BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: BURZUM

09-04-2010, 19:39

he he, dobre :D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

09-04-2010, 19:41

Właśnie puściłem przez translatora google, i bełkot nic nie mówi o przyczynach, ale chyba będą sprawdzać:
- Musieliśmy szybko stwierdzić, że Kościół stracił, a ja nie wiem, czy coś jest wyrwane z kościoła. Teraz musimy najpierw uzyskać ogólne informacje, będziemy oceniać na bieżąco, co robimy i może zrobić ", powiedział burmistrz.
;).

Ale to lepsze:
Hansen mówi, że jest to wielka tragedia dla gminy. Mieli zamiar świętować w wieku 150 lat kościoła w 2012 roku.
Heheheh, no to se nie poświętują :D.
- Kiedy po raz pierwszy zaczął się palić, to jest bardzo trudne. To okropne, że Hønefoss stracić wyjątkowy kościół jest ", powiedział Reginiussen.
"Powiedział co wiedział" ;).

Co by nie dyskutować, dobra wróżba na nadchodzący weekend :D.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

09-04-2010, 19:44

Riven pisze:niech ktos kto zna norweski / chce mu sie sprawdzac w translatorze ;d powie, czy mowa tam o jakis blackmetalowych wojownikach, czy to po prostu wypadek ;)
sprawdzałem w translatorze, z tego co wyczytałem z koślawego tłumaczenia to nic nie było o black metalowcach, ba nawet jakichś podejrzeń co do przyczyny pożaru nie podano w tym artykule
Obrazek
Aegir
postuje jak opętany!

10-04-2010, 00:35

Riven pisze:niech ktos kto zna norweski / chce mu sie sprawdzac w translatorze ;d powie, czy mowa tam o jakis blackmetalowych wojownikach, czy to po prostu wypadek ;)

Nie ma tam słowa ani o sympatykach muzyki blackmetalowej ani o przypadku. O prawdziwych przyczynach pożaru chyba nadal nic nie wiadomo (w każdym razie nie znalazłem żadnych artykułów na ten temat). Jest za to artykuł (również gdzieś na stronach NRK), w którym mowa i sporej ilości niedociągnięć związanych z instalacją elektryczną. Kontrola przeprowadzona w listopadzie zeszłego roku wskazała m.in. na potrzebę wymiany piecyków zamontowanych pod ławkami. Podobno kiedy działały, temperatura mogła być tak wysoka, że ludziom mogły psuć się podeszwy od butów :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-04-2010, 00:36

hehe, thx
no nic, przyczyna jak przyczyna, wazny efekt :mrgreen:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-04-2010, 18:01

Tak pomijając temat płonących budynków sakralnych to ktoś wie w końcu osochozi z tą wersją digi i ich limitem? Jaki to limit i czy w ogóle jakiś jest? Wydawca na ten temat milczy...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

11-04-2010, 18:14

a jaka jest różnica limit czy nie? Limit ma lepsze brzmienie?
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-04-2010, 18:32

Taka, że limit w przypadku takich pozycji to lokata kapitału. Z resztą, wiesz o co c'mon, sam kupiłeś białego Belusa w liczbie sztuk 2, o ile dobrze pamiętam :-D
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

11-04-2010, 18:41

Nie kupiłem 2 białych belusów... tylko w sumie 7:) Ale i tak nie kumam tego licytowania kto jakie wydanie ma z jakim numerem matrycy... czy pierwsze wydanie czy drugie... tak jak by było ważniejsze od samej muzy.
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-04-2010, 19:30

Pewnie, że nie jest ważniejsze od muzy, ale taka już dusza kolekcjonera. Chyba, że 1sze bicie było w digi, a reedycja jest już w normalnym, ludzkim i jedynym słusznym wydaniu, czyli żydelkejsie - nader rzadko, ale jeśli tak jest to robię wyjątek.
No i czasami w zastępstwie się kupi, jeśli 1sze wydanie opiewa na kwotę, której wydanie wolnym rzutem to jednak dla mnie zbyt duża ekstrawagancja. Trzeba wtedy uzbroić się w cierpliwość, schować w krzakach i zaatakować jak zwierzyna znowu pojawi się na celowniku... :-D
Awatar użytkownika
trup

14-04-2010, 16:00

KONKURS BURZUM na zilustrowanie historii związanej z BELUSem!

