DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -

21-10-2008, 21:55

black_lava pisze:Satyricon nigdy sie nie sprzedał, pomimo, że ma dil z majorem.
Metallica nigdy się nie sprzedała pomimo, że ma dil z majorem.
edit. Major maczałeś w tym palce ? ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=dJh7Oik-Js0 ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 22:02

Maria Konopnicka pisze:
Warcrimer pisze: A co powiesz na Dissection, który nagrał płytę-monument w swojej konwencji, podpisał papiery z Nuclear Blast, grał po wielkich festiwalach, zarabiał niezłe pieniądze nie tracąc przy tym nic ze swojej wiarygodności i pozostając jednym z najbardziej zaangażowanych ideologicznie zespołów bm? Chyba, że mówimy wyłącznie o wytwórniach typu Sony czy EMI.
Może będę kontrowersyjny i szybko zostanę obśmiany, ale Dissection nigdy nie traktowałem jako zespół black metalowy. Dla mnie to zawsze był melodyjny death metal z heavy metalowym pazurem. Poza tym nie zauważyłem aby Dissection pod wpływem tego o czym wspomniałeś (papiery z NB, udział w wielkich festiwalach) swoim image czy muzyką zaczynał łypać okiem do młodocianych szczyli w koszulkach Slipknot i "Roots" a niestety Satyricon odbieram w ten sposób (o czym już na tym forum wielokrotnie pisałem powodując święte oburzenie autorytetów forum).
Piszcie sobie co chcecie - padały już argumenty, że Satyricon zbrutalizował brzmienie, że sięga do korzeni, że to kiedyś grał rubaszny black metal z klawiszami, a fryzura na żel jest bardziej metalowa niż długie włosy. Ja wiem swoje - do Rebel ich muzyka była dla mnie ucztą. Teraz mamy fajne, rytmiczne i przebojowe granie do słuchania w samochodzie, które jednym uchem wpada a drugim wypada.
Darkthone poszedł trochę inną drogą - chłopaki z wiekiem nabrali dystansu do siebie i zaczęli trywializować wartości, które kiedyś głosili. Dzisiejszy Darkthrone jest taką autoparodią - przypominają emerytowanego boksera, który kiedyś zachwycał na ringu, a dziś przebrany za clowna rozśmiesza w cyrku dzieci.
Otóż, to, z tym że tych pierwszych porównałbym do clownów, DT są dziadkami zbierającymi na emeryturę, bo przecież nie pójdą roznosić ulotek kurwa mać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

21-10-2008, 22:18

So_It_Is_Done pisze: DT są dziadkami zbierającymi na emeryturę, bo przecież nie pójdą roznosić ulotek kurwa mać.
nie wiem jak działa poczta w Norwegii, ale jesli podobnie jak w całej europie to jeden z DT roznosi ulotki razem z listami od wielu lat :D :D :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 22:20

Ja nie przesłuchałem nic Satyricon od Intermezzo, oprócz paru nieuniknionych jitów, które luddzie wszędzie rozsyłają, ale mimo to mogę podzielić zdanie Mariana.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2008, 22:31

So_It_Is_Done pisze: Otóż, to, z tym że tych pierwszych porównałbym do clownów, DT są dziadkami zbierającymi na emeryturę, bo przecież nie pójdą roznosić ulotek kurwa mać.
no pewnie, wręcz żebrzą o każdy grosz. Daj spokój.
Maria Konopnicka pisze: Młodzież raczej kochała (czas przeszły - bo teraz to już jest niemodne) te wszystkie rekwizyty, makijaże i otoczkę towarzyszącą Nemesis Divina. W muzykę raczej się młodzież nie zagłębiała. W przypadku nowego Satyricona zagłębiać się nie trzeba - już po 15 sekundach K.I.N.G. jest wszystko jasne. Nóżka sama tupie :)
już przerabiane na milion sposobów, ale powtórzę. Problem jest Marian w Tobie. To Ty postrzegasz obecne oblicze Satyricon jako dobrą papkę dla dzieciaczków z zielonymi plecaczkami, przez co ciężko Tobie obiektywnie spojrzeć na zawartość "Now, Diabolical" - zupełnie tak jakbyś się wstydził, że, oprócz metalowców, ten zespół trafia też do dzieciarni.
Maria Konopnicka pisze: Póki co mnie ostatni album odrzucił - przedostatni choć zapowiadał tą pijacko-oldschoolową stylistykę jeszcze łyknąłem (choć wolałbym, żeby grali w ten sposób pod innym szyldem, a równolegle nagrywali tak nudne i przewidywalne dla niektórych płyty, jak Ravishing Grimness czy Plaguewielder)
ostatniego albumu jeszcze nie słyszałem, ale bazując na poprzednich dwóch i drodze "rozwoju" mi to odpowiada. Fenriz potrafi się odnależć w nowej (starej) stylistyce, pisząc nadal świetne utwory (TCIA troche mniej, za to FOAD to już kopalnia świetnych riffów), a przecież o to w tym wszystkim chodzi.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

