IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: IMMOLATION

06-03-2013, 09:17

Heretyk pisze:nie no, chuj z okładką. jak dla mnie mogłaby być cała czarna (czy tam w innym kolorze) z samym tylko z logo zespołu i tytułem. muzyka i tak zabije, jak zawsze.

Trafne podsumowanie - znajdzie się całe mnóstwo przykładów kiedy okładka była tak badziewna, że oczy bolały na nia patrzeć, natomiast muzyka zawarta na albumie wynagradzała wszystko.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-03-2013, 10:01

Bonny pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:czego wyście się spodziewali? diabełków? okładka pasuje do dzisiejszego charakteru zespołu...
dokładnie tak. ich już nie interesuje tematyka z pierwszych płyt - osobistych relacji z chrześcijańskim Bogiem, buntu itd. nie pamiętam czy to weszło do wywiadu z Immolation w ostatnim Musick, ale kiedy rozmawiałem z nimi w ostatnie wakacje to Dolan powiedział wprost, że teraz interesują ich sprawy związane z całym społeczeństwem, problemy społeczne, a nie indywidualne rozterki jak kiedyś. gdy zobaczyłem tę okładkę to natychmiast przypomniała mi się wypowiedź Dolana.
no, czyli ochujeli.
a okladka - coz, piekna egzemplifikacja gustu pierdolonego metalucha
Heretyk pisze:nie no, chuj z okładką. jak dla mnie mogłaby być cała czarna (czy tam w innym kolorze) z samym tylko z logo zespołu i tytułem. muzyka i tak zabije, jak zawsze.
problem w tym, ze wtedy byłaby sto razy lepsza :))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2013, 10:03

Przecież IMMOLATION zawsze miało tandetne okładki, więc nie wiem, o co tyle krzyku :)
Niczym szczególnym się nie wyróżnia od poprzednich.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Nasum

06-03-2013, 10:06

Zawsze tandetne okładki? No nie przesadzajmy....
Awatar użytkownika
Drone

06-03-2013, 10:16

Wszystkie co do jednej to tandeta i kicz (konwencja?) z wyjątkiem "Close To A World Below", która jest ciut lepsza, ale też sztampowa.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 10:24

No widzę że kilku naczelnych masterfulowych filozofów kupuje płyty dla uroku okładki a nie dla muzyki...bo wtedy jest sto razy lepsza. Można i tak. Jeden lubi jak mu kwiatki pachną drugi jak mu nogi śmierdzą. Boleją biedaczyska że nima na okładce Immo lasu albo diabełka rżnącego cycatą laskę o trupiej twarzy...ewentualnie innych kozłów tańczących wokół nagrobków...był by kult a tak jest padaka :)
est

06-03-2013, 10:29

Ty znowu pijany z rana? Przecież ta okładka jest chujowa na maksa, godna jakiegoś Arch Enemy i trochę niestety kojarzy mi się z ich konceptem buntu i sruntu dla nastolatków.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 10:38

Lepiej być pijanym z rana niż głupim całą dobę (bez urazy est to nie jest personalny przytyk do twej osoby)...ja nigdzie nie napisałem że okładka jest wspaniała (bo nie jest), tylko o tym że nie okładka świadczy o jakości płyty. No ale taaa...diabełki,koziołki i inne takie to wyjątkowy przejaw dojrzałości a nie jakiś tam gówniarski ''bunt i srunt'' i ich obecność na okładce świadczy o wybitności danej płyty. To oczywista oczywistość - jak mówi poeta
est

06-03-2013, 10:44

Masz coś do koziołków? Chcesz się bić?:)
Tak samo jak diabełki i koziołki mogą być ukazane w różnej jakości, tak samo i ten bunt, sprzeciw też. Nie piszę o muzyce bo ta jest jak zwykle na wysokim poziomie, ale okładka jest słaba, gdyby były na niej słabe koziołki też bym marudził:)
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 10:57

Nie na no ja lubię koziołki ;) i bić się o nie z Tobą nie zamierzam :)) tylko że okładki Immo od dłuższego czasu to są ''piękne inaczej'' hehehe... a mówiąc nieco bardziej rubasznie - gówniane ! Po prostu dziwią mnie niektóre komentarze...nie słyszeli płyty ale jadą po rajtuzach kolesiom z Immolation bo chujową okładkę mają. A która ich okładka to dzieło sztuki? Moim zdaniem żadna. Inna sprawa że często zespoły wydające płyty dla molochów takich jak Nuclear Blast mają niewielki wpływ na grafikę...pan mądry z wytwórni wie lepiej i po sprawie. Nie wiem jak jest w przypadku Immo ale co to ma za znaczenie w zestawieniu z ich genialną muzyką...można se w końcu koziołka matołka wyciąć z komiksu dorysować pentagram i wsunąć w opakowanie płyty aby nie drażnić swego poczucia estetyki :)
est

