PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
Host to wspaniała płyta jakby ktoś nie wiedział. Na pewno lepsza niż powrót do gruzu i śmierć metalu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Heretyk
pamiętajcie, że dyskutujecie z alkoholikiem w delirceTriceratops pisze:Lucjan, jak dorosne to tez chce byc tak radykalny jak ty ;)
a jeśli chodzi o paradise lost...cóż, mało jest kapel na które miałbym tak wyjebane, jak na nich
- Sybir
Heretyk to mój brat bliźniak.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Heretyk
też Cię lubię
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Są i pierwsze recenzje. Album tygodnia ( miesiąc przed premierą :D ) na Violence.
http://www.violence-online.pl/album-tyg ... ear-blast/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.violence-online.pl/album-tyg ... ear-blast/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
[V]
Bzdura
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ozob
Generalnie to tez mam na nich wypierdolone od wielu lat, ale nowy album wydaje sie byc bardzo dobry.Heretyk pisze:pamiętajcie, że dyskutujecie z alkoholikiem w delirceTriceratops pisze:Lucjan, jak dorosne to tez chce byc tak radykalny jak ty ;)
a jeśli chodzi o paradise lost...cóż, mało jest kapel na które miałbym tak wyjebane, jak na nich
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
535
Ja natomiast przypominam, że to jeden z niewielu zespołów, który prezentując na żywo taką nieporadność, wręcz nieumiejętność "czystego" zagrania i zaśpiewania czegokolwiek, osiągnął aż taką popularność. Nie wiem dlaczego, ale przypomina mi się tutaj niejaki Lina , oczywiście, to inny gatunek, instrumentarium, skala, rozmiar kapelusza, ale historia jakby nieco podobna.
- moonfire
Oczywiste.[V] pisze:Host to wspaniała płyta jakby ktoś nie wiedział. Na pewno lepsza niż powrót do gruzu i śmierć metalu.
- Hatefire
Nie napiszę, że oczywiste, ale lubię bardzo. To fajna płyta zakorzeniona, w określonej stylistyce. Takie odrobienie lekcji z kreatywnego odtwórstwa na 5+. Tylko nie słuchać przez pryzmat tego co nagrali wcześniej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Wcale nie jest to oczywiste. Paradise Lost to mistrzowie klimatycznego gitarowego grania. Jest wielu lepszych w elektronicznej muzyce.
Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.
Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.
-
535
No jakże tak? Nie spojrzeć na Paradise Lost przez pryzmat pierdolonego Breeding Fear?
[youtube][/youtube]
Ja myślę, że niektórzy mocno plączą się w zeznaniach. Paradise Lost to przede wszystkim death doom najwyższej próby, a część widowni woli ,nie wiedzieć czemu , o tym nie pamiętać. Tymczasem sam zespół chyba porzucił głupkowate zachowania z czasów mtv i jakby śmielej przypomina sobie i publice, że wyszedł z cmentarza. I bdb! To najlepsze co nagrali, ich firmowy patent, bez udawania Sisters Of Mercy, Depeche Mode, o innych wielkich nie wspominając,
[youtube][/youtube]
Ja myślę, że niektórzy mocno plączą się w zeznaniach. Paradise Lost to przede wszystkim death doom najwyższej próby, a część widowni woli ,nie wiedzieć czemu , o tym nie pamiętać. Tymczasem sam zespół chyba porzucił głupkowate zachowania z czasów mtv i jakby śmielej przypomina sobie i publice, że wyszedł z cmentarza. I bdb! To najlepsze co nagrali, ich firmowy patent, bez udawania Sisters Of Mercy, Depeche Mode, o innych wielkich nie wspominając,
- Hatefire
Ale jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Owszem wiem, za co cenić szczególnie, ale to udawanie moim zdaniem wyszło całkiem fajnie i lubię zapuścić i tyle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
[V]
Tak.to jest ich znak firmowy a nie mający swój urok ale jednak siermiezny death/doom. Nowej jeszcze nie słyszałem.Medard pisze: Paradise Lost to mistrzowie klimatycznego gitarowego grania.
-
[V]
To nie jest zwykła, ordynarna zrzyna z Depeche Mode,byli nimi niewątpliwie zainspirowani ale przekuli to w coś swojego. Pod względem atmosfery być może jest to najbardziej esencjonalna płyta paradise lostMedard pisze: Ale jak się komuś Host podoba to ok, może słyszy tam coś czego inni nie słyszą.
- Oki
- weteran forumowych bitew
dokładnie, potem był już powolny bumerangmoonfire pisze:Oczywiste.[V] pisze:Host to wspaniała płyta jakby ktoś nie wiedział. Na pewno lepsza niż powrót do gruzu i śmierć metalu.
- Rattlehead
Rattlehead pisze:Nie wydali nic lepszego od Icon
Źle to napisałem. Chodziło mi, że nie wydali lepszego albumu niż ostatni od czasu Icon.[V] pisze:Bzdura
support music, not rumors
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bije sie z myslami, ktora z ostatnich 2 plyt Paradise Lepsza. Na nowej sa swietne necro wokale, takie jak na ostatnim Bloodbath i nie jest tak przebojowo oczywista (bonusow nie traktuje jako elementu plyty).
woodpecker from space