Adrian696 pisze:jak byle gówno w naszywkach podpisywało kontrakt z Nuclear, Century czy inna wytwórnia, to porównywania były nie tylko do Sodom, ale nawet do Slayer :D
GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: GHOST - Swe
Ty tak na poważnie, czy tylko udajesz ?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Nie lubię się powtarzać, ale w końcu mógłbyś napisać czy ty tak na poważnie, czy tylko dla jaj. Dyskusja zatoczyła pewne koło i gdybyś nie wpierdolił się bez sensu między wódkę a zakąskę, tylko na spokojnie przeczytał temat od pierwszego mojego postu na poprzedniej stronie - a nie wyrywał coś z kontekstu i palił głupa, to może wiedziałbyś o czym mowa.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Myślisz że w tej całej nagonce muzyka ma jakiekolwiek znaczenie? ;)BadBlood pisze: zaskoczonym jedynie, że jego muzyka wywołuje tak ogromne kontrowersje.
Hype is only good when it results in re-releases of classic albums that were mostly ignored back in the day. Hype in the 1st year of a release is literally the gayest thing ever. Unless of course it's the rare type of album that could possibly live up to the hype... which Ghost is most certainly not.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, ty chyba naprawdę jesteś tumanem. Przecież to Adrian pisał o byle czym z naszywkami, które podpisuje kontrakt z dużą wytwórnią, a ja napisałem że się w takich kapelach w ogóle nie orientuję, więc czego do chuja ty odemnie chcesz?Drone pisze:Chciałem, żebyś wymienił kilka tych "zespołów thrashmetalowych podpisujących kontrakty z dużymi wytwórniami". Nazwy, rozumiesz? Nie ogólne stwierdzenia, tylko konkretne przykłady. Jak nie wiesz, to nie pisz nic więcej - mnie interesuje, czy jesteś w stanie dać jakieś przykłady.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba, żebyś wymienił nazwy tych kapel, w których się nie orientujesz. Chyba. :D
The madness and the damage done.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
OczywiścieKurt pisze:Chyba, żebyś wymienił nazwy tych kapel, w których się nie orientujesz. Chyba. :D
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
Maria Konopnicka
GHOST to tacy zgrabni plagiatorzy. Fajnie się tego sucha, wożę w samochodzie od kilku miesięcy i często sobie wrzucam, ale mimo wszystko mam wrażenie, że to zespół trochę przereklamowany, pozornie tylko oryginalny i nie bardzo wyobrażam sobie by nie dokonując jakiejś stylistycznej wolty mogli nagrać kolejną płytę, która by mnie zainteresowała.
Podsumowując: fajne, ale chujowe. :)
Podsumowując: fajne, ale chujowe. :)
- YNKE
- w mackach Zła
Takie sformułowania i im podobne coś często ostatnio na tym forum padają.IRONMIL pisze:Podsumowując: fajne, ale chujowe. :)
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
Maria Konopnicka
nie wiem, rzadko czytam forum, a jeśli już to głównie swoje posty :))))
-
Arisowicz
- w mackach Zła
Pytanie za sto punktów: o chuj tu chodzi?Drone pisze:Podoba mi się, że płyta jest mało wyrazista. Spodziewałem się buraka ubranego w żabot, a otrzymałem elegancki zestaw do czyszczenia dyliżansów.
-
Maria Konopnicka
To proste - otrzymał muzykę, która pełni przewidywalną funkcję, ale została podana w elegantszy sposób niż się spodziewał i dodatkowo wymaga od słuchacza pewnego rodzaju aktywności zmierzającej do osiągnięcia spodziewanego efektu. :) Słusznie zinterpretowałem ?
- Block69
- zahartowany metalizator
- __________
- zaczyna szaleć
raz to tu bardzo mało tego heavy, a po drugie jak już jest to bardzo nie ich i zbyt plastikowy by był prawdziwy z natury
До свидания Mother Fuckers
- BadBlood
to heavy metal jest w złej kondycji? czy ograniczasz kontakt z tą muzyką do odsłuchiwania kolejnych piardów Iron Maiden?Block69 pisze:Przy obecnej kondycji heavy metalu ta płyta to prawdziwa perła.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
-
Raf
- w mackach Zła
Tego Ghost można w sumie posłuchać, taki hard/heavy 70/80''s revival, opsrania nie ma ale przynajmniej się wyróżnia.
- Raagoon
Płytę zakupiłem niejako w ciemno, przesłuchawszy jedynie kawałek na YT i choć nie żałuje, to muzycznie całość kojarzy mi się z Queens Of The Stone Age :)
- twoja_stara_trotzky
Jak konkretnie nazywają się te leki, które pan przyjmuje?Drone pisze:No i wreszcie dziś kupiłem sobie w MM tego GHOSTU.
Pierwsze wrażenie to takie, że spośród wielu inspiracji, które słychać na tej płycie, to dla mnie najwyrazistszą jest - ku mojemu zdumieniu - VOIVOD z okresu Angel Rat / The Outer Limits :)
- Block69
- zahartowany metalizator
Jest w fatalnej kondycji i to od wielu lat. Jedynie w Szwecji coś tam się dzieje, a ostatni MAIDEN to najgorsza płyta jaką nagrali.BadBlood pisze:to heavy metal jest w złej kondycji? czy ograniczasz kontakt z tą muzyką do odsłuchiwania kolejnych piardów Iron Maiden?Block69 pisze:Przy obecnej kondycji heavy metalu ta płyta to prawdziwa perła.
Jak te wszystkie weterany za kilka lat pokończą kariery to ten gatunek razem z hard rockiem trafi do piachu. Młodych i obiecujących kapel brak.
PENIS METAL
-
Heretyk
No, Blocku ma niestety rację
- Bezdech
Lost Legion, Dark Forest, Altlantean Kodex. Mówi to panu coś?Block69 pisze:Jest w fatalnej kondycji i to od wielu lat. Jedynie w Szwecji coś tam się dzieje, a ostatni MAIDEN to najgorsza płyta jaką nagrali.
Jak te wszystkie weterany za kilka lat pokończą kariery to ten gatunek razem z hard rockiem trafi do piachu. Młodych i obiecujących kapel brak.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared