witam.pozdrawiam serdecznie. liczę na recenzję Marliwo na fb.dam lajka.Adrian696 pisze:no cześć :D[V] pisze:forum działa coraz wolniej,szczury wychodzą z kanałów, wielcy nieobecni logują sie po kilku latach..wiedz,że coś się dzieje.
MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Adrian696
- zahartowany metalizator
wreszcie można dokłądnie zrozumieć wartości obiektywne w muzyce, pojecie gustu, lo-fi i inne banialuki :)Ihasan pisze:Drone płyciwo nagrał to i zmarli powstajoo ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Adrian696
no nie wiem :D nowy Burzum zjebałem jak burą suke, ale tutaj... nie wiem czy język polski ma wystarczającą ilośc synonimów słowa beznadzieja ;)[V] pisze:witam.pozdrawiam serdecznie. liczę na recenzję Marliwo na fb.dam lajka.Adrian696 pisze:no cześć :D[V] pisze:forum działa coraz wolniej,szczury wychodzą z kanałów, wielcy nieobecni logują sie po kilku latach..wiedz,że coś się dzieje.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
no to dawaj LULU.
;D
;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Adrian696
a nie nie - aktualnie mam spora kolejke do odsłuchu i opisu :D dobrej muzyki - MUZYKI[V] pisze:no to dawaj LULU.
;D
tak przy okazji - obiło mi sie o uszy, że ktoś tu napisał, że Mayhem to nie muzyka???
- Skaut
-
nie wiem co za gnida,ale ja ostatniej płyty nie lubię.Adrian696 pisze:a nie nie - aktualnie mam spora kolejke do odsłuchu i opisu :D dobrej muzyki - MUZYKI[V] pisze:no to dawaj LULU.
;D
tak przy okazji - obiło mi sie o uszy, że ktoś tu napisał, że Mayhem to nie muzyka???
- Adrian696
Re:
no siemasz Skaucik - też mi nie przypasowała ta płyta - pewnie za jakis czas sobie znowu obadam, ale mi tam nie pasuje to ze jest przewidywalna - nihil noviSkaut pisze: ten nowy nie zasługuje nawet na takie miano ;]
- Skaut
[V] pisze:nie wiem co za gnida,ale ja ostatniej płyty nie lubię.Adrian696 pisze:a nie nie - aktualnie mam spora kolejke do odsłuchu i opisu :D dobrej muzyki - MUZYKI[V] pisze:no to dawaj LULU.
;D
no siemano. To jest właściwie ten sam poziom rozczarowania co nowy Godflesh.Adrian696 pisze:no siemasz Skaucik - też mi nie przypasowała ta płyta - pewnie za jakis czas sobie znowu obadam, ale mi tam nie pasuje to ze jest przewidywalna - nihil noviSkaut pisze: ten nowy nie zasługuje nawet na takie miano ;]
Coś tam było! Człowiek!
- Adrian696
Re:
mam nowy G - nie słuchałem jeszcze - straciłem kilkadziesiat miut zycia na to Marliwo ;) a moglem nowy G obadac - trudno - szukałem obiektywnych wartości w tej "muzyce"... naiwny :DSkaut pisze:
no siemano. To jest właściwie ten sam poziom rozczarowania co nowy Godflesh.
- Riven
- Kontakt:
czytanie ze zrozumieniem jest jak widać tak nie na czasie, jak Licho :(
this is a land of wolves now
-
- weteran forumowych bitew
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Jest transgresja!
Nikt też nie zwrócił uwagi, że jak się MARLIWO pojawiło to Putin zaczął wycofywać wojska.
A muzyka się wkręca :D
"Mechanika" jest za krótka. Perkusja bdb.
Nikt też nie zwrócił uwagi, że jak się MARLIWO pojawiło to Putin zaczął wycofywać wojska.
A muzyka się wkręca :D
"Mechanika" jest za krótka. Perkusja bdb.
- ultravox
Posłuchałem. Nie wiem na ile poważnie to traktujesz, ale ja potraktuję to jako coś robionego na serio (niech będzie, że dałem się nabrać ;) ). Warstwa wokalno/tekstowa do mnie nie trafia - nie moja estetyka, wolę prosty przekaz i tekst porządkowany muzyce, a nie na odwrót. Głos troszkę zbyt monotonny - byłoby to może fajne przy prostszych i zaaranżowanych bardziej pod dźwięki tekstach, ale w tym układzie jest go jakby trochę za dużo i chwilami męczy. Produkcja jest raczej amatorska niż surowa i jako materiał demo jeszcze mogłoby to przejść, ale na CD bym tego w takiej postaci nie pchał.Drone pisze:I czemuś mnie z takiego utworzył marliwa, że mnie w tę obcą ciemność byle noc porywa?
Bolesław Leśmian
9 utworów eksperymentalnego black metalu. Po polsku. Wydanie na cd pod koniec 2014.
Natomiast warstwa gitarowo/rytmiczna (pomijam tutaj brzmienie programowanych bębnów) jest fajna, sporo tu niezłych pomysłów. Na Twoim miejscu nagrałbym to wszystko jeszcze raz w jakimś sensownym studio i zapłacił komuś za nagranie normalnych garów.
- evildead
posłuchałem pierwszy numer - gary rządzą, automat perkusyjny który nie wyrabia to istny fenomen :DDD
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- maciek z klanu
Re: Re:
Adrian696 pisze:no siemasz Skaucik - też mi nie przypasowała ta płyta - pewnie za jakis czas sobie znowu obadam, ale mi tam nie pasuje to ze jest przewidywalna - nihil noviSkaut pisze: ten nowy nie zasługuje nawet na takie miano ;]
DZień Dobry Adrian :*
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
I zaczyna się rozpędzanie skóry, jak małe dzieci.

No, brzmi to trochę ubogo, poza tym perkusja sobie, gitary sobie, jakoś mi się to nie zgrywa w spójną brzmieniowo całość.ultravox pisze: Produkcja jest raczej amatorska niż surowa i jako materiał demo jeszcze mogłoby to przejść, ale na CD bym tego w takiej postaci nie pchał.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Jeżeli to Marliwo miało być takim prztyczkiem w nos dla wszystkich tych, którzy są zafascynowani sceną blackową która wykorzystuje polskie nazwy - licho, morowe itp. - i która wykorzystuje ojczysty język by mozna zrozumieć co wokalista ma do przekazania : po to, by pokazać im że każdy może nagrać jakieś buczydło, powiedzieć że wyszło tak chujowo bo taki był zamysł artystyczny, a sami twórcy są artystami poszukującymi, to może i zdałoby to egzamin. Tyle, że trzeba by było to wrzucić na jakies inne forum, tam gdzie zaglądają nawet przypadkowe osoby, i mieć bekę z komentarzy, zarówno tych które by się zachwycały jak i hejtowały. Tutaj Drona akurat wszyscy znają i chyba nikt nie bierze tego tworu na powaznie - wszyscy czekają aż ogłosi wyniki tego psychologicznego testu, bo całkiem możliwe że mimochodem w jakimś badaniu właśnie uczestniczymy.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Odnoszę wrażenie, że niektórzy biorą :)Nasum pisze:Tutaj Drona akurat wszyscy znają i chyba nikt nie bierze tego tworu na powaznie