06-03-2013, 11:03

Tak na chłopski rozum to okładka może być zrobiona dobrze, albo źle (bez względu na tematykę) i myślę, że jezdżenie po Immolation za to, że dają (jak sugerujesz) wcisnąć sobie takie coś na front jest dla mnie zrozumiałe. Poza tym osobiście mam niefajne skojarzenia z tą okładką. Późny Arch Enemy i filmy pokroju Equilibrium:)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 11:03

Pytanie za 100 punktów - co jest ważniejsze, estetyka jaką cechuje się obraz, czy może jego wymowa, chęć przekazania w nim jakieś treści?

Ile łatwiej jest zapożyczyć sobie już istniejący obraz jakiegoś artysty, od próby stworzenia od podstaw czegoś zupełnie nowego, oryginalnego i autonomicznego. Szanuje wybór jakiego dokonał Immolation, mimo iż estetycznie obraz faktycznie pozostawia wiele do życzenia.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
est

06-03-2013, 11:09

A czytałeś co Rob mówi o tej okładce? Poza tym właśnie ta wymowa, ta treść są zniekształcone przez takie a nie inne wykonanie. To wykonanie tylko szkodzi ewentualnej treści, myśli, którą ta okładka miała przekazać. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Litości!!!
Nasum

06-03-2013, 11:11

A co mówił, bo nie czytałem?
est

06-03-2013, 11:15

“The figures in the artwork have all been bound and chained and have their eyes and mouths sewn shut symbolically, showing the chilling of speech and the intentional blinding of the masses,” explains guitarist Robert Vigna. “They all make up the huge ominous structure behind them, which is symbolic of the growing security state as well as our failing structures today, and how they are slowly and methodically consuming and controlling us all. It has a very Orwellian feel to it, which is what we were going for since the album is very dark in a slightly different way.

The album deals with the world today and the slow unraveling and breakdown of our societies and the systems and structures behind them. It speaks of the human side to all this and how we have all lost our way and have fed into these very systems that are slowly coming apart. This is the common thread running throughout the album and the cover paints a very dark picture of the future, where these systems have completely absorbed our world, and our freedoms and we have become a part of the very fabric of these structures that we have created. Each song is a symptom of this mass sickness that has brought the world to the point it is at now, and we paint a very bleak picture of this slow and gradual breakdown and the human failures that sped this process along. This is the Kingdom of Conspiracy.”
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 11:19

Przyszła moda na teorie spiskowe i orwellowskie klimaty. Okładka infantylna, ale mogło być gorzej (patrz cover Endgame).
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 11:25

Na szczęście nie okładkę wkładamy do odtwarzacza tylko płytę...i na jej zawartości powinniśmy się skupić i o niej dyskutować a nie o detalach jakimi są okładki pozbawione gustu. Dla tego nie rozumiem jechania po Immolation ze względu na jakieś buraczane grafiki...3/4 płyt uznawane dziś za klasyki z lat 80 i 90 ma koszmarne okładki bo generalnie moim zdaniem muzyka metalowa i kicz w jednej idą parze.
Awatar użytkownika
Drone

06-03-2013, 11:34

Bardziej niż o okładkę, to bym się martwił o partie bębnów. Mi się ten dziwaczny styl pana Szalatiego nie do końca podoba, choć poprzednia płyta jako całość była bardzo ok.
Awatar użytkownika
Harlequin

06-03-2013, 11:39

Kit z okładką. Podtrzymuje swoją tezę, że z Shalatym w składzie Immo zatraciło dzikość, pasje i szaleństwo na rzeczy rzemieślniczego wyrachowania. Nawet na żywo jak ich widziałem to ten Shalaty mnie drażnił.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

06-03-2013, 11:42

Wódka i Piwo pisze:moim zdaniem muzyka metalowa i kicz w jednej idą parze.
Tak jest, z tym że okładka może być kiczowata, ale zapierać dech warsztatem np. Chujowa okładka zwiastuje chujową muzykę. W 90% przypadków ta zasada się sprawdza.
ODPOWIEDZ