PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
nowa.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
[quote="[V]"][quote="Medard"]
Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.[/quote]
To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lost[/quote]
Tak, to nie zrzyna z DM. Ale nie jest to też płyta do której chętnie wracam. Raczej urozmaicenie dyskografii, zrobione bo akurat wielu wtedy poszło w elektronikę.
Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.[/quote]
To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lost[/quote]
Tak, to nie zrzyna z DM. Ale nie jest to też płyta do której chętnie wracam. Raczej urozmaicenie dyskografii, zrobione bo akurat wielu wtedy poszło w elektronikę.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no nie wiem ;) w każdym odsłuchem jest lepiej ale czy lepsza od poprzedniej ? chyba nie ;)byrgh pisze:nowa.
przynajmniej na dzień dzisiejszy ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Gunman
- weteran forumowych bitew
U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
-
byrgh
no to staraŻułek pisze:no nie wiem ;) w każdym odsłuchem jest lepiej ale czy lepsza od poprzedniej ? chyba nie ;)byrgh pisze:nowa.
przynajmniej na dzień dzisiejszy ;)
-
Pacjent
U mnie póki co remis ze wskazaniem na starą, ale kawałek "Frozen Illusion" gdzie miażdżą w stylu "Lost Paradise" i momenty fascynacji Type O Negative rządzą.Gunman pisze:U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Stara. czyli poprzednia mocno przebojowa ale zmanierowana pod cudze style, nowa pure 100% zadymione stare, doomowe klimaty. To jak rozpatrywanie prymatu Walkera nad Danielsem. Ja czuje w kosciach, ze nowa
woodpecker from space
- Żułek
wlasnie, Frozen Illusion ciekawa sprawa, jak to jest ?Pacjent pisze:U mnie póki co remis ze wskazaniem na starą, ale kawałek "Frozen Illusion" gdzie miażdżą w stylu "Lost Paradise" i momenty fascynacji Type O Negative rządzą.Gunman pisze:U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
na netach płyte dali z tym kawałkiem, wlazłem sobie na allegro aby zobaczyć po ile chodzą wydania
no i wszystko fajnie, bez bonusów tanio, z bonusami drogo aleeeeeeeeeeeeeeeeeee z bonusami bez Frozen Illusion
i ja sie pytam co się stało z tym kawałkiem ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Ritual
- zaczyna szaleć
Zajebista płyta!! (tak ukradłem od kamratów i chuj)
lepsza od poprzedniej bo mniej przystępna
lepsza od poprzedniej bo mniej przystępna
-
Pacjent
Przeróbka starego kawałka, więc i bonus nie dla każdego :)Żułek pisze:wlasnie, Frozen Illusion ciekawa sprawa, jak to jest ?Pacjent pisze:U mnie póki co remis ze wskazaniem na starą, ale kawałek "Frozen Illusion" gdzie miażdżą w stylu "Lost Paradise" i momenty fascynacji Type O Negative rządzą.Gunman pisze:U mnie to samo, poprzednia > nowa. (Póki co).
na netach płyte dali z tym kawałkiem, wlazłem sobie na allegro aby zobaczyć po ile chodzą wydania
no i wszystko fajnie, bez bonusów tanio, z bonusami drogo aleeeeeeeeeeeeeeeeeee z bonusami bez Frozen Illusion
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Żułek
póki co głównie dla piratów ;)Pacjent pisze:Przeróbka starego kawałka, więc i bonus nie dla każdego :)Żułek pisze:
wlasnie, Frozen Illusion ciekawa sprawa, jak to jest ?
- ozob
Subiektywnie: nowa>poprzednia.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lukass
O to to to! Klimat zbudowany bez całego tego hałasu, solóweczek, itp. Tylko kompozycja i bardzo proste środki, a i tak wali po głowie. Do tego praktycznie brak słabych numerów, co na poprzedniczce i płytach kolejnych wcale normą nie było. Inna sprawa, że Nick tego, co tam zaśpiewał, nigdy na żywo nie potrafił odtworzyć. No ale Nick to Nick, ledwie daje radę z prostszymi numerami, a i tak wszyscy go kochają.[V] pisze:To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lostMedard pisze: Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.
Nowej płyty nie zamierzam słuchać od Ruskich. Czekałem długo, poczekam jeszcze trochę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
535
To nie jest "ordynarna zrzyna"? To co nią w takim razie jest? Jakoś mnie nie przekonujecie, szanowni panowie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
[V]
Ta nowa płyta to zdecydowanie najgorsza rzecz jaką nagrali, dobrze że nie kupiłem. Nie umieją już się bawić w death/doom, ten album jest przeciętny do bólu, pozbawiony jakichkolwiek cech charakterystycznych dla ich stylu. Taki zwyczajny drugoligowy gruz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
- Mol
no nie kupiles bo plyta jeszcze nie wyszla, mogles co najwyzej zamowic w pre-orderze. druga sprawa, ze dawno takich bzdur nie czytalem, nie wspominajac juz o zalosnym tonie znawcy.[V] pisze:Ta nowa płyta to zdecydowanie najgorsza rzecz jaką nagrali, dobrze że nie kupiłem. Nie umieją już się bawić w death/doom, ten album jest przeciętny do bólu, pozbawiony jakichkolwiek cech charakterystycznych dla ich stylu. Taki zwyczajny drugoligowy gruz.
-
[V]
To oczywiste.Drone pisze:Chyba musi być bardzo nie bdb :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Triceratops
Stwierdzam, ze nowa plyta jest jednak lepsza od poprzedniej, ktora przeciez byla bardo dobra. Ta jest bardziej homogeniczna i zwarta w stylu Shades Of God, choc niektore kawalki jak Blood & Chaos jakos odstaja w strone Icon a tytulowy tez. Krotko mowiac pomijajac sentyment do Draconian Times mozna smialo powiedziec, to co mozna bylo i zostalo powiedziane w wypadku poprzedniej.
woodpecker from space
-
[V]
Nigdy nie rozumiałem fenomenu shades of God i poza kilkoma utworami zawsze miałem ten album za flaki z olejem, dwie pierwsze są zdecydowanie lepsze, każda kolejna również. Dla mnie osobiście ten ich powrót do ciężkiego grania to najgorsze co mogli zrobić, przestali być interesujący, dzisiaj grają bardzo schematycznie, bezpiecznie, może już być ten doom over the world ale mnie to zwyczajnie nudzi,brak w tym ducha niestety. A pamiętam jak wyszło one second to taki dym był,to były czasy, teraz nastały koniukturalne wspominki,eh..