21-10-2008, 22:32

So_It_Is_Done pisze:Ja nie przesłuchałem nic Satyricon od Intermezzo, oprócz paru nieuniknionych jitów, które luddzie wszędzie rozsyłają, ale mimo to mogę podzielić zdanie Mariana.
ROTFL - nic nie słuchał, ale ma identyczne zdanie jak Maria, który słuchał po kilkadziesiat razy...
rozszyfrowałeś ich telepatycznie??? kobieca intuicja ci podpowiada, że ich muzyka ci sie nie podoba??? czy ksiadz na religia wydał taką opinie??? a może twoi ortodoksyjni katoliccy kumple z MySpace ci napisali???
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 22:38

Wystarczyły mi jeden czy dwa hity, żeby wiedzieć że to totalne gówno, na które szkoda czasu. Widać, że tobie nie szkoda czasu na słuchanie gówien i pisanie pierdół na forum, mimo że stary zgred jesteś. Chociaż pewnie boisz sie wychylać z domu żeby wpierdol nie obskoczyć za loki i pedalski chód.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2008, 22:55

Maria Konopnicka pisze:nie ma w tym nic "rotflowego" - po prostu przy ocenie ostatnich dokonań Satyricon nie ma znaczenie czy słuchało się ich raz czy 50 razy. Pamiętam jak w 2002 roku na koncercie usłyszałem premierowy kawałek "Possessed" z płyty Volcano. "Co to kurwa jest ? Jakiś thrashowa parodia Venomu ?" - byłem rozczarowany, że taka kapela jak Satyricon nagrywa tak prostackie gówno. Od tamtego czasu minęło kilka lat i wciąż podtrzymuję swoją opinię. "Volcano" to płyta fatalna, muzyczny regres w stosunku do RE, z którego jednym kawałkiem można by obdzielić z 15 takich "Volcano". RE to było szaleństwo i moc a nie jakieś popierdywanie dla dzieciaków.
ale przecież Satyricon świadomie uciekł w stronę muzycznego regresu po RE, tylko na "Volcano" nie był on jeszcze tak ukształtowany jak na "N,D". Chciałeś powtórki z RE? Teraz masz Spektr, który kontynuuje to, co Satyricon zakończył na RE właśnie. Po drugie: dlaczego nie obwiniasz Darkthrone za prostackie płyty? Przecież nie powiesz mi, że ich płyty są wielce skomplikowane. Po trzecie: znów odwołujesz się do dzieciaków, więc jednak coś jest na rzeczy ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

21-10-2008, 23:09

Sorry chlopaki, ze wam przerwe, ale chujowy ten nowy Darkthrone. Dziekuje za uwage.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 23:10

Posiadanie płyt nijak się ma do znajomości. Przed 2000 rokiem u nas nadal rządziły kasety, chyba że ktoś miał pieniąchy.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

21-10-2008, 23:15

Ja mam nadal zajebisty sentyment do kaset.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 23:17

http://s009.wyslijto.pl/index.php?file_ ... n=&gk=bank

posłuchajcie tego, dlaczego nikt już tak nie gra, gdzie sie podziewa bm?
vulture

21-10-2008, 23:29

co rozsądnego o Bogach mogą powiedziec;

a) symptakyk katolickich kółek różańcowych szeroko znany z mazania logówek na tornistrach kolegów z gimnazjum
b) wielbiciel niemieckiego heavy metalu dla pedałów który jeszcze nie dalej jak kilka miesięcy temu nie miał bladego pojęcia o Voivod czy Coroner a teraz knuje spiskowe teorie dziejów jakby to Satyr pragnąl zawładnąc listami przebojów ,za chuja ciemnego nie widząc że takie Now Diabolical aż rozpierdala od środka duch Venom i innych Bogów z przed lat.

