PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
To luzik.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jest Kraków. Czekamy na ruch Warszawy:

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Ruskie już wrzucili całą płytę. Enjoy.
- Lucek
Paradise Lost obsysa, mam sie cieszyć ze po dwudziestu latach pierdolenia jakichś bzdur łaskawie powrócili do metalu ? jebie to, ostatnia płyta brzmiała bardziej jak My Dying Bride niż Paradise, to jakaś farsa, pomieszanie z poplątaniem, duch spierdolił, została tylko jakaś dziwna jałowa sraka.
- Lukass
Pierdolisz :D Na ostatniej płycie echa MDB były słyszalne w całym jednym numerze - fakt, że najlepszym. A duch nie spierdolił, nigdy. Był na Host, był na Symbol of Life, był na Tragic Idol. Zawsze był.Lucek pisze:Paradise Lost obsysa, mam sie cieszyć ze po dwudziestu latach pierdolenia jakichś bzdur łaskawie powrócili do metalu ? jebie to, ostatnia płyta brzmiała bardziej jak My Dying Bride niż Paradise, to jakaś farsa, pomieszanie z poplątaniem, duch spierdolił, została tylko jakaś dziwna jałowa sraka.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Holi
- w mackach Zła
zawsze był - i jestmoonfire pisze:To luzik.
-
Holi
- w mackach Zła
zawsze był - i jestLukass pisze:Pierdolisz :D Na ostatniej płycie echa MDB były słyszalne w całym jednym numerze - fakt, że najlepszym. A duch nie spierdolił, nigdy. Był na Host, był na Symbol of Life, był na Tragic Idol. Zawsze był.Lucek pisze:Paradise Lost obsysa, mam sie cieszyć ze po dwudziestu latach pierdolenia jakichś bzdur łaskawie powrócili do metalu ? jebie to, ostatnia płyta brzmiała bardziej jak My Dying Bride niż Paradise, to jakaś farsa, pomieszanie z poplątaniem, duch spierdolił, została tylko jakaś dziwna jałowa sraka.
- moonfire
Pożyczyłem i jestem nieco rozczarowany. Nie jest to z pewnością najgorszy album PL, bo do tych zaliczam "Paradise Lost" oraz "In Requiem", ale wydaje mi się, że kapela zrobiła myk dla słabo rozgarniętych metalowców, którzy cieszą puchę, gdy ktokolwiek im wyje z głośników zamiast śpiewać. I faktycznie, ryki Holmesa to 80% wokali na "Meduzie" i jeśli ktoś tęsknił za darciem papy, to będzie zadowolony. Natomiast ta "dobra zmiana" przysłoniła jeden mankament i to zasadniczy: album jest nudny jak dawno. Pomysł nie był zły: nagranie ośmiu (no dobra, siedmiu, bo "Blood & Chaos" jest dość szybki) doommetalowych walców z ciężkimi riffami, ale na pierwszy rzut ucha słychać, że do poziomu "Shades of God" brakuje bardzo dużo. Cóż, nie jest to tragiczny album; pewnie kupię nośnik, ale bohaterowie są zmęczeni i odgrzewają stare kotlety pod płaszczykiem powrotu do ryków.
- Żułek
coś w tym jest
zabrakło mi tu nieco przebojowości ale to tak po 1 odsłuchu na szybko
zabrakło mi tu nieco przebojowości ale to tak po 1 odsłuchu na szybko
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
sen
- starszy świeżak
No nie wiem kolego, kilka przesłuchów za sobą i wciąż nie mam dość. Nie wydaje mi się, żeby było to zwykłe granie pod nierozgarniętych metaluchów, może po prostu oczekiwałeś nie wiadomo jakiego przełomu, a tym na pewno ten album nie jest. Nie rozpierdala, nie powoduje opadu szczęki i wzwodu, ale jest to bardzo dobry album zespołu, który po tylu latach wciąż gra dobrą muzykę. Póki co mocne 7/10
- Triceratops
Dla mnie ta nieoczywistosc czyli brak wpadajacych w ucho od razu przebojow jest zdecydowanym plusem. A ryki to wiadomix, ze lepszy Holmes ryczacy niz spiewajacy.
woodpecker from space
-
Pacjent
Jak miło usłyszeć przed weekendem jakąś trzeźwą opinię. Dodam tylko, że ten brak pioseneczek i popłuczyn po "Host" sprawdza się w kolejnych odsłuchach. Póki co surowość nowego materiału odbieram jako duży atut tego albumu.Triceratops pisze:Dla mnie ta nieoczywistosc czyli brak wpadajacych w ucho od razu przebojow jest zdecydowanym plusem. A ryki to wiadomix, ze lepszy Holmes ryczacy niz spiewajacy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lucek
po chuju trzezwa, no ale cóż tak może wydawać sie tylko brutalnemu fanu dm z plastiku co bm w ogóle nie słucha, tak jak by to jakieś skrajnie odmienne gatunki były, chuje jak smutno czasem czyta sie to forum...Pacjent pisze:Jak miło usłyszeć przed weekendem jakąś trzeźwą opinię. Dodam tylko, że ten brak pioseneczek i popłuczyn po "Host" sprawdza się w kolejnych odsłuchach. Póki co surowość nowego materiału odbieram jako duży atut tego albumu.Triceratops pisze:Dla mnie ta nieoczywistosc czyli brak wpadajacych w ucho od razu przebojow jest zdecydowanym plusem. A ryki to wiadomix, ze lepszy Holmes ryczacy niz spiewajacy.
-
Pacjent
Nie wiem o kim tam piszesz, bo słucham sobie The Cure, Katatonii, Porcupine Tree, Viet Cong i wielu innych niebrutalnych kapel, a mimo tego "Host" oceniam nisko.Lucek pisze:po chuju trzezwa, no ale cóż tak może wydawać sie tylko brutalnemu fanu dm z plastiku co bm w ogóle nie słucha, tak jak by to jakieś skrajnie odmienne gatunki były, chuje jak smutno czasem czyta sie to forum...
- Lucek
czy ja mówiłem coś o "Host" ? nie mówiłem.
-
Pacjent
Ale ja mówiłem :)Lucek pisze:czy ja mówiłem coś o "Host" ? nie mówiłem.
-
535
Triceratops pisze:Dla mnie ta nieoczywistosc czyli brak wpadajacych w ucho od razu przebojow jest zdecydowanym plusem. A ryki to wiadomix, ze lepszy Holmes ryczacy niz spiewajacy.
Cóż ja, biedny, mały i skromny żuczek mogę dodać. To oczywiste.
- Lucek
cóż innego mógłby powiedzieć piewca alternatywy wobec alternatywy, czający sie z widłami zza krzemienia na wszystko co odrobine bardziej przystępne i światłe.
- Triceratops