bo on rozumie nawet te plyty, ktore zakupil, ale jeszcze ich nie sluchal ; )chemicals1 pisze:Prawdziwy MarianMaria Konopnicka pisze:nie zrozumiałeś nawet 1 procenta z tej płyty, więc się nie wypowiadajRiven pisze:no, bo Nemesis Divina to wymagajaca muzyka. do tego wcale nie kiczowata.Ty to musisz miec łep, ze rozumiesz wszystkie płyty
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
-
aryman
- postuje jak opętany!
Dwie najlepsze płyty Satyricon to kompletnie różne "Nemesis Divina" i RE. Z drugiej strony czepianie się ich, że grają tak jak na "Volcano" czy "Now, Diabolical" (swoją drogą bardzo dobrych), to tak jakby marudzenie małego dziecka, że pada deszcz i nie może iść się pobawić w ulubionej piaskownicy. Nie sądzę, żeby deszcz przejął się płaczem dziecka.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
jesterSS
Szczerze powiedziawszy, to teraz stawiam N,D wyżej RE... K-O-N-K-R-E-T. Polecam wyjść z lasu i spojrzeć na ten CD z perspektywy ROCKOWCA. Szkoda, że nie jestem pryszczatym onanistą, wszystko by już grało...
Na nową epkę czekam, mając stuprocentową pewność, że ten duet nie wyskoczy czymś w klimacie dwóch pierwszych LP - bo te, obok starych płyt Immortal czy Emperor, lansują wypaczony obraz norweskiego BM. Ten gatunek to dla mnie późny Satyricon, Joyless, DHG, Burzum czy Strid, a nie jakiś tam Kindergarten-Schwarz(Wald)-Metal...
Na nową epkę czekam, mając stuprocentową pewność, że ten duet nie wyskoczy czymś w klimacie dwóch pierwszych LP - bo te, obok starych płyt Immortal czy Emperor, lansują wypaczony obraz norweskiego BM. Ten gatunek to dla mnie późny Satyricon, Joyless, DHG, Burzum czy Strid, a nie jakiś tam Kindergarten-Schwarz(Wald)-Metal...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
jesterSS
Przecież Maria dał buźkę, czyli sam ustosunkował się humorystycznie do swojej wypowiedzi;)
A tak serio, trzeci Satyricon jest niezły, nie tak leśny jak się co po niektórym wydaje, czasami zabawny, jednak posiada kilka naprawdę znakomitych riffów. Dwa pierwsze utwory i nie mam pytań. Czuć tam już wyraźnie zaczątki dojrzałego grania.
A tak serio, trzeci Satyricon jest niezły, nie tak leśny jak się co po niektórym wydaje, czasami zabawny, jednak posiada kilka naprawdę znakomitych riffów. Dwa pierwsze utwory i nie mam pytań. Czuć tam już wyraźnie zaczątki dojrzałego grania.
- zekke
- weteran forumowych bitew
na co tu czekac:jesterSS pisze:Na nową epkę czekam
01. My Skin Is Cold (exclusive)
02. Live Through Me (re-mastered, original version only released as bonus song on the LP edition of "Volcano")
03. Existential Fear-Quetions (re-mastered, original version only released as bonus song on the LP edition of "Volcano")
04. Repined Bastard Nation (live and turbocharged from the Gjallarhorn show at Sentrum Scene, Oslo, November 2006)
05. Mother North (live from the Gjallarhorn show at Sentrum Scene, Oslo, November 2006)
nudny odrzut z poprzedniej plyty zagrany na dwa riffy, bonusy ktore i tak kazdy zainteresowany juz sciagnal z netu/kupil, do tego live mother north chuj wie po co.
-
jesterSS
-
Cthulhu
Men, ależ pierdoliszDrone pisze: Podoba się dziewczynom? Bardzo dobrze. Podoba się młodym onanistom? Bardzo dobrze. Sprzeda się w milionie egzemplarzy? OK. Jest nonszalacka, a Satyr to narcyz i alfons? OK, mi to pasuje. To jest prawdziwe.
Co jest prawdziwe? Chyba tylko fakt, że Satyr z materiału na materiał spłyca i ułagodnia twór zwany Satyricon. Generalnie mam to gdzieś, bo jeśli już słucham czegoś tej kapeli to tylko do Nemesis Divina.
A z Now Diabolical taki black jak z koziej dupy trąba. Chociaż uważam, że nie ma sensu dyskutować już co jest bm a co nim nie jest. Teraz nastały takie dziwne czasy, że kilka kakofonicznie zagranych pierdów nie trzymających rytmu albo coś w ten deseń to esencja black metalu. W końcu to muzyka w bm jest najważniejsza, nie?
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Drone ty chyba piszesz wg szablonu. Każda odpowiedź w stylu: łamie kanony, wyznacza nowe trendy, itd. Plus kilka ładnych słówekobcego pochodzenia i mamy riposte. Chujowe do cna nowe Cryptopsy też wyznacza trendy i łamie schematy, ale oczywiście ciemna i niewykształcona część fanów nigdy tego geniuszu nie pojmie. Takie pierdolenie o niczym. Retoryczne fajerwerki i popisy.
Drone która godzina?
D: 11.40, która zruciła z siebie jarzmo bycia 11.39! itd.
Drone która godzina?
D: 11.40, która zruciła z siebie jarzmo bycia 11.39! itd.
KVLT lizania CZASZKI
-
jesterSS
Ja to widzę tak - istnieje kilka koncepcji klasyfikacji muzyki jako BM, wystarczy skumać ich wytyczne i zaakceptować jedną z dostępnych opcji, najbardziej adekwatną dla własnego przekonania, zdając sobie jednak sprawę, że prawdziwość takiej klasyfikacji jest nieweryfikowalna. W skrócie - sam mam taką a nie inną wizję BM ("Black Metal", "Now Diabolical", "La Masquarade Infernale", "Don't Break The Oath" czy "Eerie Cold"), ale dziwnym nie jest, gdy ktoś to zakwestionuje. Oczywiście o tyle, jeśli sam łapie moje wytyczne.Hildr pisze: A z Now Diabolical taki black jak z koziej dupy trąba. Chociaż uważam, że nie ma sensu dyskutować już co jest bm a co nim nie jest.
Oczywiście cały problem tak naprawdę wiele wart nie jest, bo to tylko szufladka... Ale gwoli rozrywki można sobie poteoretyzować;)
-
jesterSS
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
-