Ci ich brakuje - nazywasz innych : idiotami, ciemniakami, ignorantami, lub twierdzisz ze tylko Ty rozumiesz taka estetyke...
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 21:29

o Cryptopsy juz mi sie nie chce pisac - nadal twierdze ze nie masz prawa nazywac idiota kazdego kto leje na ich nowa plyte...

Odinist - nie wytlumaczysz mi ze to wielka plyta - zreszta sporo osob przed i po mnie mialo identyczne zdanie - ona nie istnieje przy plytach które postawiles na rowni z nia...

Invocator - moze i jest w pierwszej 15 plyt lat 90 - ale w Twoim rankingu, w moim jej nie ma... nie ma jej nawet w Top50... co do Incubator i reszty - raczej ich nie przeoczono - kto chcial to dotarl - a ze nie wszyscy - bywa - a jak juz jestesmy przy INCUBATOR to moze nadmienie ze wlasnie wyszla nowa plyta - do nabycia w Mystic... ale jeden utworek slyszalem i narazi ukradne, sie zastanowie czy warto wybulic 50 zl bo nie powala...
Hellhound - gdzies byl jakis topic o takich smutasach i okazalo sie ze jednak takiej muzyki slucha wiecej osob niz mi sie wydawalo,a co za tym idzie jednak Swiety Witek, Obsesyjni czy rewelacyjni az tak zapomniani nie sa... a co do twojego stwierdzenia ze sluchasz doom metalu wylaczajac niemetalowy - to o co biega - dla mnie nie istnieje zaden inny doom metal jak te kapele z Hellhound i pokrewne...
i co z tego ze wszyscy znaja watain Craft i reszte - zobaczymy czy bede pamietac o nich za 20 latek...
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

29-04-2008, 21:31

Drone pisze: Kupuję płyty CD od 1990 roku, BM z początku lat 90-tych poznawałem na bieżąco. Moja znajomość muzyki jest znacznie szersza niż BM, zaś główna pasja to doom metal (pomijając niemetalowe rzeczy), ale nie znaczy to, że black jest mi obcy. Zresztą nie będę się specjalnie tłumaczył.
jesteśmy z ciebie dumni men
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 21:49

znam i cenie... ale i tak ten utworek na myspace jest sredni... poslucham calej plyty i sie obaczy...

a skoro wrocilismy do starych kapel - to naszla mnie jeszcze jedna mysl - osobiscie nie moge przebolec ze nikt nigdy nie wymienia wsrod zapomnianych perelek brazyliskiej sceny przelomu lat 80/90 MX, Mutilator, Chakal, Vulcano, Overdose czy Dorsal Atlantica ( no Buła gdzies cos tam skrobnal chyba jako jedyny)....
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

29-04-2008, 21:54

Adrian696 pisze: a skoro wrocilismy do starych kapel - to naszla mnie jeszcze jedna mysl - osobiscie nie moge przebolec ze nikt nigdy nie wymienia wsrod zapomnianych perelek brazyliskiej sceny przelomu lat 80/90 MX, Mutilator, Chakal, Vulcano, Overdose czy Dorsal Atlantica ( no Buła gdzies cos tam skrobnal chyba jako jedyny)....
Adrian mylisz się, była tu już mowa o tych kapelach, tylko że dość dawno temu
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-04-2008, 22:02

heheh za nudna Sepe to Cie Buła pojedzie :):):)
a co do pytania dlaczego oni i tylko oni... odpowiedz jest prosta - zawsze po jakims sukcesie pojawia sie cała fala zespołow tego typu - w 1989 roku Sepa dala BTR i wszystko byloby pieknie dla zespołów z Brazylii, kontrakty z wytwórniami amerykańskimi, trasy i należne im miejsce na scenie - gdyby nie fakt ze 1989 roku eksplodowal Death Metal i nikt juz nie byl zainteresowany lżejszymi odmianami metalu, odczuły to takze amerykanskie kapele ogólnie nazywajac je Thrash'owe...
ODPOWIEDZ