Chciales zrobic prowokacje a'la plastek ? ;)[V] pisze:Pięknie i prawidłowo, chciałem zniechęcić smietanowe towarzystwo ale surowy doom/death na medusa przykleja się do serca od razu i nie ma co udawać wariata . Brzmienie genialne jest.
PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PARADISE LOST
woodpecker from space
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Musiałbym się rozplywac w zachwycie nad bolcowaniem małych dzieci;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Pacjent
O! Mądry człowiek na forum! Brawo!Rattlehead pisze:Regularnie na tapecie obok nowego Incantation

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
BOLEK
- weteran forumowych bitew
no se posłuchom w końicuPacjent pisze:O! Mądry człowiek na forum! Brawo!Rattlehead pisze:Regularnie na tapecie obok nowego Incantation
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Rumburak
Ostatnia płyta świetna, stawiam wyżej niż poprzedniczkę. Na początku nie mogła mnie złapać ale po paru odsłuchach jestem kupiony , będzie na półce. Konsolidacja i uwypuklenie WSZYSTKIEGO co najlepsze w przekroju całego dorobku zespołu, zauważy,usłyszy i doceni to każdy kto choćby jak-tako zna całościowe dokonania zespołu, nie na zasadzie : dwie płyty słyszałem, o dwóch usłyszałem od kolegi a resztę sobie dopowiem. Po "The Plague Within" nie spodziewałem się wiele bo myślałem że nic lepszego już raczej z siebie nie wyplują a jednak... miło się tak pomylić.
- Gunman
Jest gdzieś do zamówienia wersja z 3 bonusami? Widzę tylko zwykłą (8 kawałków) w jewel i limit (10 kawałków) w digibook. Chętnie bym kupił z 10 kawałkami w jewel a tak to nie mam pojęcia co brać :(
-
Pacjent
Owszem. Jest to wersja japońska, wydana przez Ward Rec.Gunman pisze:Jest gdzieś do zamówienia wersja z 3 bonusami?
https://www.metal-archives.com/albums/P ... usa/664424" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Ale qrestwo, żeby jakieś skośnookie zjeby dostawały więcej kawałków niż fani z innych krajów. Nigdy tego nie rozumiałem i naprawdę nie szanuję tego typu działań.
all the monsters will break your heart
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Tłumaczą to tym, że w Japonii płyty są ponoć strasznie drogie i żeby odstraszyć Japończyków od sprowadzania płyt (tańszych) z importu, wprowadzili taka zasadę, a zespoły i menadżerowie się na to zgodzili. Biznes po prostu.nicram pisze:Ale qrestwo, żeby jakieś skośnookie zjeby dostawały więcej kawałków niż fani z innych krajów. Nigdy tego nie rozumiałem i naprawdę nie szanuję tego typu działań.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- nicram
Wiem, znam tę bajeczkę. Problem jest w tym, że u nas płyty też są drogie. Są jednak zespoły, które na tego typu akcje się nie godzą, bo płyta to określony zbiór piosenek/utworów i basta. Z tej perspektywy chciałbym zapytać, która wersja Medusa jest najbardziej właściwa i prawilna?
- Medard
Same problemy z wami. Fan powinien najpierw kupić wersję europejska, a potem jak się zorientuje, że jest jeszcze japońska dokupić ja na pöłeczke.
Ciekawe, czy japońska ma inne brzmienie.
Nie wydaje mi się, ale warto porównać, bo były takie przypadki
Ciekawe, czy japońska ma inne brzmienie.
Nie wydaje mi się, ale warto porównać, bo były takie przypadki
- Gunman
Japońskie wersje są czesto wydawane na nośnikach SHM-CD za jeszcze większą kasę.
- Medard
[quote="Gunman"]Japońskie wersje są czesto wydawane na nośnikach SHM-CD za jeszcze większą kasę.[/quote]
Japończycy inaczej zarabiają wiec trudno powiedzieć by te płyty były jakieś drogie.
Niektóre płyty na japoński rynek mają inne brzmienie, czyli mastering inaczej robiony.
Niestety płyty z Obi to rarytasy w PL
Japończycy inaczej zarabiają wiec trudno powiedzieć by te płyty były jakieś drogie.
Niektóre płyty na japoński rynek mają inne brzmienie, czyli mastering inaczej robiony.
Niestety płyty z Obi to rarytasy w PL
- Gunman
W przeliczeniu na szybko, wraz z transportem, wydanie japońskie Medusa wyjdzie jakieś 120-140 zł. Trochę drogo jak na jeden kawałek więcej.
-
pączek
- postuje jak opętany!
Jest na allegro:
http://allegro.pl/paradise-lost-medusa- ... 11048.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/paradise-lost-medusa- ... 11048.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
rozumiem że kupujesz wszystko a na mikołaja porozdajesz potrzebującym (czyli mi) tak ? ;)pączek pisze:Jest na allegro:
swoją drogą na fanie jest ponad 20zł taniej :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
pączek
- postuje jak opętany!
Mówisz i masz DDDDD
- nicram
Na razie po próbach zapoznania się z Medusa muszę odpuścić. Jestem bliski stwierdzenia, że to skrajnie chujowa płyta jest, zrobiona na odpierdol. Zero energii, zero pomysłu i jakiejś iskry. Dobrze, że tylko 34 złociszy wydałem na to najgorsze w historii płyciwo od tych Panów.
- Gunman
- harvestman
Miałem podobnie. Daj jej jednak trochę czasu, zyskuje z każdym odsłuchemnicram pisze:Na razie po próbach zapoznania się z Medusa muszę odpuścić. Jestem bliski stwierdzenia, że to skrajnie chujowa płyta jest, zrobiona na odpierdol. Zero energii, zero pomysłu i jakiejś iskry. Dobrze, że tylko 34 złociszy wydałem na to najgorsze w historii płyciwo od tych Panów.