ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ULVER
ale w Radiohead jest więcej dysonansu niż w połowie twoich leśnych wynalazków ;)
- twoja_stara_trotzky
Drone pisze:ROTFL
Uderz w stół, nożyce się odezwą ;)
Nie jestem fanem Radiohead, ale w tym jednym numerze jest więcej dysonansu niż np. na wszystkich płytach harcerskiego LIK razem wziętych.
- twoja_stara_trotzky
ja nie ratuję nowego Ulver, ja reaguję po prostu na głupoty, które wypisujesz.
- twoja_stara_trotzky
bo dowodzą twojej indolencji? po co mam komuś tłumaczyć, że pierdolisz głupoty, jak wystarczy, że sobie odpali ten link i będzie miał wszystko na tacy. nie mów mi, jak mam z tobą dyskutować.
-
535
ULVER nie do uratowania, niestety. RADIOHEAD za między innymi ten numer lubię, choć fanatykiem nie jestem.twoja_stara_trotzky pisze:Drone pisze:ROTFL
Uderz w stół, nożyce się odezwą ;)
Nie jestem fanem Radiohead, ale w tym jednym numerze jest więcej dysonansu niż np. na wszystkich płytach harcerskiego LIK razem wziętych.
Koledzy, czas na jakiś relaks. Może seks, może jakiś grill, bądź wyjście do lasu. :))
- twoja_stara_trotzky
poza grillem wsio z w/w dziś zaliczyłem już ;)
- twoja_stara_trotzky
kawa... kawa...
- moonfire
- zahartowany metalizator
Coś w tym jest, ale ja lubię jedną płytę Blur, mowa o "13".:)Drone pisze:Mam znajomego, miłośnika RADIOHEAD i BLUR, który - do czego sam się przyznaje - nienawidzi dysonansu w muzyce i najbardziej ceni klasyczne harmonie. Ważne dla niego jest też, żeby zespół sprawiał wrażenie undergroundowego, ale broń Boże nie był naprawdę undergroundowy. Ostatnio zadzwonił do mnie i zapytał, czy znam taki zespół jak ULVER, bo słucha ich najnowszej płyty i jest zachwycony tą "nowatorską i niespotykanie awangardową" muzyką z "War Of The Roses".
I to jest najlepszy miernik jakości tej płyty :)
Czyli Ulver podpada pod definicję indie, robi wrażenie niezależnego i alternatywnego, a tak naprawdę odgrzewa kotlety. Idealnie pasowałby do Trójki, z pewnością Beksiński by się nim podniecił.
- twoja_stara_trotzky
nie to, co pełne dysonansów i zabijające melodię Running Wild - metal podany w tak ekstremalny sposób, że tylko prawdziwa elita może go słuchać, bo dla reszty jest jak łamanie kołem i szarpanie kończyn :DDDDDDDDDDD
- twoja_stara_trotzky
tak swoją drogą, jaki zespół uważasz za WAŻNIEJSZY dla muzyki rockowej / niezależnej ostatnich 20 lat: RATM czy Radiohead? ;)
-
535
Zapomniałeś o modnych okularach i niezdecydowaniu w kwestii płci (jak mnie bawią takie persony), he he..., trudno z tym (znów niestety) dyskutować.Drone pisze:O, to to. Trocki się przyczepił dysonansów w RADIOHEAD... Ok. One są, ale to jest podane w tak przystępny, łagodny sposób, że nie odstrasza przeciętnego miłośnika indi srindi. Tu nie ma łamania kołem, zgrzytu zębów i szarpania kończyń - taka muzyka nie wymaga wysiłku odbiorczego i taki też jest ostatni ULVER. Jest to idealna muzyka dla nowoczesnego hipstera-gadżeciarza, który lubi "wysoką jakość" i "alternatywne" podejście. Oczywiście lubi do czasu, kiedy nowy trend, muzyka lub gadżet straci powab nowości i zainteresują nimi się hipsterzy z niższej półki ;)
- twoja_stara_trotzky
ja jebie :DDDDrone pisze:"Niezależnej" - jakie hipsterskie słowo ;)
Podejrzewam, że RATM, natomiast nie powiem, że na pewno, bo nie znam wszystkich wypocin RADIOHEAD.
Mogę natomiast oświadczyć, że RATM byli najpojętniejszymi uczniami LED ZEPPELIN w ciągu ostatnich 30 lat.
- twoja_stara_trotzky
no przecież ja piję ;)
- moonfire
- zahartowany metalizator
W tym roku jadę na Off, więc znów się napatrzę na takie indywidua. Skąd się to bierze? Jakoś na mieście u siebie nie widuję za często, a tam jakiś kurwa zlot czy co? Było zabawnie w zeszłym roku na gigach Zu i Shining, po paru dźwiękach tacy goście byli od razu odsiani, deszcz, nie deszcz, wypierdalali na zewnątrz.535 pisze:Zapomniałeś o modnych okularach i niezdecydowaniu w kwestii płci (jak mnie bawią takie persony) he he..., trudno z tym (znów niestety) dyskutować.
-
535
To wirtualnie (chciałem napisać "możemy się stuknąć" - ale byłyby WARY dziesięciolecia:))) możemy wznieść toast. DRONE dołącz do nas. Jest sobota i szkoda życia - tym bardziej , że łączy nas tak naprawdę to samo. Chyba, że to takie męskie pieszczoty :)))- szorstka przyjaźń... Zdrowie naszych Żon.twoja_stara_trotzky pisze:no przecież ja piję ;)
- twoja_stara_trotzky
ale chwila, ja jeszcze w pracy jestem ;)