Na nauke historii nigdy nie jest za późno i dopóki tej lekcji dobrze nie odrobicie nie kompromitujcie się takimi wypowiedziami jak powyższe.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 23:48

długo nad tym myślałeś?

Jesteś internetową pizdą i takie cos jedynie przez necik mozesz komus przekazać, bo w rzeczywistości zesrałbyś sie w nachy.
Nie interesuje mnie to czy Darkthrone czy Satyricon wzroują sie na Venom, Voivod czy Coroner. Nigdy sie nie wkręcałem w takie starocie bo nie mam potrzeby słuchać panów w lateksie z trwałymi na głowach, albo gosci w wielkich białych adidasach. Nie znaczy, że nie szanuje za przecieranie szlaków. Tylko że myśląc w ten sposóbo to można by się cofnąć do poczaktów rock n rolla.
Ostatnio zmieniony 21-10-2008, 23:50 przez So_It_Is_Done, łącznie zmieniany 1 raz.
arise
zaczyna szaleć

21-10-2008, 23:50

Jak sie komus nie podoba Now, Diabolical, to mozna to napisać RAZ potwierdzić dla czego i koniec tematu a nie pierdolic non stop i wałkowac to samo gówno w koło, starając przekonać ludzi, że niby ma sie rację. Wychodzi na to, że 3/4 forum masterfula jest pryszczatymi dzieciakami bo podoba im sie juz teraz przed ostatni satyr. PIERDOLENIE !!!!! Moze Marian masz jakies złe wspomnienia z tą płytą ? Stary Cie pukał przy niej czy co ? Sorry ale to już jest NUDNE. Pewnie zaraz zostę poluty przez samego "MISZCZA " :mrgreen:
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 23:50

Nie daj sie Maniutek;)
arise
zaczyna szaleć

21-10-2008, 23:55

So_It_Is_Done pisze:Nie daj sie Maniutek;)
To nawet nie chodzi o MK. kazdy ma swoj "gust muzyczny" kazdemu podoba sie co innego, jak masz problem, ze ostatnie Satyricon Ci nie wchodzi, olej to i nie kupuj i nie słuchaj i po problemie
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-10-2008, 23:56

dziwne masz określenia na podobanie sie muzyki:D
arise
zaczyna szaleć

22-10-2008, 00:05

So_It_Is_Done pisze:dziwne masz określenia na podobanie sie muzyki:D
Kazdy ma swoje, ja tam nie przykładam do tego żadnej filozofii ! Słucham to co mi sie podoba i to co lubię. A że wiekszosc czasu spedzam przy muzyce "cięższej " to juz moja sprawa BO TO MI PASUJE ! Jak ktos sie spuszcza przy geje heavy geraman metal czy innym 'bolcu" to juz jego sprawa i chuj na to kładę.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

22-10-2008, 00:13

arise pisze:Kazdy ma swoje, ja tam nie przykładam do tego żadnej filozofii ! Słucham to co mi sie podoba i to co lubię. A że wiekszosc czasu spedzam przy muzyce "cięższej " to juz moja sprawa BO TO MI PASUJE ! Jak ktos sie spuszcza przy geje heavy geraman metal czy innym 'bolcu" to juz jego sprawa i chuj na to kładę.
chyba jednak nie kładziesz pisząc takie rodzynki jak np ten, który pozostawiam bez komentarza :

`(...) Moze Marian masz jakies złe wspomnienia z tą płytą ? Stary Cie pukał przy niej czy co ? (...)
jebać frajerów
ODPOWIEDZ