Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
koreaniec
- w mackach Zła
07-09-2010, 15:43
trup pisze:
Podsumowując mamy:
Deathspell Omega
Watain
Funeral Mist
Kthrss
.
.
.
.
.
Kriegsmaschine
Teitanblood
Anteus
i Nie daje mi spokoju Mgła i Marduk (ostatnia płyta wyśmienita)
.
.
.
.
.
Dalej można wymieniać, resztę (Orcustus, Drastus, Malign, Aosoth, Hell Militia (choć tu jest biednie muzycznie), zaryzykuję, że Archgoat.... Mocno nie doceniany jest wg mnie Blaze of Perdition, choć zdecydowanie jest to tylko czołówka naszego kraju.
Hell Militia? - Przecież to bieda jakich mało, nawet Drone tym się już nie zachwyca, a przynajmniej przestał gadać, po początkowej fascynacji
BoP WTF?
A gdzie w takim razie różne różniaste Ofermody i Ondskapty?
Lefthandpathyoga
-
Nerwowy
- zahartowany metalizator
07-09-2010, 15:49
Ostatnie Hell Militia jest spoko, ale do najlepszych faktycznie im jeszcze brakuje. Taka solidna druga liga podobnie jak Ofermod

.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Realista
- weteran forumowych bitew
07-09-2010, 16:14
trup pisze:
Moim zdaniem nie. Jest to coś wyjątkowego.
Podsumowując mamy:
Deathspell Omega
Watain
Funeral Mist
Kthrss
.
.
.
.
.
Kriegsmaschine
Teitanblood
Anteus
i Nie daje mi spokoju Mgła i Marduk (ostatnia płyta wyśmienita)
.
.
.
.
.
Dalej można wymieniać, resztę (Orcustus, Drastus, Malign, Aosoth, Hell Militia (choć tu jest biednie muzycznie), zaryzykuję, że Archgoat.... Mocno nie doceniany jest wg mnie Blaze of Perdition, choć zdecydowanie jest to tylko czołówka naszego kraju.
Watain nad Katharsis? no kurwa nie róbmy sobie żartów. Teitanblood też niżej?

-
Castor
07-09-2010, 16:58
mam pytanie o te dwa okresy w twórczości Deathspell Omega, ten gorszy i lepszy, mianowicie interesuje mnie kiedy nastąpiła ta metamorfoza??
-
Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
07-09-2010, 17:01
Tego nie pamiętają najstarsi górale.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Castor
07-09-2010, 17:05
Lykantrop pisze:Tego nie pamiętają najstarsi górale.
a młodsi tym bardziej

Odpowiesz na pytanie czy będziesz się ze mną drażnić

-
Blackult
- rasowy masterfulowicz
07-09-2010, 17:23
Nie wiadomo kiedy, bo nie udzielają wywiadów i nie wiadomo kto tam gra i na czym.
-
Mental
07-09-2010, 17:33
i czy w ogóle gra, czy tak naprawdę istnienie tego zespołu to efekt zbiorowej halucynacji...<mrożący_krew_w_żyłach_śmiech>

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
Glene
07-09-2010, 17:44
Castor pisze:mam pytanie o te dwa okresy w twórczości Deathspell Omega, ten gorszy i lepszy, mianowicie interesuje mnie kiedy nastąpiła ta metamorfoza??
Iluminacja nastapila na Si Monumentum Requires, Circumspice

-
Castor
-
Karkasonne
07-09-2010, 18:04
Castor pisze:mam pytanie o te dwa okresy w twórczości Deathspell Omega, ten gorszy i lepszy, mianowicie interesuje mnie kiedy nastąpiła ta metamorfoza??
W momencie, gdy doszli do wniosku, że jak jeden będzie tworzył połamany rytm, a drugi recytował do tego dzieła wielkich filozofów, to może być z tego kasa.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
07-09-2010, 18:06
Kurcze ale nastukaliscie az mnie glowa rozbolala od tej dyskusji, nie wiadomo od czego zaczacwiec na temat uwaga do lykantropa: owszem czlowie wydala toksyny ale wczesniej je rozklada watroba i laczy z innymi substancjami w taki sposob, ze staja sie nieszkodliwe. Czlowiek nie wydala toksyn a jedynie produkty odpadowe przemiany materii i kal mozna zrec ile wlezie. Sprawdzone potwierdzone. Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej

woodpecker from space
-
trup
07-09-2010, 18:29
Triceratops pisze:Kurcze ale nastukaliscie az mnie glowa rozbolala od tej dyskusji, nie wiadomo od czego zaczacwiec na temat uwaga do lykantropa: owszem czlowie wydala toksyny ale wczesniej je rozklada watroba i laczy z innymi substancjami w taki sposob, ze staja sie nieszkodliwe. Czlowiek nie wydala toksyn a jedynie produkty odpadowe przemiany materii i kal mozna zrec ile wlezie. Sprawdzone potwierdzone. Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej

Czy Ty przypadkiem nie jesteś jednym z CZŁONKÓW Anima Damnata?

