VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: VOIVOD
eh, jak posłucham całości po raz pierwszy, czyli nie prędzej niż za jakieś 10 dni, już wszystko będzie rozpracowane i ocenione. no cóż, trudno - w każdym razie nie zamierzam jej słuchać bez paska voivod na pasie ;d
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Też mniej więcej tak to widzę po dwóch razach - ale niestety wydaje mi się straszliwie przepitolona. W porównaniu z nowym kawałkiem DARKTHRONE, to ten VOIVOD się słabo broni.Harlequin pisze:Generalnie dość zaskakująca płyta. Lżejsza niż się spodziewałem, bardziej piosenkowa niż sie spodziewałem, mocniej nawiązująca do twórczosci Voivod z lat 90-tych (ten kosmiczny klimat i brzmienie ma coś z Phobos) niż oczekiwałem. Ale w ogólnym rozrachunku i tak bardzo zachowawcza i "ostrożna" płyta, której chyba troszke brakuje szaleństwa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
- Drone
Uważam ten kawałek za nieznośnie pretensjonalny, sorry, nie podoba mi się w ogóle.
- Harlequin
Ja tez mam 2 odsłuchy za sobą. Fajnie się tego słucha, ale właśnie słowo "fajnie" nie wiem (jeszcze) czy brzmi w stosunku do Voivod dobrze. No i mam wrażenie, że Mongrain to rzemieślnik, odtwórca. Niby gra pod Piggyego tu i ówdzie, ale słychać, że wciska lipe. Grać potrafi, ale on chyba nie czuje do końca tej bajki.
-
[V]
Ten nowy VOIVOD bardzo łatwo wchodzi,faktycznie czasem wydaje sie,że grają w kółko te swoje gitarowe zawijasy i brakuje jakiegoś elementu zaskoczenia,ale oczywiscie jest potencjał,ocena będzie sie pewnie zmieniać w miare kolejnych przesłuchań.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
what... nie wierze w to co czytam. ale ok, ja spadam z tematu do momentu aż album znajdzie się w moich szczypcach, zresztą mam pewne podejrzenia... ;d.Drone pisze:Uważam ten kawałek za nieznośnie pretensjonalny, sorry, nie podoba mi się w ogóle.
- Drone
Natomiast bardzo podoba mi się to minimalnie plastikowe brzmienie z lekko wypukłym basem.
-
535
Mam na imię Zosia. Też mam trzynaście lat.Drone pisze:Też mniej więcej tak to widzę po dwóch razach - ale niestety wydaje mi się straszliwie przepitolona. W porównaniu z nowym kawałkiem DARKTHRONE, to ten VOIVOD się słabo broni.
- Riven
- Kontakt:
Namowiliscie mnie, niestety. Mimo, ze nawet Dan nakłania do wstrzymania się do premiery. Ale zaraz, a może on cos wie? :D
Tak czy siak, nie dam rady, dzis wieczorem butelka i nowy Voivod!
Tak czy siak, nie dam rady, dzis wieczorem butelka i nowy Voivod!
-
Maria Konopnicka
Stawiam kosz chlebów i jedzeń, że Riven będzie chwalił ten nowy Voivod, niezależnie od tego jaka muzyka znajduje się na tym krążku.
- Riven
- Kontakt:
Pewnie tak będzie, ale licze się z ewentualnoscia, ze będzie to najsłabszy album Voivod (poza Katorz, którego nie znam. no i nie sadze, żeby okazal się gorszy niż S/T, który zasluguje w mojej ocenie na 6.5/10 max).
-
535
Ja natomiast mogę się założyć, o dobrą flaszkę, że Kolega Maria, skrytykuje nowy album i nie sądzę bym się pomylił.
-
Maria Konopnicka
Riven pisze:Pewnie tak będzie, ale licze się z ewentualnoscia, ze będzie to najsłabszy album Voivod (poza Katorz, którego nie znam. no i nie sadze, żeby okazal się gorszy niż S/T, który zasluguje w mojej ocenie na 6.5/10 max).
Dlaczego nie znasz Katorz? Dla mnie tez najgorsza płyta Voivod to właśnie "Voivod".
-
Maria Konopnicka
Absolutnie się na to nie nastawiam - w przeciwnym razie nie zamawiałbym sobie tej płyty wersji box, w normalnej i na LP :) To trzeci raz w życiu gdy zdarzyło mi się zamówić płytę na LP w ciemno.535 pisze:Ja natomiast mogę się założyć, o dobrą flaszkę, że Kolega Maria, skrytykuje nowy album i nie sądzę bym się pomylił.
Bardzo wierzę w ten album i wierzę w ten skład. Nie podzielam zdania o rzemieślnictwie następcy Piggy'ego.
- Riven
- Kontakt:
Szczerze mowiac nie wiem dlaczego jej nie znam. Zapal do zapoznania się z nia ostudzil mi taki wlasnie tylko przyzwoity S/T, a to plyta tego samego okresu. Nadrobie niedługo.
- nicram
Choć z tego samego okresu to zupełnie inna. Uwielbiam każdą sekundę Katorz! Uważam, że jest to najlepszy album Voivod z lat 2003-2009.
all the monsters will break your heart
-
Maria Konopnicka
Jest inna i moim zdaniem dużo lepsza. Stylistycznie jest jednak bardziej z okresu Infini niż Voivod. Zaskoczyłeś mnie, że jest płyta Voivod, której nie znasz...Riven pisze:Szczerze mowiac nie wiem dlaczego jej nie znam. Zapal do zapoznania się z nia ostudzil mi taki wlasnie tylko przyzwoity S/T, a to plyta tego samego okresu. Nadrobie niedługo.
- Drone
"Katorz" jest płytą znakomitą, podobnie jak "Infini". S/t jest słabsza zdecydowanie.
A nowa... hm.
A nowa... hm.