PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
byrgh
zahartowany metalizator

Re: PARADISE LOST

31-07-2017, 13:30

nowa.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

31-07-2017, 13:37

[quote="[V]"][quote="Medard"]
Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.[/quote]

To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lost[/quote]

Tak, to nie zrzyna z DM. Ale nie jest to też płyta do której chętnie wracam. Raczej urozmaicenie dyskografii, zrobione bo akurat wielu wtedy poszło w elektronikę.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-07-2017, 13:39

byrgh pisze:nowa.
no nie wiem ;) w każdym odsłuchem jest lepiej ale czy lepsza od poprzedniej ? chyba nie ;)
przynajmniej na dzień dzisiejszy ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

31-07-2017, 19:54

U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
byrgh
zahartowany metalizator

31-07-2017, 20:13

Żułek pisze:
byrgh pisze:nowa.
no nie wiem ;) w każdym odsłuchem jest lepiej ale czy lepsza od poprzedniej ? chyba nie ;)
przynajmniej na dzień dzisiejszy ;)
no to stara
Pacjent

31-07-2017, 20:20

Gunman pisze:U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
U mnie póki co remis ze wskazaniem na starą, ale kawałek "Frozen Illusion" gdzie miażdżą w stylu "Lost Paradise" i momenty fascynacji Type O Negative rządzą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

31-07-2017, 20:46

Stara. czyli poprzednia mocno przebojowa ale zmanierowana pod cudze style, nowa pure 100% zadymione stare, doomowe klimaty. To jak rozpatrywanie prymatu Walkera nad Danielsem. Ja czuje w kosciach, ze nowa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

31-07-2017, 21:51

Pacjent pisze:
U mnie póki co remis ze wskazaniem na starą, ale kawałek "Frozen Illusion" gdzie miażdżą w stylu "Lost Paradise" i momenty fascynacji Type O Negative rządzą.
wlasnie, Frozen Illusion ciekawa sprawa, jak to jest ?
na netach płyte dali z tym kawałkiem, wlazłem sobie na allegro aby zobaczyć po ile chodzą wydania
no i wszystko fajnie, bez bonusów tanio, z bonusami drogo aleeeeeeeeeeeeeeeeeee z bonusami bez Frozen Illusion
i ja sie pytam co się stało z tym kawałkiem ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Ritual
zaczyna szaleć

01-08-2017, 18:20

Zajebista płyta!! (tak ukradłem od kamratów i chuj)
lepsza od poprzedniej bo mniej przystępna
Pacjent

01-08-2017, 18:53

Żułek pisze:
Pacjent pisze:
na netach płyte dali z tym kawałkiem, wlazłem sobie na allegro aby zobaczyć po ile chodzą wydania
no i wszystko fajnie, bez bonusów tanio, z bonusami drogo aleeeeeeeeeeeeeeeeeee z bonusami bez Frozen Illusion
Przeróbka starego kawałka, więc i bonus nie dla każdego :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Żułek

01-08-2017, 19:52

Pacjent pisze:
Żułek pisze:

Przeróbka starego kawałka, więc i bonus nie dla każdego :)
póki co głównie dla piratów ;)

Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-08-2017, 21:12

Subiektywnie: nowa>poprzednia.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-08-2017, 01:04

[V] pisze:
Medard pisze: Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.
To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lost
O to to to! Klimat zbudowany bez całego tego hałasu, solóweczek, itp. Tylko kompozycja i bardzo proste środki, a i tak wali po głowie. Do tego praktycznie brak słabych numerów, co na poprzedniczce i płytach kolejnych wcale normą nie było. Inna sprawa, że Nick tego, co tam zaśpiewał, nigdy na żywo nie potrafił odtworzyć. No ale Nick to Nick, ledwie daje radę z prostszymi numerami, a i tak wszyscy go kochają.

Nowej płyty nie zamierzam słuchać od Ruskich. Czekałem długo, poczekam jeszcze trochę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

02-08-2017, 05:16

To nie jest "ordynarna zrzyna"? To co nią w takim razie jest? Jakoś mnie nie przekonujecie, szanowni panowie.

[youtube][/youtube]
[V]

02-08-2017, 10:01

Ta nowa płyta to zdecydowanie najgorsza rzecz jaką nagrali, dobrze że nie kupiłem. Nie umieją już się bawić w death/doom, ten album jest przeciętny do bólu, pozbawiony jakichkolwiek cech charakterystycznych dla ich stylu. Taki zwyczajny drugoligowy gruz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

02-08-2017, 10:09

Chyba musi być bardzo nie bdb :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

02-08-2017, 11:35

[V] pisze:Ta nowa płyta to zdecydowanie najgorsza rzecz jaką nagrali, dobrze że nie kupiłem. Nie umieją już się bawić w death/doom, ten album jest przeciętny do bólu, pozbawiony jakichkolwiek cech charakterystycznych dla ich stylu. Taki zwyczajny drugoligowy gruz.
no nie kupiles bo plyta jeszcze nie wyszla, mogles co najwyzej zamowic w pre-orderze. druga sprawa, ze dawno takich bzdur nie czytalem, nie wspominajac juz o zalosnym tonie znawcy.
Obrazek

Obrazek
[V]

02-08-2017, 13:14

Drone pisze:Chyba musi być bardzo nie bdb :)
To oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

02-08-2017, 21:36

Stwierdzam, ze nowa plyta jest jednak lepsza od poprzedniej, ktora przeciez byla bardo dobra. Ta jest bardziej homogeniczna i zwarta w stylu Shades Of God, choc niektore kawalki jak Blood & Chaos jakos odstaja w strone Icon a tytulowy tez. Krotko mowiac pomijajac sentyment do Draconian Times mozna smialo powiedziec, to co mozna bylo i zostalo powiedziane w wypadku poprzedniej.
woodpecker from space
[V]

02-08-2017, 21:49

Nigdy nie rozumiałem fenomenu shades of God i poza kilkoma utworami zawsze miałem ten album za flaki z olejem, dwie pierwsze są zdecydowanie lepsze, każda kolejna również. Dla mnie osobiście ten ich powrót do ciężkiego grania to najgorsze co mogli zrobić, przestali być interesujący, dzisiaj grają bardzo schematycznie, bezpiecznie, może już być ten doom over the world ale mnie to zwyczajnie nudzi,brak w tym ducha niestety. A pamiętam jak wyszło one second to taki dym był,to były czasy, teraz nastały koniukturalne wspominki,eh..
ODPOWIEDZ