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
ultravox
07-09-2010, 18:31
Triceratops pisze:Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej

Nie chodzi o to, co możesz do niego wrzucić, tylko ile "wolnej woli" zostanie Ci, kiedy będzie w nim pusto

-
Triceratops
07-09-2010, 18:42
ultravox pisze:Triceratops pisze:Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej

Nie chodzi o to, co możesz do niego wrzucić, tylko ile "wolnej woli" zostanie Ci, kiedy będzie w nim pusto

Zawsze mozna przejsc na ozdywianie solarne lub energie z koamosu

Jest taki jogin co sie zwie Prahlad Jani i udowodnil , ze to czlowiek jest panem swojego zoladka a nie odwrotnie. Otoz ten facio (tyle ze nie jest to jakis odosobniony przypadek zreszta) nie je od kilkudziesieciu lat. Badali go na wiele sposobow, enzymy pozanikaly i przetaly sie wydzielac , metabolizm wyhamowal niemal do zera (a dzisiaj naukowcy "cywilizowani" odkrywaja ze kluczem do dlugowiecznosci jest spowolnienie metabolizmu) i facio sobie zyje. I panuje nad swoim zoladkiem a koledze profesorowi niedorehabilitowanemu zycze aby przypadkiem nie stal sie niewolnikiem swoich zwieraczy, bo bedzie wtedy sroga ale to bardzo sroga lipa. Chyba , ze postanowi srac na chwale szatanu swemu panu.
woodpecker from space
-
Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
07-09-2010, 19:30
Kurcze ale nastukaliscie az mnie glowa rozbolala od tej dyskusji, nie wiadomo od czego zaczacwiec na temat uwaga do lykantropa: owszem czlowie wydala toksyny ale wczesniej je rozklada watroba i laczy z innymi substancjami w taki sposob, ze staja sie nieszkodliwe. Czlowiek nie wydala toksyn a jedynie produkty odpadowe przemiany materii i kal mozna zrec ile wlezie. Sprawdzone potwierdzone. Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej
No nie zgodzę się, że włączenie do diety na stałe kału nie spowoduje żadnych większych problemów zdrowotnych. Kał zawiera ogromne ilości azotu i fosforu, a jak wiemy te 2 pierwiastki tworzą niedobór tlenowy, co prowadzi do oczywistych powikłań. Poza tym w kale istnieje multum bakterii (99% nieszkodliwych dla zdrowia - fakt), ale głównie drogą odbytu przenoszą się bakterie duru brzusznego czy też cholery. Można oczywiście dzielić boba na 5 i zrobić sobie istną rosyjską ruletkę

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Scaarph
07-09-2010, 19:30
a tam jakiś jogin, parę lat temu taki koleś co nie żre u drzyzgi ewy był we programie, taki wysoki, chudy (nie dziwne). polak, normalny, żadne jogi mu nie w głowie.
ON TO RUPTURE
Necro Skins Society
-
Riven
-
Kontakt:
07-09-2010, 19:40
ja pierdole...

this is a land of wolves now
-
Scaarph
07-09-2010, 20:05
jeszcze w temacie watain - widziałem ich jakoś dwa lata temu (a więc na długo przed premierą tej ostatniej płyty). rozpierdolili zmasakrowali wybebeszyli spalili zgwałcili rozkuwili wszystko w trociny. armagiedon, syf, smród, siara, zjełczała jucha, kurwa dym duszący, no jednym słowem zajebiście

serio, pierdolone piekło na ziemi. ALE. po ostatniej, CHUJOWEJ i plastikowej płycie stawianie tego zespołu gdzieś w czołówce nurtu, czy też w ogóle wymienianie jego nazwy w jednym rzędzie z dso to jest nieporozumienie. zupełnie nie jest istotne, że kiedyś powstały takie płytki jak rabid death's curse czy casus luciferi skoro dziś watain przypomina jakiś dimmu borgir wannabe i na chwilę obecną zwyczajnie się nie liczy (mowa cały czas o muzyce oczywiście).
ON TO RUPTURE
Necro Skins Society
-
Triceratops
07-09-2010, 20:06
Lykantrop pisze: Kurcze ale nastukaliscie az mnie glowa rozbolala od tej dyskusji, nie wiadomo od czego zaczacwiec na temat uwaga do lykantropa: owszem czlowie wydala toksyny ale wczesniej je rozklada watroba i laczy z innymi substancjami w taki sposob, ze staja sie nieszkodliwe. Czlowiek nie wydala toksyn a jedynie produkty odpadowe przemiany materii i kal mozna zrec ile wlezie. Sprawdzone potwierdzone. Oczywiscie te durnoty byly tylko erystyczne ucieczka od bzdurnosci stwierdzenia , ze czlowiek jest niewolnikiem wlasnego zoladka, bo tak naprawde do zoladka mozna wrzucic wszystko, relatywnie niewiele substancji jest trawionytch w zoladku, wiekszosc jest trawiona i wchlaniana duzo dalej
No nie zgodzę się, że włączenie do diety na stałe kału nie spowoduje żadnych większych problemów zdrowotnych. Kał zawiera ogromne ilości azotu i fosforu, a jak wiemy te 2 pierwiastki tworzą niedobór tlenowy, co prowadzi do oczywistych powikłań. Poza tym w kale istnieje multum bakterii (99% nieszkodliwych dla zdrowia - fakt), ale głównie drogą odbytu przenoszą się bakterie duru brzusznego czy też cholery. Można oczywiście dzielić boba na 5 i zrobić sobie istną rosyjską ruletkę

Czesciowo tak, ale jezeli spozywasz zbilansowane posilki i stosujesz wlasciwa suplementacje, spozywasz duzo blonnika z dobrych zrodel to i kal jest wtedy o znakomitej konsystencji, dobry smakowo i zapachowo. Zawsze mozna tez spozywac dodatki, ktore polepszaja jego smak albo zapach, jak np olejek rycynowy spowoduje, ze kal ma zapach fiolkow.
woodpecker from space