Szczytem ich osiągnięć jest Lords, później zaczęli grać gówno dla pedałów.Realista pisze:Zgadzam się, "Nord" jest zajebisty, ciut nizej stawiam "Hell Eternal" który też mi się zajebiście podobał kiedyś, reszta może nie istnieć.kregozmyk pisze:"Nord" to najlepsza płyta tego zespołu i jest wspaniałą odtrutką dla tych, których zniesmaczyły klawisze na "In The Nightside Eclipse".
SETHERIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: SETHERIAL
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Lords jest kurewsko zamulisty i ma jakies takie niedorobione brzmienie...
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Lords to bezwzględny nakurw jakich mało z najlepszym wokalem w historii Setherial, bez wygłupów, z perfekcyjnym brzmieniem. Masz inne oczekiwania od black metalowego albumu to słuchaj Watain albo innych disco polo gniotów.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Oczywiście, że mam inne wymagania dlatego wolę debiut niż dwójkę, Watain lubię posłuchać, ale to akurat nie jest dla mnie wyznacznik Black metalu.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Wczoraj po latach wróciłem do NORD i szczerze powiedziawszy ta płyta nadal jest ZAJEBISTA.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Gore_Obsessed
Pogodzę was - cztery pierwsze są zajebiste. Na dodatek każda ma własną tożsamość. Dwóch ostatnich nie znam.So_It_Is_Done pisze:Szczytem ich osiągnięć jest Lords, później zaczęli grać gówno dla pedałów.Realista pisze:Zgadzam się, "Nord" jest zajebisty, ciut nizej stawiam "Hell Eternal" który też mi się zajebiście podobał kiedyś, reszta może nie istnieć.kregozmyk pisze:"Nord" to najlepsza płyta tego zespołu
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Musisz zrozumieć, że po Lords oni zaczęli grać piosenki. Rozumiesz?
- Gore_Obsessed
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie, ta płyta jest wesoła, z refrenikami, brakuje tylko chórków. To taki straszny metal dla dzieci i wokalista próbuje je bardzo nastraszyć. Pokuszę się o cytat świetnie oddający sedno sprawy:
"All the subtlety of past releases is gone here, replaced by a rather cartoonish satanism that is only intimidating if you have peanut butter for brains. As a fellow musician, I must relate that the insistence of the band on doing only minor chords is grating after even only one song. It's a wafer-thin approach and filling an album with nothing but minor chords over blastbeats is hardly any better an approach than the fetid minimalist punk approach of only having 3 chords in a song.
With the ouster of Otto "Moloch" Wiklund on drums, Mysteriis replaces him, and Kraath replaces Mysteriis on guitar. Right there, I must say nobody is playing the right instrument. Kraath needs to get back behind the microphone where he belongs, and Mysteriis needs to return back to the guitars because his single-note lines were one of Setherial's defining traits, and, as well, his drumming is pretty one-dimensional blasturbation."
"All the subtlety of past releases is gone here, replaced by a rather cartoonish satanism that is only intimidating if you have peanut butter for brains. As a fellow musician, I must relate that the insistence of the band on doing only minor chords is grating after even only one song. It's a wafer-thin approach and filling an album with nothing but minor chords over blastbeats is hardly any better an approach than the fetid minimalist punk approach of only having 3 chords in a song.
With the ouster of Otto "Moloch" Wiklund on drums, Mysteriis replaces him, and Kraath replaces Mysteriis on guitar. Right there, I must say nobody is playing the right instrument. Kraath needs to get back behind the microphone where he belongs, and Mysteriis needs to return back to the guitars because his single-note lines were one of Setherial's defining traits, and, as well, his drumming is pretty one-dimensional blasturbation."
- Gore_Obsessed
nie wiedziałem, że jesteś fanem SETHERIAL :)So_It_Is_Done pisze: zaczęli grać gówno dla pedałów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Setherial mi sie widzi z 3 pierwszych LP i debiutanckiej EP,późniejsze nagrania mi jakoś nie wchodzą za dużo melodyjności,ale to też kwestia gustu.Klawe są te nowe wznowienia `Nord ` i ` Lords...` na winylu.Trzeba będzie się zaopatrzyć.Ostatnio chyba wydali jakąś EP z coverem Zyklon-B?Muszę to sprawdzić,bo w sumie nigdy nie słyszałem by ktoś coverował ten band.
Destroy your life for Noisecore!
-
- rozkręca się
mało powiedziane. klasyka w tym nurcie, wczoraj właśnie odkurzałem. próbuję ustrzelić w PL "Lords of the Nightrealm" i "Hell Eternal" w pierszym wydaniu, nigdzie nie widziałem.Realista pisze:Zgadzam się, "Nord" jest zajebisty, ciut niżej stawiam "Hell Eternal", który też mi się zajebiście podobał kiedyś, reszta może nie istnieć.
- COFFIN
- COFFIN
-
- rozkręca się
jakiś bargain, czy się cenisz?
- COFFIN
Jutro wrzucę tu foty. Jesli będziesz nadal zainteresowany, to pewnie się dogadamy.
'Come the Blessed Madness'