"From now on a new contest begins. The idea is to picture/illustrate the story of "Belus" (an episode or the whole one). This
might be an oil painting, a watercolor painting or any other visual object (perhaps a sculpture), except for frankly amateurish and unserious sketches. A single or a series of works each one describing an episode of "Belus". In other words, this is an art contest for artists, graphic designers, sculptors and other talented persons. Show us your fantasy. Send your works to: battlegrim@"hotlink od ruskich zabroniony".

The contest starts at the 1st of March 2010 and ends at the 1st of September 2010. Best authors will be defined via a public poll, that will start from the 1st of September 2010 until the 31st of December 2010.

Best authors will be rewarded appropriately. Namely:
- a one year use (through 2011) of the best work as the Burzum.org doorway;
- a separate/permanent page with top 10 works in a high resolution (with top 3 being the largest) and all the necessary credits. "

W sumie na forum masterfula już rozpoczęliśmy dawno :D pierwsze prace/okładki alternatywne się pojawiły! ;-)
Do dzieła!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

16-04-2010, 09:45

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-04-2010, 18:36

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

28-04-2010, 20:54

Riven, brak słów... Twoje pokolenie już wszystko sprowadza do 4chanów?! Daj sobie na wstrzymanie.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-04-2010, 21:11

:lol: ahhaha , widze , ze obrazilem sacrum

ale ale - jakbys byl bystrzejszy, to zauwazylbys, ze to satyra nie tyle z Varga, co ... no spojrz na drugi obrazek. a potem poszukaj w google i sobie poczytaj. btw: polecam odrobine dystansu...

edit: z recenzja Belus to zupelnie nie trafili.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

28-04-2010, 23:44

Twój Wujek pisze:Riven, brak słów... Twoje pokolenie już wszystko sprowadza do 4chanów?! Daj sobie na wstrzymanie.
o kurwa ale reakcja, lepsza niz komiks rivena hahaha
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

29-04-2010, 20:39

Nie chodzi o zawartość rysunku i jego zrozumienie, drogi Rivenie, lecz o samą formę, której polska młodzież nadużywa zdecydowanie. Do wszystkiego pedomiśki i kóltwarze, komiksy itp. na wzór 4chana. Czy naprawdę tylko wujka to irytuje?

Po prostu dziwi mnie, że nawet do Wilczka podpina się takie rzeczy - żadne sacrum, żadne profanum, po prostu dziwny trend do forczanizowania wszystkiego działa mi zwyczajnie na nerwy. Przeczytaj moje posty a zauważysz, że dystans miewam zazwyczaj i obce mi jest tworzenia nietykalnych idoli.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2010, 20:42

hahaha

nie wiem o czym ty mowisz. nie czytam zadnych polskich portalow poza masterfulem (no od biedy jeszcze bedzie feed rss z onet.pl), wiec nie wiem jakie teraz sa trendy w polskim internecie. ale widze doskonale orientujesz sie co jest modne wsrod mlodziezy? :D mala sugestia: zluzuj troche. smieszne rzeczy piszesz ;)

p.s. 4chana lubie, jak ci to nie pasuje to gtfo.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

29-04-2010, 20:59

Twój Wujek pisze: Do wszystkiego pedomiśki i kóltwarze, komiksy itp. na wzór 4chana. Czy naprawdę tylko wujka to irytuje?
newfag can't triforce

▲
▲ ▲
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2010, 21:17

hahahahhahhahaha
win